Bartın Belediyesi tarihinde bir ilk!

Göreve geldiği günden beri Bartın Belediyesi'ni hem kurumsal ve mali açıdan ayağa kaldırmak hem de verdiği sözleri yerine getirebilmek için gece gündüz demeden çalışmaya devam ettiğini belirten Bartın Belediye Başkanı Muhammet Rıza Yalçınkaya, Bartın Belediyesi tarihinde bir ilki gerçekleştirerek 250 öğrenciye akademik takvim içerisinde her ay bin TL eğitim desteği vermeye başlayacaklarını duyurdu. Bu eğitim desteğiyle, öğrencilerin bir nebze olsun maddi sıkıntılar yaşamadan eğitimlerini sürdürebilmelerini ve kendilerini geliştirmelerini hedeflediklerini vurgulayan Başkan Yalçınkaya, Bartın'ın geleceği için yetişecek her gencin şehrimizin ve ülkemizin daha aydınlık yarınları için büyük bir değer taşıdığını söyledi.

Bartın Belediyesi tarihinde bir ilk!

 

Başkan Yalçınkaya’dan 250 gence aylık bin TL burs müjdesi

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Bartın Belediye Başkanı Muhammet Rıza Yalçınkaya, Bartın Belediyesi tarihinde bir ilki gerçekleştirerek 250 öğrenciye akademik takvim içerisinde her ay bin TL eğitim desteği vermeye başlayacaklarının müjdesini verdi.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte atılan önemli adımı kamuoyuna duyuran Başkan Yalçınkaya, göreve geldiği günden itibaren Bartın Belediyesi’ni hem kurumsal ve mali açıdan ayağa kaldırmak hem de verdiği sözleri yerine getirebilmek için gece gündüz demeden çalışmaya devam ettiklerini söyledi.

Bartın’ın geleceği olan gençler için atılan bu adımın, gençlerin eğitimine önemli bir destek olacağının altını çizen Yalçınkaya, bu eğitim desteğiyle öğrencilerin bir nebze olsun maddi sıkıntılar yaşamadan eğitimlerini sürdürebilmelerini ve kendilerini geliştirmelerini hedeflediklerini kaydetti.

Bu kararı alırken, Bartın'ın gençlerine ve geleceğine olan inancını bir kez daha vurgulamak istediğini dile getiren Belediye Başkanı Muhammet Rıza Yalçınkaya, başvuruların Ağustos ayı ile başlayacağını ve gençlerin yeni eğitim yılına eğitim desteğiyle başlamasını sağlayacaklarını söyledi.

“Gençlerimizin eğitimine önemli bir destek olacak”

Bartın'ın geleceği için yetişecek her genci, şehrin ve ülkenin aydınlık yarınları için büyük bir değer taşıdığını belirten Başkan Yalçınkaya, her zaman gençlerin yanında olarak onların başarılarına ortak olmaya devam edeceklerinin altını çizerek açıklamasında şöyle dedi:

“Değerli Bartınlılar, Üniversite sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte, Bartın Belediyesi olarak önemli bir adımı sizlerle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bartın'ın geleceği olan gençlerimiz için atılan bu adım, gençlerimizin eğitimine önemli bir destek olacaktır. Göreve geldiğimiz günden beri Belediyemizi hem kurumsal ve mali açıdan ayağa kaldırmak hem de sizlere verdiğimiz sözleri yerine getirebilmek için gece gündüz demeden çalışmaya devam ediyoruz.

“Daha aydınlık yarınları için büyük bir değer taşıyor”

Bu doğrultuda, Bartın Belediyesi tarihinde bir ilki gerçekleştirerek 250 öğrencimize akademik takvim içerisinde her ay bin TL eğitim desteği vermeye başlayacağımızı sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. Bu eğitim desteğiyle, öğrencilerimizin bir nebze olsun maddi sıkıntılar yaşamadan eğitimlerini sürdürebilmelerini ve kendilerini geliştirmelerini hedefliyoruz. Bartın'ın geleceği için yetişecek her genç, şehrimizin ve ülkemizin daha aydınlık yarınları için büyük bir değer taşıyor.

Başvurularımız Ağustos ayı ile başlayacak ve gençlerimizin yeni eğitim yılına eğitim desteğiyle başlamasını sağlayacağız. Bu kararımızı alırken, Bartın'ın gençlerine ve geleceğine olan inancımızı bir kez daha vurgulamak istiyorum. Bizler, her zaman gençlerimizin yanında olacak ve onların başarılarına ortak olmaya devam edeceğiz.”