Bartın Belediyesi'ne hibe çöp kamyonu için gerekli karar alındı!

Bartın Belediye Meclisi, Belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere 1 adet hibe çöp kamyonu alımı için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğüne sunulmak üzere gerekli meclis kararının alınması için olağanüstü toplandı. Belediye Başkanı Muhammet Rıza Yalçınkaya başkanlığında yapılan olağanüstü toplantıda Bartın Belediyesi'nin talebi üzerine 3 milyon 500 bin Türk Lirası yardım ile Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü'nden bir adet 8+1 metreküp kapasiteli hidrolik sıkıştırmalı çöp kamyonu satın alınması kararı Meclis tarafından kabul edildi.

Bartın Belediyesi'ne hibe çöp kamyonu için gerekli karar alındı!

 

Erkan Hızoğlu

 

Bartın Belediye Meclisi olağanüstü toplanarak gündeminde yer alan 1 dosyayı karara bağladı. Bartın Belediye Başkanı Muhammet Rıza Yalçınkaya başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Bartın Belediyesi’ne hibe edilecek olan 1 çöp kamyonu alımı için Meclis kararı alındı.

Yapılan Olağanüstü Meclis Toplantısında; Belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere 1 adet Hibe Çöp Kamyonu alımı için; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğüne sunulmak üzere gerekli meclis kararı alındı.

Toplantının açılışında konuşan Bartın Belediye Başkanı ve Belediye Meclisi Başkanı Muhammet Rıza Yalçınkaya süreç ile ilgili bilgi verirken “Tasarruf tedbirleri kapsamında böyle bir meclis kararının alınması gerekiyor. Dolayısıyla meclis kararı alınmadan hibe gerçekleşmiyor. Onun için olağanüstü toplantı yaptık.” dedi.

Kararda mahalle sayısı ve nüfus artışına dikkat çekildi

Belediye Meclisi’nde Meclis üyelerine okunan kararda ise, “Bartın Belediyesi olarak hizmet verdiğimiz mahalle sayısı ve nüfus artışı dolayısıyla artan çevre kirliliğinin giderilmesi ve halk sağlığının korunması amacıyla mevcut çöp kamyonlarımızın yetersiz olması ve dar sokaklara ulaşılmasında yaşanan sorunlar dolayısıyla bir adet çöp kamyonu alınmasına ihtiyaç duyulmaktadır.

…Bartın Belediyesi’nin talebi üzerine 3 milyon 500 bin Türk Lirası yardım ile Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü’nden bir adet 8+1 metreküp kapasiteli hidrolik sıkıştırmalı çöp kamyonu satın alınması…” ifadelerine yer verildi.  

Yalçınkaya’dan teşekkür

Okunan dosyanın ardından Meclis oy birliği ile kararı kabul ederken Yalçınkaya değerlendirmelerde bulundu. Başkan Yalçınkaya, hibe için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na teşekkür ederken “Hayırlı uğurlu olsun. Bu konuda Çevre, Şehircilik Bakanlığımıza da teşekkür ediyorum. Bartın Belediyesi’nin bu teklifini değerlendirerek bizlere hibe olarak bir araç hediye ettikleri için teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.