Bartın Belediyesi Kitap Fuarı, 26. kez kapılarını açtı

Bartın'da 1997 yılından bu yana geleneksel olarak düzenlenen Bartın Belediyesi Kitap Fuarı, 26'ncı kez Belediye Sosyal Tesislerinde kapılarını açtı. Açılış töreninde konuşan Bartın Belediye Başkanı Muhammet Rıza Yalçınkaya, fuarın kentin kültürel gelişimine de önemli katkılar sağlayacağını belirterek 'Bartın Belediyesi olarak bu tür etkinliklerin kentin kültürel dokusuna ve geleceğine önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Bu fuar yalnızca kitapların değil aynı zamanda yazarlarımızın, yayın evlerimizin ve siz değerli kitapseverlerin bir araya geldiği özel bir buluşma noktasıdır. Fuarımızın, çocuklarımız ve gençlerimiz için bir ilham kaynağı olacağına onlara daha fazla kitap okuma alışkanlığı kazandıracağına olan inancı tamdır.' dedi. 27 Ekim'e kadar söyleşiden imza gününe farklı içerikte birçok aktiviteye ev sahipliği yapılacak fuarda, kitapseverler de sevdikleri yazarlarla bir araya gelme fırsatı bulacak.

Bartın Belediyesi Kitap Fuarı, 26. kez kapılarını açtı

Erkan Hızoğlu

Bartın Belediyesi tarafından her yıl düzenlenerek geleneksel hale gelen ve tüm ülkeye hitap eden Bartın Belediyesi 26. Kitap Fuarı, törenle açıldı.

Bartın Belediye Başkanı Muhammet Rıza Yalçınkaya’nın ev sahipliğinde yapılan törene protokol üyeleri, çok sayıda davetli ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende, en çok kitap okuyan öğrenci Yunus Emre Hendek ve yetişkin Nursu Eren’e plaketleri ve hediyeleri takdim edildi.

Açılış töreninin ardından konuşma yapan Başkan Yalçınkaya, Ankara’da TUSAŞ’a yapılan terör saldırısını kınayarak sözlerine başlarken fuarın kentin kültürel gelişimine de önemli katkılar sağlayacağını belirterek “Kitaplar, bireylerin kendini geliştirmesinde ve dünyayı anlamasında en büyük araçlardan biridir. Bir kentin kültürel gelişimi, okuma alışkanlıkları ve sanata verdiği değerle doğru orantılıdır. Bizler de Bartın Belediyesi olarak bu tür etkinliklerin kentin kültürel dokusuna ve geleceğine önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Bu fuar yalnızca kitapların değil aynı zamanda yazarlarımızın, yayın evlerimizin ve siz değerli kitapseverlerin bir araya geldiği özel bir buluşma noktasıdır. Fuarımızın, çocuklarımız ve gençlerimiz için bir ilham kaynağı olacağına onlara daha fazla kitap okuma alışkanlığı kazandıracağına olan inancı tamdır. 23-27 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan fuarımızda yer alan birbirinden değerli yazarlarımıza, yayın evlerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca bu etkinliğe katılarak Bartın’ın kültürel hayatına katkı sağlayan siz değerli konuklarımıza, siz değerli kitapseverlere de ayrıca şükranlarımı sunuyorum. Bu vesileyle fuarımızın Bartın’ımıza, halkımıza ve kültürel gelişimimize katkı sağlamasını diliyor, fuarımızın hepimiz için ilham dolu ve verimli bir etkinlik olması temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Açılışın ardından davetliler Bartın Belediye Başkanı Muhammet Rıza Yalçınkaya ev sahipliğinde fuar alanını gezdi.

Balbay’dan “Cumhuriyet… Sonsuza Dek” söyleşisi

Açılış programı sonrasında Bartın Belediyesi 26. Kitap Fuarı etkinlikleri, Mustafa Balbay’ın “Cumhuriyet… Sonsuza Dek!” adlı söyleşi ve imza günü programı ile devam etti.

Başkan Yalçınkaya; “Bartın Belediyesi 26 Kitap Fuarı etkinliklerimiz kapsamında değerli yazar ve aynı zamanda da birlikte görev yaptığımız Sayın Mustafa Balbay’ın Cumhuriyet… Sonsuza Dek! adlı söyleşisine katıldım. Değerli Yazar Sn. Balbay’a fuarımıza katkıları için teşekkür ederim” dedi.

27 Ekim’de sona erecek!

1997 yılında ilki gerçekleştirilen ve bu yıl söyleşiler ve imza günleri ile konuklarını ağırlayacak olan fuar 27 Ekim2024 tarihine kadar devam edecek.

17 yayın evi, 28 konuğun ve kitapseverlerin katıldığı fuarı kitapseverler 10.00 ile 20.00 saatleri arasında ziyaret edebilecek.

İşte fuar takvimi…

25 Ekim Cuma

Atölye:

18 Yaş Üstü Katılımcılar ile Yazarlık Atölyesi-Süreyya Köle-Yazı Tamircisi Atölye Yöneticisi-Saat: 14.00-17.00

Söyleşi:

İrfan Yalçın (1934-2024)- Özcan Özen-Yalvaç Ural-Kürşat Çoşgun-Bartın doğumlu yazar İrfan Yalçın Sanatı ve Eserleri-Saat:17.30

Masal Anlatımı:

“Masallar; Küçükleri Uyutmak, Büyükleri uyandırmak İçin Anlatılır.”-Nur Hayat Kınacı- Saat: 19.00 Yer: Bartın Belediyesi Kültür Merkezi

26 Ekim Cumartesi

Söyleşi:

Edebiyat ve Sinema-Orhan Alkaya-Murat Yaykın-Saat:12.00

Söyleşi/İmza

Sait Faik’in Ölümünün 70. Yılı Kasaba ve Edebiyat- Vecdi Çıracıoğlu-Hakkı Zariç-Ferhat Uludere-Ayşen Özagar-Saat:13.00

Söyleşi/İmza

Bartınlı bir şair Seyhan Erözçelik-Orhan Alkaya- Saat:14.00

Şiir Dinletisi

Altay Öktem-Deniz Durukan-Orhan Alkaya-Hakkı Zariç-Saat:15.00

İmza:

Bekir Ödemiş-Güven Baykan-Erdal Atıcı-Tolga Aydoğan-Saat:16.00

Söyleşi:

Türkiye Nereye Gidiyor- Barış Yarkadaş: Gürhan Hacır- Barış Doster-Saat: 17.00

Söyleşi:

Cumhuriyet Tarihi ve Atatürk- Hakkı Uyar-Türk Tarih Profesörü-Saat: 19.00

27 Ekim Pazar

Söyleşi:

Kulağım Karadeniz’de-Kemal Anadol-Saat: 14.00 Yer:  Bartın Belediyesi Kültür Merkezi

İmza:

Hatice Erol-Saat:15.00

Söyleşi:

Yazmak İçin Okumanın Önemi-Işıl Işık-Saat: 16.00

Söyleşi:

Keramettin Çetin-Ahmet Öztürk- Edebiyatımızda İlk Yaz Ölümleri:

Rüştü Onur-Muzaffer Tayyip Uslu-Kemal Usluer- Saat:17.30

Söyleşi:

Cumhuriyet ve Bölgemizdeki Gelişmeler-Türker Ertürk-Emekli Tuğamiral-Saat: 19.00