Bartın Belediyesi Kent Lokantası, törenle açıldı

Başkan, yeni projeleri ve çalışmaları anlattı

Bartın Belediyesi Kent Lokantası, törenle açıldı

Erkan Hızoğlu

Bartın Belediyesi Kent Lokantası, geçtiğimiz Cuma günü gerçekleştirilen törenle açıldı. Açılışta konuşan Bartın Belediye Başkanı Muhammet Rıza Yalçınkaya, yeni projeler için müjdeler verirken Halk Ekmek, Aş Evi, Kreş ve öğrencilere destek projelerinde çalışmaların devam ettiğini ifade ederken, “Yaşanan hayat şartlarını biliyorsunuz. Ekonomik anlamda her geçen gün bir zorlu mücadele içerisinde halkımız. Hepimiz bu alım gücünün azalması, fiyatların artması nedeniyle bazen zor şartlar altında geçimlerimizi sağlamaya çalışıyoruz. Biz de bu anlamda Bartın Belediyesi olarak bu zor şartlar içerisinde halkımızın yanında olabilmek amacıyla bu anlamda bir Kent Lokantasını hizmete açarak sosyal belediyecilik anlamında sizlere daha ucuza ve daha sağlıklı bir yemeği sunabilmenin gayreti içerisinde olmak istedik.” dedi.  Bartın Belediyesi Meclis Üyeleriyle beraber kendilerine verilen oyları helal ettirmek ve duyulan güveni daha da artırmak için çalışmaya devam edeceklerinin altını çizen Yalçınkaya, desteklerinden dolayı Bartın halkına da teşekkür ederek “Siyaset bir tarafa ama bu kentte yaşayan her kesimden her insan hak ettiği hizmetleri alsın ve hak ettiği şekilde güzel yaşam içerisinde olsun düşüncesi içerisindeyim. Bartın halkının sayesinde Bartın Belediye Başkanı olarak meclis üyesi arkadaşlarımla beraber Bartın'a hizmet etmeyi nasip etti. Biz de bize verilen oyları helal ettirmek için bize duyulan güveni daha da arttırmak için bize duyulan sevgiyi daha fazla da çoğaltmak için gece gündüz demeden 24 saat çalışarak gene sizlerin beklediği hizmetleri sırayla yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

Bartın Belediyesi, sosyal belediyecilik ilkeleri doğrultusunda, Bartın Kent Lokantasını geçtiğimiz Cuma günü düzenlenen törenle açıldı.

Düzenlenen açılış törenine Bartın Belediye Başkanı Muhammet Rıza Yalçınkaya, Kurucaşile Belediye Başkanı Uğur Güneş, Saadet Partisi Bartın İl Başkanı Mücahit Mekeç, İYİ Parti Bartın İl Başkanı Sinem Özüoklu, CHP Bartın Merkez İlçe Başkanı Fatma Mazhar, İl Müftü Vekili Hulusi Güner, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Özcan Uzun, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“Sosyal belediyecilik anlayışında ilk”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan açılış töreni Bartın Belediye Başkanı Muhammet Rıza Yalçınkaya’nın konuşması ile devam etti.

Bartın'da ilk defa bir sosyal belediyecilik anlayışında güzel bir tesisin açılışını yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Başkan Yalçınkaya, bu tesisin Bartın halkına sunulmasındaki tek amaçlarının Bartın'da yaşayan tüm halkın daha uygun fiyatlarla yemek yiyerek ekonomik anlamda kendi bütçelerini az da olsa bir katkı sağlayabilmeleri olduğunu söyledi.

Bartın’a ilkleri yapabilmenin onurunu da yaşadığını dile getiren Belediye Başkanı Muhammet Rıza Yalçınkaya, yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

Hepiniz bize destek ve katkılarınızla böyle bir güzel eserin Bartın’a kazandırılmasında yanımızda oldunuz. O nedenle ben de bugün ayrıca kendi açımdan ve belediye açısından Bartın'da ilk defa bir sosyal belediyecilik anlayışında, halkımıza hizmet anlamında yaptığımız güzel bir tesisin açılışını yapmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu tesisin Bartın halkına sunulmasındaki tek amacımız Bartın'da yaşayan tüm halkımızın daha ucuz ve uygun fiyatlarla Bartın Kent Lokantasında öğle yemeklerini yiyebilerek onlar da ekonomik anlamda, kendi bütçelerini az da olsa bir katkı sağlayabilmelerini düşünüyorum. Çünkü bu partimizin projesi olan ve bütün illerimizde özellikle Cumhuriyet Halk Partili belediyeler tarafından hızlı bir şekilde hayata geçirilen ve sosyal belediyecilik anlamında halkımızı bu tür tesislere kavuşturan bir projenin de bence Bartın'da ilk defa bizler tarafından gerçekleştirilmesi bize mutluluk ve onur veriyor.

“Halkımızın yanında olmaya çalışıyoruz”

Yaşanan hayat şartlarını biliyorsunuz. Ekonomik anlamda her geçen gün bir zorlu mücadele içerisinde halkımız. Hepimiz bu alım gücünün azalması, fiyatların artması nedeniyle bazen zor şartlar altında geçimlerimizi sağlamaya çalışıyoruz. Biz de bu anlamda Bartın Belediyesi olarak bu zor şartlar içerisinde halkımızın yanında olabilmek amacıyla bu anlamda bir kent lokantasını hizmete açarak sosyal belediyecilik anlamında sizleri daha ucuza, daha sağlıklı ve hijyen bir yemeği sunabilmenin gayreti içerisinde olmak istedik ve bugün açılışını hep birlikte yaptığımız bu Kent Lokantasını Bartın halkının hizmetine sunuyoruz. İnşallah bundan sonra Bartınlı hemşehrilerim, siz değerli misafirlerimiz ve Bartın halkı bu Kent Lokantasında çıkacak olan yemekleri yemek için bol bol buraya gelip ve uygun bir fiyatla bu anlamda kendi beslenmeleri konusunda veya yemek yiyebilmeleri konusundaki bu güzel hizmetlerimizden faydalanırlar.

“Büyük mutluluk duyuyorum”

Ben bir kez daha bu Kent Lokantası'nın bugün açılışını yapar hale getiren başta belediye çalışanlarım olmak üzere Belediye Meclis Üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Her birinin ayrı ayrı emeği var. Kimisi projelendirme açısından bize destek verdi, katkı verdi. Kimisi daha intizamlı, daha güzel bir işletmecilik anlayışıyla bizimle fikirlerini paylaşarak bize yol gösterdi. Ve sonucunda da bugün biraz sonrası açılışını yapıp da sizlerin de içeri girdiğinizde bence takdirle karşılayacağınız güzel bir tesisi Bartın'a kazandırma konusunda hepsi yardımcı oldular. Özellikle tüm birim amirlerime burada emeği geçen Bartın Belediyesi'nde görev yapan tüm birim amirlerime onların alt kadrolarına, işçilerime, çalışanlarıma çok teşekkür ediyorum. Onların emekleri çok fazla. Onların bu ortaya koyduğu emekler sayesinde bugün bu açılışımızı yaparak Bartın halkının Kent Lokantası olarak istifadesine sunmuş olacağız. Ama dediğim gibi belediye meclis üyesi arkadaşlarım, siyasi parti gözetmeksizin ve kendi Cumhuriyet Halk Partisi grubundaki arkadaşlarımla birlikte olmak üzere tüm meclis üyesi arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Meclis’te böyle bir karar aldığımızda bizlere hepsi destek ve katkı verdi. Halkın faydalanacağı bu güzel tesisin açılmasında desteklerini esirgemediler. Ben ilk defa Bartın’da bu anlamda, bu sektörde Bartın Belediyesi olarak bir hizmet biriminin açılışını yapmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Gerçekten inşallah bundan sonra sosyal belediyecilik anlamında bu tür hizmetlerin daha birçoğunu yapmak Allah bize nasip eder.”

“Halkımızın ucuz ekmek yemesini sağlayacağız”

Konuşmasına devam ederek daha önce müjdesini verdiği Halk Ekmeği ile ilgili de son güncel durumu paylaşan Yalçınkaya, “İnşallah bundan sonra Bartın halkının menfaatine, yararına dokunan sosyal belediyecilik anlamında bugün ilkini başlattığımız kent lokantası hizmetinden sonra inşallah Halk Ekmeği de kuracağız. İnşallah en kısa zamanda halkımızın ucuz ekmek yemesini sağlayacağız.” dedi.

2 kreş hızlı bir şekilde hizmete açılacak!

Ardından seçim projeleri arasında da yer alan kreş çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren Yalçınkaya, “İnşallah iki tane kreşimizi de bir iki ay içerisinde hayata geçirerek özellikle Bartın Belediyesi olarak eğitime verdiğimiz önemin göstergesi olan bu okullarımızı da hızlı bir şekilde hizmete açacağız. Bu anlamda hayırsever vatandaşlarımızın destek ve katkılarını da görmekten mutluluk duyuyorum. Özellikle kreşin yapımında bize destek veren, katkı veren, şartlı bağışıyla bu eğitim hizmetlerini halkımıza sunmada yardımcı olan bağış yapan hemşehrime de teşekkürlerimi sunuyorum.” İfadelerini kullandı.

“Hayırsever vatandaşlarından destek ve katkı istiyorum”

Önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak için sosyal belediyecilik anlamında bir seferberlik başlattıklarını duyuran Başkan Yalçınkaya, hayırseverlere bir çağrıda bulunarak “Burada da Bartın’da yaşayan bütün hayırsever iş adamlarından, hayırsever vatandaşlarından destek ve katkı istiyorum. Rica ediyorum. Gerçekten bu eğitim öğretim yılında hayat şartlarının her geçen gün zorlaştığı bu dönemde bir çocuğumuzun yüzünü güldürebilmek bir ailemize rahat bir nefes aldırabilmek başta Bartın Belediyesi olarak bizlerin boynunun borcu ama aynı şekilde de mali durumu iyi olan, maddi durumu iyi olan vatandaşlarımızın, hemşehrilerimizin de bu seferberlikte katkı vererek, bu çocuklarımızın yüzünü güldürmeleri benim açımdan ayrı bir önem taşıyacak. İnşallah bundan sonra bu tür hizmetler dediğim gibi hızlı bir şekilde devam edecek.” diye konuştu.

Aş Evi Projesi için çalışma yapılıyor

Bartın Belediyesi Aş Evi Projesi üzerinde de bir çalışma yaptıklarını kaydeden Başkan Yalçınkaya, “Bir projemiz daha var. O da aşevi projemiz. Üzerinde çalışıyorlar meclis üyesi arkadaşlarım. Ve bu aş evi konusunda da belki 365 gün belki belirli günlerde olmak anlamında gene alt gelir grubu sahibi vatandaşlarımızın en azından ekonomik anlamda yiyemedikleri, alamadıkları çocuklarına tattıramadıkları besinleri biz inşallah burada Bartın Belediyesi olarak hemşehrilerimin de desteğiyle bunu da başaracağız.” dedi.

250 öğrenci için ilk burslar Ekim’de yatacak

Bartın Belediyesi olarak 250 öğrenciye Ekim ayından itibaren burs desteği vereceklerini de hatırlatan Yalçınkaya, “Bu konuda bir de sizlerle paylaşmak istediğim bir husus var. Eğitime verdiğimiz önem kapsamı içerisinde gene 250 öğrencimize burs sözü vermiştik. 250 öğrencimize de biner lira kişi başı bin lira olmak üzere burslarını da 15 Ekim'de inşallah banka hesaplarına yatırarak o 250 başarılı üniversite öğrencisi kardeşlerimizi de sevindirmiş olacağız. Sonucunda siyaseti bir kenara bırakıp kentteki insanlarımızı yaşayan vatandaşlarımızı düşünerek güzel hizmetlerin ortaya çıkmasında hepimizin bir gayret içerisinde olması düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

“Sizlerin beklediği hizmetleri sırayla yapmaya devam edeceğiz”

Bartın Belediyesi Meclis Üyeleriyle beraber kendilerine verilen oyları helal ettirmek ve duyulan güveni daha da artırmak için çalışmaya devam edeceklerinin altını çizen Yalçınkaya, desteklerinden dolayı Bartın halkına da teşekkür ederek konuşmasını şöyle tamamladı:

“Siyaset bir tarafa ama bu kentte yaşayan her kesimden her insan hak ettiği hizmetleri alsın ve hak ettiği şekilde güzel yaşam içerisinde olsun düşüncesi içerisindeyim. Dolayısıyla Allah bize nasip etti. Bartın halkının sayesinde Bartın Belediye Başkanı olarak meclis üyesi arkadaşlarımla beraber Bartın'a hizmet etmeyi nasip etti. Biz de bize verilen oyları helal ettirmek için bize duyulan güveni daha da arttırmak için bize duyulan sevgiyi daha fazla da çoğaltmak için gece gündüz demeden 24 saat çalışarak gene sizlerin beklediği hizmetleri sırayla yapmaya devam edeceğiz. Ben bir kez daha açılışımıza gelerek bizleri yalnız bırakmadığınız için her birinize teşekkürlerimi sunuyorum. Aynı zamanda bu açılışımıza gelemeyerek ama bizi gönülden destek veren Bartın halkına da milletvekili şükranlarımı sunuyorum. İnşallah açılıştan sonra onlar da bu lokantamıza gelerek bu kent lokantasının güzel yemeklerini tatma fırsatı bulacaklar. Ve bu arada bu kent lokantasında çalışan başta aşçılarımız olmak üzere sizlere hizmet edecek olan belediye çalışanlarımıza da ben teşekkür ediyorum. O kent lokantasını açmak bize düştü. Ama bundan sonra yaşatmak titizlikle, intizam içinde, güzellikler içerisinde sürdürebilmek, onların görevi. O nedenle o görev anlayışı içerisinde size bize hizmetlerini sunmalarını ben de onlardan rica ediyorum. Emeklerinden dolayı tüm herkese. Teker teker isimlerini sayamıyorum. Ama burada çok hani bazen söylüyorum ya isimsiz kahramanlar var. Gerçekten çok çalışan, emeği olan çok değerli meclis üyesi arkadaşlarım var. Çok değerli müdür arkadaşlar çok değerli işçi arkadaşlarım, çalışma arkadaşlarım var. Bir kez daha onlara yürekten teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun diyorum.”

Belediye Başkanı Yalçınkaya’nın konuşmasının ardından İl Müftü Vekili Hulusi Güner tarafından açılış duası gerçekleştirildi.

Duanın ardından açılış kurdelesi kesilerek Bartın Belediyesi Kent Lokantası vatandaşların hizmetine açıldı.

Bülent Ecevit Bulvarı No:2/A Belediye Sosyal Tesis Yanında hizmete giren Kent Lokantasında haftanın 5 günü, 4 çeşit yemek sadece 60 lira karşılığında vatandaşlara hem uygun fiyatlı, hem de lezzetli ve sağlıklı olarak sunulacak.