Bartın Belediye Meclisi'nde buruk toplantı

Bartın Belediye Meclisi, Ekim ayı gündemindeki konuları görüşmek için toplandı. Geçtiğimiz gün yaşanan kazada yaralanan Belediye Başkanı Cemal Akın, devam eden tedavisi dolayısıyla toplantıya ilk kez katılamazken kazada hayatını kaybeden Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kömeç'in masasına çiçek bırakılırken anma etkinliği düzenlendi.

Bartın Belediye Meclisi'nde buruk toplantı

 Bartın Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısında geçtiğimiz günlerde geçirdiği trafik kazası nedeniyle hayatını kaybeden Bartın Belediye Başkan Yardımcısı ve Milliyetçi Hareket Partisi Bartın Belediye Meclis Üyesi Ahmet Kömeç’in anılmasıyla, Meclis Toplantı Salonu duygulu anlara sahne oldu.

Başkan Yardımcısı Kömeç için saygı duruşunda bulunulurken, her zaman oturduğu masasına da çiçek konuldu. Kömeç’in dualarla anıldığı toplantı öncesi Bartın Belediye Meclis Üyeleri, Kömeç’in vefatından dolayı derin üzüntü duyduklarını dile getirerek, başsağlığı temennilerini ilettiler.

Başkan ilk kez Meclis Toplantısına katılamadı

Büyük hüznün hakim olduğu toplantıda tedavi süreci devam eden Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın yer alamadı. Göreve geldiği 2009 yılından bu yana ilk kez Meclis Toplantısına katılamayan Başkan Akın’ın yerine Meclis Başkanlığını Belediye Başkan Vekili Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu gerçekleştirdi.

“Biz kendisinden razıyız, rabbimde kendisinden razı olsun”

Saygı duruşunun akabinde değerlendirmelerde bulunan Bartın Belediye Başkan Vekili Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, Ahmet Kömeç’in vefatından dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirerek “Çok muhterem hazirun, değerli Meclis Üyesi arkadaşlarım acı günler yaşıyoruz. Geçtiğimiz günlerde meydana gelen elim kaza sonrası Belediye Başkan Yardımcımız, Meclis Üyemiz ve yol arkadaşımız Ahmet Kömeç kardeşimiz ile Milliyetçi Hareket Partisi Bartın İl Yönetim Kurulu Üyemiz Murat Sevilmiş kardeşimizi kaybettik. Büyük bir acı yaşadık. Bugün ki toplantımızı da değerli kardeşimizin yokluğunda gerçekleştirmenin üzüntüsü içerisindeyiz. Değerli Başkanımız Merhum Ahmet Kömeç kardeşimiz Bartın’da gerçekleştirdiğimiz tüm hizmetlerde bütün gayretini ortaya koydu. Bizimle ve toplumla olan diyalogu herkesin zihninde güzel bir intiba bıraktı. Değerli Başkan Yardımcımızdan, mesai arkadaşımızdan ilimize yapmış olduğu hizmetlerden dolayı biz kendisinden razıyız, Rabbimde kendisinden razı olsun. Allah, yakınlarına ve sevenlerine uzun ömürler ve sabırlar ihsan eylesin. Aynı kazada yaralanan değerli Belediye Başkanımız Cemal Akın ve tüm yaralı kardeşlerimize Allah’tan şifa diliyorum” dedi.

10 Madde İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi

Yapılan konuşmaların ardından da toplantı gündemine geçildi. 16 gündem maddesiyle başlayan toplantı gündemine 2 madde ilave edildi. Gündemin birinci maddesinde yer alan mülkiyeti Bartın Belediyesi’ne ait olan yoldan ihdas sonrası oluşan Tuna Mahallesi, tapuda  1952 ada, 5 numaralı parselin satış talebi, gündemin ikinci maddesinde yer alan mülkiyeti Bartın Belediyesi’ne ait olan yoldan ihdas sonrası oluşan Tuna Mahallesi, tapuda  1952 ada, 11 numaralı parselin satış talebi, gündemin üçüncü maddesinde yer alan mülkiyeti Bartın Belediyesi’ne ait olan Kırtepe Mahallesi, tapuda  155 ada, 3 parsel numaralı taşınmazın Hazine adına bedelsiz devri talebi,  gündemin dördüncü maddesinde yer alan mülkiyeti Bartın Belediyesi’ne ait olan Kırtepe Mahallesi, tapuda  155 ada, 4 parsel numaralı taşınmazın Hazine adına bedelsiz devri talebi, gündemin beşinci maddesinde yer alan mülkiyeti Bartın Belediyesi’ne ait olan Kırtepe Mahallesi, tapuda  155 ada, 5 parsel numaralı taşınmazın Hazine adına bedelsiz devri talebi, gündemin altıncı maddesinde yer alan mülkiyeti Bartın Belediyesi’ne ait olan Kırtepe Mahallesi, tapuda  155 ada, 6 parsel numaralı taşınmazın Hazine adına bedelsiz devri talebi, gündemin yedinci maddesinde yer alan mülkiyeti Bartın Belediyesi’ne ait olan yoldan ihdas sonrası oluşan Orduyeri Mahallesi, tapuda  429 ada, 183 numaralı parselin satış talebi, gündemin sekizinci maddesinde yer alan Şiremirtabaklar Köyü, tapuda 182 ada, 1, 2, 3 ve 5 parsel no.lu taşınmazlar üzerinde mülkiyet ve imar hattı arasındaki uyuşmazlıkların düzeltilmesi ve yapılaşma koşullarının topoğrafyaya göre düzenlenmesi amacıyla Nazım ve Uygulama imar planı değişikliği talebi, gündemin dokuzuncu maddesinde yer alan mülkiyeti Bartın Belediyesi’ne ait olan yoldan ihdas sonrası oluşan Karaköy Mahallesi, tapuda 947 ada 23 numaralı parselin satış talebi ve gündemin onuncu maddesinde yer alan mülkiyeti Bartın Belediyesi’ne ait olan yoldan ihdas sonrası oluşan Karaköy Mahallesi, tapuda 947 ada 24 numaralı parselin satış talebi İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

Komisyon raporları kabul edildi

Gündemin on birinci maddesinde yer alan Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen, Bartın Belediyesi mücavir alan ve Bartın Belediyesi sınırları içinde kalan sabit ve mobil haberleşme altyapısı veya şebekelerinde kullanılan her türlü kablo ve benzeri gerecin taşınmazlardan geçirilmesiyle ilgili geçiş hakkına ilişkin uygulanacak ücret tarifesinin belirlenmesi talebi görüşüldü. Yapılan değerlendirmeler onucunda ilgili komisyon raporu kabul edildi. Gündemin on ikinci maddesinde yer alan Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen, Bartın Belediyesi’nin 2022 Mali Yılında uygulayacağı Gelir Tarifeleri komisyon raporu doğrultusunda kabul edildi.  Gündemin on üçüncü maddesinde yer alan İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Gölbucağı Mahallesi, tapuda 1815 ada, 1 numaralı parseldeki belediye hissesinin satışı talebi ve gündemin on dördüncü maddesinde yer alan İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Mülkiyeti Bartın Belediyesi’ne ait olan yoldan ihdas sonrası oluşan Cumhuriyet Mahallesi, tapuda  1099 ada 4-5 numaralı parsellerin satış talebi onaylandı.

Trafik düzenlemeleri değerlendirildi

Gündemin on beşinci maddesinde yer alan İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yazısı doğrultusunda Gecen Mahallesi, tapuda 102 ada, 1 parsel, 103 ada, 1 ve 2 parseller, 104 ada, 1 ve 2 parseller, 105 ada, 1 parsel, 106 ada, 4 parsel, 121 ada, 1 parsel ile 122 ada 73 parselleri kapsayan Nazım ve Uygulama İmar planı değişikliği görüşülerek yeniden komisyona havale edildi. İlgili madde Çevre Şehircilik Bakanlığı’ndan gelecek olan yazı doğrultusunda yeniden değerlendirilecek. Gündemin on altıncı maddesinde yer alan Trafik ve Muhtelif İşler Komisyonuna havale edilen, Trafik düzenlemesi ile ilgili hususlar değerlendirildi.  Bartın Belediye Meclis Üyelerinin görüşlerinin yanı sıra Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü’nün de ilimizdeki trafik düzenlemeleriyle ilgili görüş bildirmesi istendi. Trafik ve Muhtelif İşler Komisyonuna bildirilecek olan görüşler doğrultusunda yapılacak olan çalışmalar belirlenerek, uygulamaya geçilecek.

Yönetmelik İle İlgili Değişiklik Komisyona Havale Edildi

Gündemin on yedinci maddesinde yer alan Bartın Belediyesi Özel Halk Otobüsleri Çalışma ve Seyrüsefer Yönetmeliği’nin ve Bartın Belediyesi İnkumu Özel Halk Otobüsleri Çalışma ve Seyrüsefer Yönetmeliği’nin iptal edilerek, yeniden düzenlenen Bartın Belediyesi Özel Halk Otobüsleri Çalışma ve Seyrüsefer Yönetmeliği’nin görüşülmesi konusu değerlendirildi.

Yapılan değerlendirmelerin neticesinde ilgili madde Trafik ve Muhtelif İşler Komisyonuna havale edildi.

Gündemin on sekizinci maddesinde yer alan ticari taksi ücretlerinin görüşülmesi talebinin de Trafik ve Muhtelif İşler Komisyonuna havalesi gerçekleştirildi.

Bartın Belediye Meclisi Ekim Ayı Toplantısı toplam 18 maddenin görüşülmesiyle sana ererken, Bartın Belediye Meclisi Kasım Ayı Toplantısının da 4 Kasım Perşembe günü saat 16.00’da gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı.