Bartın Baro Başkanlığı için Av. Arzu Kaptan'dan adaylık açıklaması

Bartın Baro Başkanlığı'nın Ekim ayında gerçekleştirilecek olan 18. Olağan Genel Kurulu için ilk adaylık açıklaması Av. Arzu Kaptan'dan geldi. 'Güçlü avukat, güçlü baro, güçlü yarınlar' diyerek adaylığını açıklayan Kaptan, Bartın Barosunu daha da ileriye taşıma hedefinde olduğunu belirterek 'Baromuz her türlü siyasi düşünceden bağımsız, Atatürk İlke ve İnkılapları doğrultusunda Cumhuriyet Kazanımlarına sahip çıkan objektif bir şekilde hukukun üstünlüğünü savunan ve insan haklarını koruma ödevlerini hakkıyla sürdüren bir Baro'dur. Bartın Barosunu daha ileriye taşımak ve meslektaşlarımız arasında birlik, beraberlik ve dayanışmayı perçinlemek mesleki kazanımları arttırmak ve mesleği hak ettiği konuma ulaştırmak gayretinde olacağıma söz veriyorum.' ifadelerini kullanırken meslektaşlarının desteğini istedi.

Bartın Baro Başkanlığı için Av. Arzu Kaptan'dan adaylık açıklaması

 

“Güçlü avukat, güçlü baro, güçlü yarınlar”

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Barolar, Avukatlık Kanunu’na göre iki yılda bir Ekim ayında yeni yönetim kadrolarını ve baro başkanlarını belirlemek üzere genel kurullarını yapıyor.

Bartın Barosu da Ekim ayında 18. Olağan Genel Kurulu’nu yapacak.

Yeni başkanını seçecek olan Bartın Barosu’nda ilk adaylık açıklaması Avukat Arzu Kaptan’dan geldi.

Kulislerde geçen isimlere göre Genel Kurul’un ilk ve tek adayı olan Bartın Barosu’nun kıdemli ve tecrübeli avukatlarından Av. Arzu Kaptan, 25 yıldır görev yaptığı Bartın’da mevcut yönetimdeki Kadın Hukuku Komisyon Başkanlığı görevini başkanlıkla taçlandırmak istediğini söyledi.

Bartın Barosu’nun mevcut başkanı Av. Ferhat Parlatır’ın aday olmayacağı genel kurul için adaylığını düzenlediği basın toplantısıyla duyurarak kamuoyuyla paylaşan Av. Kaptan, Bartın Barosu’nu daha da ileriye taşımayı hedeflediğini söyledi.

1998 yılında bir aile kurmak üzere geldiği Bartın’da Bartın Barosu’nun ikinci ailesi olduğunu dile getiren Kaptan, meslektaşları arasında birlik, beraberlik ve dayanışmayı perçinlemek; mesleki kazanımları arttırmak ve mesleği hak ettiği konuma ulaştırmak gayretinde olacağına da söz verdi.

“Bartın Barosu 33 yılda çok yol kat etmiştir”

Ekim ayında yapılacak olan 18. Olağan Genel Kurul için meslektaşlarının desteğini de isteyen Av. Arzu Kaptan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Avukatlık mesleğinin doğuşu ceza yargılamasında suçlanan kişinin savunulması olsa da insan hakları kavramının çağdaş toplumlarda ortak amaç olmasıyla ceza, hukuk, idari, disiplin gibi tüm yargılamalarda avukatlık bu yargılamaların kurucu unsuru yani avukat olmadığında adil bir yargılanma yapılamayacağının kabulü bir zorunluluk olmuştur. Avukat, hâkim ve cumhuriyet savcıları gibi yargının kurucu unsurudur. 1991 yılında meslek büyüğümüz ve Kurucu Başkanımız Av. Hasan Sabri Çavuşoğlu önderliğinde kurulan Bartın Barosu 33 yılda çok yol kat etmiştir. Baromuz Kurulduktan sonra görev yapan tüm Baro Başkanlarımızın ve Yönetim Kurulu üyelerimizin son derece özverili çalışmaları sayesinde de baromuz ileriye taşınmıştır.

“Son derece gurur duyuyorum”

Meslek büyüklerimin açtığı bu yolda Ekim ayında gerçekleşecek olan Bartın Barosunun 18. Olağan Genel Kurulunda Baro Başkan adayıyım. 1998 yılında bir aile kurmak üzere geldiğim Bartın’da Bartın Barosu benim ikinci ailem oldu.

1999 yılından bu yana 25 yıldır Bartın Barosu avukatı olarak görev yapmaktayım. Bartın Barosuna kayıtlı bir avukat olmaktan son derece gurur duyuyorum. Bartın Barosunda 4 dönem Yönetim Kurullarında Baro Genel Sekreterliği görevinde bulundum. Halen Baromuzun 17. Döneminde Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonu (TÜBAKKOM) üyesi olarak Bartın Barosu Kadın Hukuku Komisyon Başkanlığı görevini yürütmekteyim.

Bartın Barosu’nu daha ileriye taşıyacağım”

Baromuz her türlü siyasi düşünceden bağımsız, Atatürk İlke ve İnkılapları doğrultusunda Cumhuriyet Kazanımlarına sahip çıkan objektif bir şekilde hukukun üstünlüğünü savunan ve insan haklarını koruma ödevlerini hakkıyla sürdüren bir Baro’dur. Bartın Barosunu daha ileriye taşımak ve meslektaşlarımız arasında birlik, beraberlik ve dayanışmayı perçinlemek; mesleki kazanımları arttırmak ve mesleği hak ettiği konuma ulaştırmak gayretinde olacağıma söz veriyorum. Değerli üstatlarımın ve meslektaşlarımın desteklerini bekliyorum.”

“Güçlü avukat, güçlü baro, güçlü yarınlar” diyerek adaylığını açıklayan Av. Arzu Kaptan’a Bartın basının kadın çalışanları da güçlü bir destek verdi.