Bartın, Ata'sını andı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 82. yılında Türkiye genelinde olduğu gibi Bartın'da da törenle anıldı. Cumhuriyet Meydanındaki törende Atatürk Anıtına çelenkler sunulurken saatler 09.05'i gösterdiğinde hayat dururdu ve sirenler Atatürk için çaldı.

Bartın, Ata'sını andı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 82'inci yılında yurdun dört bir yanında saygıyla anıldı. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Bartın’da da saatler 09.05’i gösterdiğinde hayat dururken Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen anma programıyla Ulu Önder Gazi Mustafa Atatürk saygı ve minnetle anıldı.  Törene Bartın Valisi Sinan Güner, Garnizon Komutan Vekili Deniz Kıdemli Albay Erkan Şahin, Belediye Başkanı Cemal Akın, Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Kaynak, Adalet Komisyonu Başkanı Harun Ceyhan, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Bartın Barosu Başkanı Ferhat Parlatır, siyasi parti temsilcileri, askeri erkan, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Çelenkler sunuldu

Saat 08.50’de Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan törende Atatürk Anıtına başta Bartın Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı olmak üzere Odalar, siyasi partiler, dernekler ve sivil toplum kuruluşları tarafından çelenkler sunuldu. Sonrasında ise Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 82 yıl önce vefat ettiği saat olan 09.05'te çalan sirenlerle 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu. Saygı duruşu sırasında gönderdeki Türk bayrağı yarıya indirildi.  Günün anlam ve önemini belirtir konuşmayı ise Bartın Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi Müdürü Canan Uçar tarafından yapıldı.

Güner: “Dünyanın takdirini kazandı”

Askeri dehası, demokratik siyaset anlayışı, millet merkezli kalkınma vizyonu ve üstün öngörüsüyle dünyanın takdirini kazanan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’ne de lider ve yol gösterici olduğunu belirten Vali Sinan Güner de şu ifadeleri kullandı:

“Cumhuriyetimizin kurucusu,  bağımsızlığımızın mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü 82. ölüm yıl dönümünde Türk Milleti olarak bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anmaktayız. 10 Kasım sadece Atatürk’ü anma günü değil aynı zamanda O’nun ideallerine sahip çıkarak, ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak için ne kadar kararlı olduğumuzu da gösterme günüdür.
Atatürk, milletimizin inancı ve vatan sevgisinden aldığı güçle yola çıktığı kurtuluş mücadelesini başarıyla tamamlayarak yeni bir devlet kurmuş, yalnızca bir milletin geleceğini değil, dünya tarihini de değiştirmiştir. Askeri dehası, demokratik siyaset anlayışı, millet merkezli kalkınma vizyonu ve üstün öngörüsüyle dünyanın takdirini kazanmış, kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’ne de lider ve yol gösterici olmuştur.
Ne mutlu ki bugün O'nun fikir, öngörü ve eserlerinden aldığımız ilham ile Türkiye'mizi dünya durdukça barış, huzur ve refah içerisinde yaşatmak ve yüceltmek için engel tanımaksızın yolumuza devam etmekteyiz. Yakın zaman içerisinde Ülkemizin hemen her alanda büyük gelişimler ve dönüşümler yaşamakta olması, bölgemizde ve dünyada her geçen gün artan saygınlığımız, muasır medeniyet istikametinde Milletçe attığımız dev adımlar bunun bariz göstergeleridir.
Her 10 Kasım günü, onu kaybetmenin hüznünü yaşarken O’na ve emanetine olan güvenimizi tazeliyor; ülkemiz için doğruluk, demokrasi ve eşitlikten ayrılmadan; iyiliklere, güzelliklere, hayra ve barışa kapı aralamak için canla başla çalışıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle aramızdan ayrılışının 82. yıl dönümünde, Cumhuriyet'imizin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, rahmet ve minnetle anıyorum.”

Akın: “Hiç azalmadı”

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın da törenin ardından yaptığı açıklamada şöyle dedi:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tarihe yön veren, geleceğe yol açan, yaşadığı zamanın dışına çıkarak ülkesinin ve milletinin yol göstericisi olan büyük bir kumandan ve devlet adamıdır. O’nun yüksek erdemi sayesinde Samsun’da atılan ilk adımla esaretin bariyerleri devrilmiş, meydanlardaki kahramanlıklarla mütecaviz emellerin surları delinmiş ve Cumhuriyet’in ilanıyla da milletimiz kendi kaderine sahip çıkacak iradeyi göstermiştir. En zor anlarda bile milletimizin gücünden zerre kadar kuşkuya düşmeden güçlüklerin üstesinden gelinebileceğini en iyi şekilde gösteren yine Atatürk olmuştur. Türk milletinin hiçbir şart altında boyunduruk altında bulunamayacağını ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ seslenişiyle ortaya koymuş ve bundan da asla ödün vermemiştir. Vefatının ardından geçen 82 yıllık zaman diliminde, Türk Milletinin ona duyduğu hürmet ve bağlılık hiç azalmamış, eserlerine ve mücadele ahlakına yönelik muhabbet ve sadakat hiç aşınmamıştır. Vefatının 82. yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, manevi hatırasını saygıyla yad ediyorum. Aziz şehitlerimizi, gazilerimizi ve tüm ecdadımızı rahmet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun.”

 

 

 

 

 

 

 

 

Bartın, Ata'sını andı
Bartın, Ata'sını andı
Bartın, Ata'sını andı
Bartın, Ata'sını andı
Bartın, Ata'sını andı
Bartın, Ata'sını andı
Bartın, Ata'sını andı