BARTIN'A YENİ MAHKEMELER KURULDU

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Adalet Bakanlığınca memleketi Bartın'a yeni mahkemeler kurulması kararı verildiğini belirterek, Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Bartın ilimize İdare Mahkemesi, İş Mahkemesi ve 2. Ağır Ceza Mahkemesi kurulduğunu açıkladı.

BARTIN'A YENİ MAHKEMELER KURULDU

 

Adalet hizmeti, daha hızlı ve etkin olacak!

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Adalet Bakanlığının, İdare Mahkemesinin Kurulmasına ve Yargı Çevresinin Belirlenmesine İlişkin Kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Buna göre, 2576 sayılı Bölge İdare Mahkemeleri, İdare Mahkemeleri ve Vergi Mahkemelerinin Kuruluşu ve Görevleri Hakkında Kanun'un 2. maddesinin birinci fırkası uyarınca, Bartın İdare Mahkemesinin kurulmasına ve yargı çevresinin Bartın olarak belirlenmesine karar verildi.

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre bölgede adalet hizmetlerinin daha hızlı ve etkin bir şekilde sunulmasına olanak sağlayacak, Bartın’a yeni idare mahkemesi kurulacak ve yargı çevresi belirlenecek.

Yeni mahkemelerin kurulmasıyla birlikte, bölgede adalet hizmetlerinin daha hızlı ve etkin bir şekilde sunulmasına olanak sağlayacaklarını belirten Adalet Bakanı Av. Yılmaz Tunç, vatandaşların idareye karşı açtıkları davalarda daha hızlı çözümler alabileceklerinin altını çizerek “Yeni mahkemelerin kurulması ile birlikte, bölgede adalet hizmetlerinin daha hızlı ve etkin bir şekilde sunulmasına olanak sağlayacak, vatandaşlar idareye karşı açtıkları davalarda daha hızlı çözümler alabilecekler. Yeni mahkemelerin en kısa sürede faaliyete geçmesi için gerekli çalışmalar titizlikle devam ediyor.” ifadelerini kullandı.