Bartın'a selin yaralarını sarmak için 200 milyonluk ödenek!

Bartın programında AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ederek partililerle bir araya gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 19 yıldır Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca yapılan projelerin ülke ekonomisine katkısının 13.4 milyar Dolar tasarruf olduğunu söyledi. Bakan Karaismailoğlu, 2023'te hedeflerinin ülke genelinde 30 bin kilometre bölünmüş yol ağı olduğunu kaydetti. TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç da 11 Ağustos'ta yaşanan sel afeti sonrasında Bartın'a 200 milyon TL ödenek aktarıldığını belirtti.

Bartın'a selin yaralarını sarmak için 200 milyonluk ödenek!

 

Kumluca-2 Köprüsünü açmak için Bartın’a gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu AK Parti Bartın İl Başkanlığını ziyaret etti. Partilerle bir araya gelen Bakan Karaismailoğlu, Bartın’da hedeflerin 11 Ağustos’ta yaşanan sel afeti gibi büyük afetlerden etkilenmeyen projeleri hayata geçirmek olduğunu söyledi. Kumluca-2 Köprüsünü hızlı bir şekilde yaptıklarını ifade eden Karaismailoğlu şöyle konuştu:

Karaismailoğlu: “Böyle afetlerden etkilenmeyecek projeleri en kısa zamanda yapmanın sözünü vermiştik”

“11 Ağustos’ta yaşadığımız sel afetinden 60 gün yani bu kadar kısa bir süre geçtikten sonra bu köprüyü hızlıca tamamlamanın gururunu yaşadık. Tabi biz 11 Ağustos’ta yaşadığımız büyük afetin, ilk başta yaşadığımız büyük hasarın sonuçlarının getirdik aksaklıkları giderebilmek için geçici köprülerimizi ve yollarımızı çok kısa bir sürede hayatın akışını sağlamıştık. İlk başta söylediğimiz gibi burada kalıcı, güçlü projeleri, inşallah böyle bir afeti bir daha görmeyiz ama böyle afetlerden etkilenmeyecek projeleri en kısa zamanda yapmanın sözünü vermiştik. Bizlerde bu projelerimizi bir bir bitiriyoruz. Bunun haklı gururunu ve sorumluluğunu taşıyarak sizlerin huzurunuza geldik ve Kumluca-2 Köprümüzün açılışını yaptık.

“Bu yatırımlar sayesinde Türkiye kaza haberlerini unutturdu”

Program dahilinde diğer köprülerimizin ve yollarımızın açılışını yapıp vatandaşımızın hizmetine sunacağız. Hummalı bir çalışma var. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, bütün hükümetimiz Cumhurbaşkanımızın liderliğinde son 19 yıldır, birilerin hayal bile edemediği birilerinin bitiremediği projeleri bir bir bitiren bir hükümetin bir temsilcisi, bir bakanı olarak sizlerin huzuruna çıkmanın da gururunu yaşıyoruz. 19 yıl önce ulaştırma, alt yapı açısından Türkiye’nin çok az gelişmiş bir alt yapısı vardı. Sadece 6 bin 100 kilometre bölünmüş bir yol ağı, oda son derece güvenliği olmayan, kalitesi olmayan, konforu olmayan yollarla seyahat edebiliyordu. 19 yıl önce trafik canavarı levhaları yolların her tarafında vardı. Her gün kaza haberleri, her bayram öncesi tıkanmış yollarla konuşulan bir Türkiye vardı. Bu yatırımlar sayesinde Türkiye kaza haberlerini unutturdu.

“2023 hedefimiz bölünmüş yol uzunluğumuzu 30 bin kilometrelere çıkarmaktır”

AK Parti hükümetleri Sayın Cumhurbaşkanımızın  liderliğinde seyahatleri bir keyfe dönüştürdü. 6 bin 100 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu 28 bin 400 kilometreye çıkardık. 2023 hedefimiz bunu 30 binlere çıkarmaktır. Bartın genelinde de 19 yıl öncesinde sadece 7 kilometre bölünmüş yol varken şimdi 100 kilometreye yakın bir bölünmüş yoldan bahsediyoruz. Tüneller, köprüler devam ediyor. Devam eden projelerimiz var. Buraya geldiğimizde tünellerin açılışını Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle yapmıştık. Devam eden tünelleri de en kısa zamanda bitirmenin çabası içerisindeyiz.

“Bu projeler sayesinde Türkiye 200 milyar dolar üzerindeki ihracat rakamlarını yakalıyor”

Bartın genelinde de devam eden projelerimizin en kısa zamanda bitirilip hayata geçirilmesi, taleplerin de değerlendirilmesi noktasında da arkadaşlarımızla birlikte hummalı bir çalışma var. Türkiye’nin dört bir yanında 19 yıldır bitmeyen bir çalışma var ve bunlar artarak devam ediyor. Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Avrasya Tüneli, Kuzey Marmara Otoyolu ve yakında başlayacağımız 1915 Çanakkale Köprüsü bütün dünyanın gıptayla baktığı ve yakından takip ettiği çok önemli projeler. Bu projeler sayesinde Türkiye 200 milyar dolar üzerindeki ihracat rakamlarını yakalıyor. Bir taraftan da büyüme rakamlarımız dünyanın en önemli büyüme rakamları. Bu güçlü bir altyapıyla oluyor.

“19 yılda yaptığımız bu projelerin ülke ekonomiye katkısı 13.4 milyar dolarlık bir tasarruf”

Bizim projelerimiz birer akarsu gibi gittikleri yere hareket getiriyor, bereket getiriyor. Üretimi, istihdamı geliştiriyor. Bir taraftan da zamanı kısaltıyor, seyahat sürelerini kısaltıyor. Bir taraftan da yakıttan tasarruf ediyoruz. Bu 19 yılda yaptığımız projelerin ülke ekonomiye katkısı 13.4 milyar dolarlık bir tasarruf. Yani bir taraftan bu kadar büyük projeleri yapıyorsunuz, bir taraftan da bu kadar büyük tasarruf sağlıyorsunuz. Bu bahsettiğim yollarda trafik hareketliliği yüzde 170 artmasına rağmen trafik kaza oranlarında yüzde 80’e varan azalmalar oluyor. Türkiye çok büyüdü ve büyümede devam edecek. Hedefimiz dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmektir. Bu yolda ciddi bir şekilde devam ediyoruz.

“Antalya Havalimanı ihalesi 2026 sonrası 25 yıl kiralama işidir”

Antalya Havalimanı ihalesini yaptık. Dünyanın takip ettiği bir ihaleydi. Bir tarafta 19 yılda yapılan büyük işler, bir tarafta hayatları boyunca taş üstüne taş koymayanların eleştirilerine karşı Türkiye o kadar büyüyor ki. Önce yatırımcıları tehdit ettiler bir şey olmadı. Sonra bürokratları tehdit edip korkutmaya çalışıyorlar. Yine bir şey olmuyor. Çünkü AK Parti hükümetleri ve tüm bakanlıklarımız Türkiye’nin geleceği için ter dökmeye devam ediyorlar. Antalya Havalimanı ihalesi 2026 sonrası 25 yıl kiralama işidir. 2026’ya kadar ihaleyi alacak yüklenici 760 milyon Euro’luk  yatırımı yapacak. Hem yatırımı yapacak hem de 2026 sonrası 25 yıllık işletme içinde devlet 8,5 milyar Euro’luk bir kira bedeli ödeyecektir. Bu 8,5 milyar Euro’luk kira bedelinin de yüzde 25’ini peşin olarak ödeyecektir.

“Dünyanın büyük yatırımcı kuruluşları Türkiye’ye yatırım yapmak için sıraya girmiş vaziyetteler”

Bu açık, şeffaf olan ihaleye katılan firmalar da Rusya’dan, Almanya’dan, Fransa’dan ve Türkiye’dendir. Dün yaptığımız ihale yatırımcıların Türkiye’ye olan güvenini apaçık gösteren bir ihaledir. Dünyanın büyük yatırımcı kuruluşları Türkiye’ye yatırım yapmak için sıraya girmiş vaziyetteler. Bu da Türkiye’ye olan güvenin açık bir eseridir. Bu projeler devam edecektir. Türkiye bütün dünyanın gıptayla baktığı cazibe merkezi bir yerdir. Yapılan yatırım düşmanlıklarına aldanmayın. Vatandaşımıza, ülkemize yapacağımız hizmeti arttıracak her türlü eleştirinin bizim başımızın üstünde yeri var. Ama vatanımıza, milletimize yapacağımız hizmeti aksatacak, bütün çalışma arkadaşlarımızın moral ve motivasyonunu bozacak eleştirileri hiç kale almıyoruz.  Ülkemizin gelişmesi, büyümesi yolunda Türkiye’nin bir yanında yatırımlarımız artarak devam edecek. 700 bine yakın çalışma arkadaşlarımızla birlikte Türkiye’nin her köşesine damga vuruyoruz. Vatandaşımızın yaşam kalitesini yükseltiyoruz.”  

Tunç: “Bartın’da 10 milyarlık kamu yatırımının 3’te 1’den fazlası ulaştırma yatırımı”

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç da 11 Ağustos’ta yaşanan sel afeti sonrasında Bartın’a 200 milyon TL ödenek aktarıldığını belirtti. Milletvekili Tunç şöyle konuştu:

“Sayın Bakanımız Bartın’ı son 6 ayda 4 kez ziyaret etti. Bu ziyaretler öyle turistik ziyaretler değil. Sağ olsun Bartın’ımıza kazandırmış olduğu çok önemli ziyaretler var. Bartın’a şuana kadar gerçekleştirdiğimiz 10 milyarlık kamu yatırımının 3’te 1’den fazlası ulaştırma yatırımı. Bunlar içerisinde belde, ilçe yol yatırımları, liman, balıkçı barınakları gibi yatırımlar var. Ve çok sayıda yatırım Sayın Bakanımızın Bakanlığının uhdesinde gerçekleştiriliyor.

“Kalıcı olarak eskisinden daha güçlü ve daha iyi köprüleri inşa ediyoruz”

11 Ağustos’ta meydana gelen selden sonrada karayolları güzergahındaki yollarımız ve köprülerimiz büyük zarar görmüştü. 16 tane köprümüzün 6 tanesi karayolları üzerinde ve bunlar büyük maliyetli köprülerdi. Bunların yapımları başladı. Bugün de bir tanesinin açılışını gerçekleştirdik. Zaten selin ilk haftasında karayollarının ulaşıma kapanan yerleri süratle geçicide olsa trafiğe açılmıştı. Şimdi kalıcı olarak eskisinden daha güçlü ve daha iyi köprüleri inşa ediyoruz. İnşallah kısa süre içerisinde diğerlerini de tamamlayacağız.

“Sel sonrasında Bartın’da toplamda 200 milyonluk ödenek aktarıldı”

İl Özel İdaremizin sahasında olan 10 köprünün inşaatı başladı ve şuanda DSİ tarafından devam ediyor.  Hızlı bir şekilde önümüzdeki yılın ilk aylarında da bu köprülerin yapımını tamamlayarak halkımızın hizmetine sunmuş olacağız. Sel sonrasında Bartın’da toplamda 200 milyonluk ödenek aktarıldı. Bunların içerisinde hem köy yollarının onarımı var hem de köprülerin yapımı. Ayrıca vatandaşlarımıza sosyal yardımlar ve 20 ağır hasarlı konutların yapımı da hayata geçti. Selden zarar gören tarım arazileri ve araçların zararları karşılandı.

“Bartın yeni çevre yolunun projesi tamamlanmak üzere”

Devlet AK Parti iktidarında milletini hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Bundan sonrada hiçbir zaman bırakmayacağız. Pandemiye rağmen yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderlerinde, bakanlarımızın ve teşkilatımızdan aldığımız güçle yolumuza hız kesmeden devam ediyoruz. Sayın Bakanımız bizleri hiçbir zaman geri çevirmiyor. Bu projeler noktasında da her zaman destekçimiz oldu. Kurucaşile yolunun hızlı bir şekilde devam etmesi bizler için önemiydi. Bartın yeni çevre yolunun projesi tamamlanmak üzere. Bunlar Türkiye güçlü olduğunda daha çabuk tamamlanacak projeler.

“90’lı yılların koalisyon dönemlerinde bu yatırımlar olmadı, gerçekleştirilemedi”

Türkiye dünya projelerini gerçekleştiriyor. Çanakkale Köprüsü, Osmangazi Köprüsü bunlar hayal edilebilen projeler değildi ama gerçekleşti. Bunlar istikrar olduğu için gerçekleşiyor. 90’lı yılların koalisyon dönemlerinde bu yatırımlar olmadı, gerçekleştirilemedi. 98’de Bartın sele uğradığında o çamurun içerisinden aylarca çıkamadı. Bugün Bartın şehir merkezinde sel yaşanmıyorsa bu onların “Betona yatırım” dediği AK Parti’nin gerçekleştirmiş olduğu barajlar sayesinde. Bartın’da 3 tane baraj yaptık. Şuanda bir tanesinin yapımı devam ediyor. En son yağmurlarda Türkiye rekoru bizde buna rağmen il merkezi sel felaketi yaşamadı.

“Pandeminin getirdiği bütün dünyayı etkileyen ekonomik sıkıntılar da atlatılacaktır”

Ben başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Sayın Bakanımıza, karayollarımızın ve diğer kuruluşlarımızın bütün yetkililerine çok teşekkür ediyorum. Bu yatırımlar inşallah devam edecek ve milletimizde kararını hizmet siyasetinden yana, AK Parti’den yana, Cumhur İttifakından yana kullanmaya devam edecek. Milletimizin karalama, kaos siyasetine karnı toktur. Birlik beraberlik, huzur, sükun ister, karışıklık istemez. Dolayısıyla Türkiye’nin huzur ve istikrar içerisinde kalkınacağını, çocuklarımızın geleceğinin buna bağlı olduğunu milletimiz her zaman bilir. İnşallah pandeminin getirdiği bütün dünyayı etkileyen ekonomik sıkıntılar da atlatılacaktır. Bundan da şüphemiz yok ve yatırımlarımız hız kesmeden devam edecektir.”

Kalaycı: “Hükümetimiz, devletimizin ne kadar büyük olduğunu göstermiş oldu”

AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı ise “Hem ülkemizde hem de ilimizde en büyük yatırımları yapan bakanlığımız Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız. Sayım Bakanımıza ilimize ve il teşkilatımıza göstermiş olduğu ilgiden dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum. Bartın 11 Ağustos’ta büyük bir sel felaketi yaşadı. Ama hükümetimiz, devletimizin ne kadar büyük olduğunu göstermiş  oldu. İnşallah böyle afetler bir daha yaşamayız. Ama devletimiz, hükümetimiz gerçekten Bartın’a yapılabilecek her şeyi yaptı. Bugün de bir köprü açılışı yaptık” dedi.

Adil Karaismailoğlu, teşkilat ziyareti sonrasında esnaf ziyaretleri de gerçekleştirerek Bartın’dan ayrıldı.

 

 

 

Bartın'a selin yaralarını sarmak için 200 milyonluk ödenek!
Bartın'a selin yaralarını sarmak için 200 milyonluk ödenek!
Bartın'a selin yaralarını sarmak için 200 milyonluk ödenek!
Bartın'a selin yaralarını sarmak için 200 milyonluk ödenek!
Bartın'a selin yaralarını sarmak için 200 milyonluk ödenek!
Bartın'a selin yaralarını sarmak için 200 milyonluk ödenek!
Bartın'a selin yaralarını sarmak için 200 milyonluk ödenek!
Bartın'a selin yaralarını sarmak için 200 milyonluk ödenek!