Bartın'a bir gurur daha!

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni birincilikle bitiren Bartınlı Kübra Aksoy, mezuniyet konuşmasını İsrail'in katlettiği Filistinli çocuklara ithaf etti. Genç hukukçuyu tebrik eden Adalet Bakanı Av. Yılmaz Tunç, 'Böyle hukukçularımız yetiştikçe, adaletin tüm dünyaya hakim olacağına inancımız daha da artıyor. İnsan haklarını, adaleti, hakkaniyeti haykırarak tüm dünyaya mesaj veren genç hukukçularımızla gurur duyuyoruz.' dedi.

Bartın'a bir gurur daha!

 

“Tüm dünyaya mesaj veren genç hukukçularımızla gurur duyuyoruz”

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Bartın Şehit Mustafa Yaman Anadolu İmam Hatip Lisesi 2020 yılı mezunu Uluslu Kübra Aksoy, Ankara Hukuk Fakültesi’ni birincilikle bitirdi.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini birinci olarak bitirerek herkesi gururlandıran Kübra Aksoy, soykırımcı İsrail’in katlettiği Filistinli çocuk ve gençleri unutmadı. Kaba gücün değil, hukukun üstün olduğu bir dünya temenni eden Aksoy, konuşmasında; “Henüz yolun başında genç bir hukukçu olarak hukukun beni hayal kırıklığına uğrattığını üzülerek belirtmeliyim. 7 Ekim’den bu yana Filistin’de 15 binden fazla çocuk, 30 binden fazla insan İsrail tarafından katledildi, katledilmeye de devam ediyor. 9 aydır soykırıma seyirci kalındığı için dünyadaki bütün hukukçular adına, insanlık adına Filistin halkından özür diliyorum. 21. Yüzyılda soykırım suçu işlenmesini ve dünyanın buna göz yummasını hala aklım almıyor. Bugünkü başarımı ve yaptığım bu konuşmayı soykırımda katledilen Filistinli çocuklara ithaf ediyorum. Onlar için bir şey yapamadık ama kardeşlerini yaşatmak hala elimizde, soykırımı durdurmak için başta hukukçular olmak üzere herkesin elinden geleni yapmasını istiyorum. İnsan haklarının, insanlığın, insanların, bu şekilde ayaklar altına alınmasını kabul etmiyorum. Kaba gücün değil, hukukun üstün olduğu bir dünya temenni ediyorum. Özgür Filistin’e selam olsun.” ifadelerini kullandı.

“Cesur sesi için yürekten kutluyorum”

Bartınlı Adalet Bakanı Av. Yılmaz Tunç, genç hukukçuyu tebrik ederek “Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini birincilikle bitiren Bartın Uluslu hemşehrimiz Kübra Aksoy kardeşimi, Filistin'in uğradığı soykırıma karşı çıkardığı cesur sesi için yürekten kutluyorum. Böyle hukukçularımız yetiştikçe, adaletin tüm dünyaya hakim olacağına inancımız daha da artıyor. İnsan haklarını, adaleti, hakkaniyeti haykırarak tüm dünyaya mesaj veren genç hukukçularımızla gurur duyuyoruz.” dedi.

“Tüm kalbimle hissettim”

Sosyal medyada ve haber sitelerinde gündem olan konuşmasının ardından kısa bir değerlendirmede bulunan Aksoy, “Bugün konuşmaya hakkı olan herkes için konuştuğum, 9 aydır seslerini duyuramayanlara ses olduğum bir gündü. Çok mutluyum. Hukukçu olmak nasıl bir duyguymuş tüm kalbimle hissettim. Bu mesleğe ömrümün sonuna kadar büyük bir titizlikle ve gururla yerine getirmeye çalışacağım. Bir kez daha özellikle beni Ankara Hukuk’a taşıyan lise hocalarıma çok teşekkür ediyorum. Her başarımda onların bir payı olduğunu hiçbir zaman unutmayacağım.” diye konuştu.