Bartın, 8 yıl sonra yine aynı ruhla meydanlardaydı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Bartın'da çeşitli etkinlikler düzenlendi. Bartın Valiliği öncülüğünce düzenlenen etkinliklerde şehitlerimiz dualarla anılırken binlerce kişi Cumhuriyet Meydanına yürüyerek Demokrasi Nöbeti tuttu. Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Ankara Gölbaşı saldırısında şehit olan Özel Harekât Camisi imamı Mustafa Yaman, Bartın'da kabri başında anıldı. Bartın Valiliğince düzenlenen '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' etkinlikleri kapsamında ilk olarak şehidin Ulus ilçesine bağlı Çubuklu köyündeki evinin önünde Kur'an tilaveti yapıldı, dualar edildi. Demokrasi yürüyüşüne ellerinde bayraklarla katılım gösteren kalabalık, 15 Temmuz'un unutulmayacağı mesajını verdi. Saatlerin 00.13'ü göstermesiyle selanın okunduğu meydanda, vatandaşlar bir yandan gururu bir yandan da hüznü yaşadı.

Bartın, 8 yıl sonra yine aynı ruhla meydanlardaydı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla etkinlikler düzenlendi

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nün 8. yıl dönümü dolayısıyla Bartın’da anma etkinlikleri düzenlendi.

Fotoğraflarla “Milletin Zaferi” anlatıldı

Bartın Valiliği öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlikler gün boyu gece geç saatlere kadar devam etti.

Program kapsamında ilk olarak Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişiminin 8’inci yılı dolayısıyla Hükümet Caddesi üzerinde “Milletin Zaferi Fotoğraf Sergisi” açıldı.

Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, Garnizon Komutanı Dz. Kd. Alb. Erkan Şahin, Bartın Belediye Başkanı Muhammet Rıza Yalçınkaya başta olmak üzere il protokolü, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Hükümet Caddesi'nde kurulan "Milletin Zaferi Fotoğraf Sergisi"ni gezdi.

Hain darbe girişimi sırası ve sonrasında çekilen fotoğrafların sergilendiği eserleri inceleyen Vali Arslan, bu tür etkinlikler vesilesiyle cennet vatanın bölünmezliği uğruna canlarını feda eden şehitlerimizin ve hain darbe girişimine karşı göğsünü siper eden tüm vatandaşların bizlere asla unutturmayacağını söyledi.

Darbe girişimine karşı demokrasi ve vatan uğruna verilen mücadelenin yansıtıldığı fotoğrafların yer aldığı sergiye gün boyu vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Şehitlik ziyaret edildi

Ardından şehitlikte anma programı düzenlendi. Şehitlerimizin kabirlerine karanfillerin bırakıldığı programda, okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından tüm şehitler için dualar edildi.

Bartınlı Şehit Mustafa Yaman mezarı başında anıldı

“15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’da Gölbaşı Özel Harekât Daire Başkanlığını hedef alan saldırısında şehit edilen Şehitler Cami İmam Hatibi Mustafa Yaman’ın ailesi de unutulmadı.

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gece Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı’na yapılan saldırıda şehit olan İmam Mustafa Yaman’ın Kumluca Beldesi’ne bağlı Çubuklu Köyü’nde yaşayan ailesi, darbe girişiminin 8. yıl dönümünde unutulmazken Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, Garnizon Komutanı Dz. Kd. Alb. Erkan Şahin, Bartın Belediye Başkanı Muhammet Rıza Yalçınkaya, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Ulus Kaymakamı Fırat Kadiroğlu, İl Emniyet Müdürü Ünsal Hayal, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ersin Aslan, Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanı Yb. Yavuz Daylak, İl Genel Meclisi Başkanı Turhan Kalaycı, Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Bozkurt başta olmak üzere askeri erkan, kurum ve daire müdürleri, siyasi parti ile sivil toplum örgütleri temsilcilerinin yer aldığı il protokolü, 15 Temmuz şehidi Mustafa Yaman’ın baba ocağını ziyaret etti.

Şehit Mustafa Yaman’ın Kumluca Beldesinde bulunan baba evinde Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Çubuklu Köyü Camiinde Mevlid-i Şerif okunmasıyla devam etti.

Daha sonra Şehit Mustafa Yaman’ın kabri başında dualar okunarak karanfiller bırakıldı.

Vali Arslan, Ankara’da yaşadığı o geceyi anlattı

Şehit Mustafa Yaman’ın ailesini ve kabrini ziyareti sonrasında basın mensuplarına bir değerlendirmede bulunan Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, Ankara’da yaşadığı o kara geceyi anlatırken “15 Temmuz 2016 tarihinde Fethullahçı Terör Örgütü tarafından kalkışılan hain darbe girişiminin, milletimizin kahramanca, mücadelesi, direnişi ile püskürtülmesinin hem onurunu yaşıyoruz. Aynı zamanda da 253 şehit vermemizin de hüznünü yaşıyoruz. Allah bir daha memleketimizi böyle imtihanlarla karşılaştırmasın diliyoruz. 15 Temmuz Darbe girişiminde Ankara’daydım. Yakından hisseden ve yaşayan insanlardan biriyim. O anları yaşadım. Bu aziz milletimiz, kahramanca, cesaretli, fedakarca bu ülkeye, bu devlete sahip çıktıkça, hiçbir kirli oyuna, bu ülke alet olmayacaktır, istikbalinden, istiklalinden taviz vermeyecektir.” dedi.

Acılı anne “Dünyam orda yıkıldı” dedi

O kara gecede oğlunu şehit veren acılı anne Kezban Yaman da benzer acıların bir daha yaşanmamasını dilerken yaşananları asla unutamayacağını söyledi. Oğlu şehit edildiğinde cebinde bulunan 5 TL’yi sürekli yanında taşıdığını belirten şehit annesi, her bayram kendisini ziyaret eden Ankara’da yaşayan oğlunun sadece o bayram gelemediğini söylerken acı haberi aldığı anları ise şöyle anlattı:

“Darbe girişimi haberini ve Gölbaşı’na saldırı düzenlendiğini öğrenince oğlumu aradık. Ulaşamadık, arıyoruz ulaşamıyoruz. Sabah olunca eşim Ankara’ya gideceğini söyledi. Nedenini sorduğumda oğluma ulaşamadığını söyledi. Yine biz umutluyduk. ‘Ben de gideceğim’ dedim, apar topar kalkarak, 3 günlük işi 2 saat içerisine sığdırdım. Oğlum gelemeyeceği için arabanın bagajına ne var ne yok doldurduk. Zaten onlar buraya gelemediği için bizim onları ziyaret etmeye niyetimiz vardı. Ama olan bitenden de haber almaya çalışıyorduk. Arıyoruz ulaşamıyoruz. Almanya’daki kardeşim aradı, ‘iyi haber bekliyoruz’ dedim. ‘Telefonlara cevap vermiş herhalde, açmış kapatmış’ dedi. ’Oh, ya Rabbi şükür’ dedim. ‘Bunu duymak istiyordum’ dedim. Gölbaşına girerken tekrar aradık, yine ulaşamadık. Bu kez gelinimi aradım. Nerde olduklarını sordum, Mustafa’yı aradıklarını, bulamadıklarını söyledi. Tekrar aradım, bu kez gelinin abisi baktı. ‘Metanetli olun, sabırlı olun’ dedi. Ben de ‘Mustafa’m gitti mi?’ diye bağırdım. Dünyam orda yıkıldı zaten, sonra hastaneye vardık. Ben sağa sola gidiyorum, aynı başı kesilmiş tavuk gibi oğlumu görmek istediğimi söyledim. Ölüsünü ya da dirisini görmek istediğimi söyledim. Hastanenin içine doğru gittim. Gelinin büyük abisi geldi, beni sakinleştirmeye çalıştı. Israrla oğlumu sorunca, ‘Başımız sağ olsun’ dedi. O zamana kadar az da olsa bulunan umudum, tamamen tükendi. Beni normal zamanda az itsinler, yere yıkarlar ama o zaman, beni kimse zapt edememiş. Bana kimsenin gücü yetiremiyor. Güneş olduğu halde yer karardı, bana zindan oldu, bir yere yığıldık kaldık. Sonra oğlumun cenazesinin önünü bekledik.

Oğlumun cebinden çıkanları getirdiklerinde 5 TL kağıt parası, 2 TL de demir parası geldi. Onu görünce çok şaşırdım, ‘bu kadarcık parası varmış’ dedim. O cebinde para olmadan dışarı çıkmazdı. O gün için demek o kadar parası varmış oğlumun. Oğlumun hatırası olarak takke ve kağıt parayı ben aldım. Takkeyi evde, parayı sürekli yanımda taşıyorum.”

Şadırvan Camii’nde hatim okundu

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı kapsamında Bartın’da öğle namazı öncesinde şehitlerimizin ruhu için Mevlid-i Şerif ve Kur’an-ı Kerim Hatim Duası okundu.

Binlerce kişi ellerinde bayraklarla, omuz omuza yürüdü

Gün boyunca devam eden program kapsamında Bartın Valiliği önünde toplanan binlerce kişi Cumhuriyet Meydanına yürüdü. Demokrasi yürüyüşüne ellerinde bayraklarla katılım gösteren kalabalık, 15 Temmuz’un unutulmayacağı mesajını verdi.

Bartın Valiliği önünde başlayan “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü”ne Vali Dr. Nurtaç Arslan ve eşi Doç. Dr. Yakup Arslan ile beraber il protokol üyeleri, kamu kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, basın mensupları, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına ait motorize ekiplerin öncülük ettiği dev Türk Bayrağının taşındığı korteje, güzergâh boyunca eşlik eden vatandaşlar, birlik ve beraberlik içinde 15 Temmuz ruhuyla o gece kahramanlık destanı yazan milletimizi bir kez daha hatırlayarak demokrasimize ve bağımsızlığımıza sahip çıkma kararlılıklarını büyük bir coşkuyla okudukları marşlar eşliğinde göstererek Cumhuriyet Meydanında toplandı.

Şehit meslektaşlarının fotoğrafları ile yürüdüler

Program kapsamında gerçekleştirilen kortej yürüyüşüne yüzlerce vatandaş katılırken, kortejin başını ise motosikletli polisler çekti.

Emniyet mensuplarının üzerlerine iğneledikleri fotoğraflar ise hem dikkat çekti hem de duygulandırdı.

Bartın İl Emniyet Müdürü Ünsal Hayal ve etkinliklerde görevli emniyet mensupları, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşen polis memurlarının fotoğraflarını üzerlerinde taşıdı.

Şehit meslektaşlarının fotoğraflarını üzerlerinde gururla taşıyan Bartın polisi, gece boyunca yüzlerce vatandaşın da güvenliğini sağladı.

Bartın, 8 yıl sonra yine aynı ruhla aynı meydandaydı

 

Yürüyüşün ardından demokrasi nöbetine gelen il protokolü ve vatandaşlar Cumhuriyet Meydanı’nda toplandı. 15 Temmuz 2016 gecesi hayatını kaybeden şehitlerimiz için Kur'an-ı Kerim'in okunmasıyla başlayan demokrasi nöbetinde, tüm şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulurken İstiklal Marşı’mız büyük bir coşkuyla okundu.

Bartın’daki gençler, sancak koşusuyla getirdikleri Türk bayrağını, Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan’a teslim etti.

Bakan Tunç, hemşehrilerine mesaj gönderdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları meydana kurulan ekranlardan izlenirken program yoğunluğu nedeniyle bu yıl Bartın’daki etkinliklere katılamayan Adalet Bakanı Av. Yılmaz Tunç’un mesajı okundu.

Bartın halkına “Kalbi vatanımız ve bayrağımız için atan çok değerli hemşehrilerim” diye hitap eden Bakan Tunç’un mesajında şu ifadeler yer aldı:

“Bu büyük ve anlamlı günde, milletimizin hainlere geçit vermediği bu kutlu gecede Ankara’daki programlarım nedeniyle aranızda bulunamamanın üzüntüsünü yaşadığımı belirtiyor hepinizi muhabbetle selamlıyorum.

15 Temmuz hain darbe girişiminin 8. yıl dönümünde tüm darbeleri ve darbe girişimlerini lanetliyor; vatanımız, bağımsızlığımız ve demokrasimiz uğruna can veren aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Değerli hemşehrilerimin ve aziz milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü tebrik ediyorum.

15 Temmuz, ülkemiz ve milletimiz için tarihi bir dönüm noktasıdır. Ülkemizi, milletimizi, birlik ve beraberliğimizi, seçilmiş hükümeti, milli iradeyi hedef alan hain FETÖ üyeleri  darbe girişiminde bulundu.

Cumhurbaşkanımız, Baş Komutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın darbe girişiminin ilk anında yaptığı çağrıyla meydanları dolduran aziz milletimiz, hainlere geçit vermedi.

O karanlık gecede Bartın’ımız, ilçelerimiz, beldelerimiz, köylerimiz, mahallelerimiz de uyumayarak demokrasinin, milli iradenin yanında durarak istiklal ve istikbaline sahip çıktı. 

Hainlerin karşısında dimdik duran hemşehrilerimiz ve aziz milletimiz onurlu mücadelesiyle tüm dünyaya bir kez daha demokrasi dersi verdi.

15 Temmuz, milletimizin zaferidir. Değerli hemşehrilerimizin zaferidir. Hepinizden Allah razı olsun.

Kıymetli hemşehrilerim; sizlerin kahramanlığı sayesinde ülkemizde artık darbeler dönemi bir daha açılmamak üzere kapanmıştır.

Sizlerden aldığımız güçle, hep birlikte vatanımıza, bayrağımıza, ezanımıza, geleceğimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. 

Vesayetçi zihniyete, ülkemiz üzerinde oyun kurmak isteyen şer odaklarına asla müsaade etmeyeceğiz.

Başta FETÖ ve PKK olmak üzere ülkemizin huzurunu bozmak isteyen,  alan hiçbir terör örgütüne göz açtırmayacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyor, sizleri Allah’a emanet ediyorum.”

Vali Arslan: “Tarihi bir kırılma noktasıdır”

Bartın’da Cumhuriyet Meydanı’ndaki Demokrasi Nöbetinde konuşan Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, 15 Temmuz’daki girişimin kesinlikle sıradan bir darbe girişimi değil arkasında çok büyük hesapların olduğu, başarılı olsaydı ülke ve millet olarak bizleri çok farklı mecralara sürükleyecek tarihi bir kırılma noktası olduğunu belirtti. Türk Milleti’nin günlerce tuttukları demokrasi nöbetleri ile milli iradeye sahip çıktığını ve vatan sevgisini tüm dünyaya bir kez daha haykırdığının altını çizen Vali Arslan, Bartın’da da onbinlerce kişinin günlerce Cumhuriyet Meydanı’nı boş bırakmayarak demokrasiye olan bağlılığını gösterdiğini ifade ederek şu ifadeleri kullandı:

“Bugün, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin varlığına, milli birlik ve beraberliğimize yönelik gerçekleştirilen15 Temmuz hain darbe girişiminin 8’inci yılında, vatanını canı pahasına koruyan, hainlere karşı duran, cesaretle meydanları dolduran, karanlığa ışık olan, milli iradeyi haykıran, birlik ve beraberlikle kenetlenerek kahramanlık destanı yazan büyük Türk Milletinin demokrasi zaferini kutlamak, gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz Şehitlerimizi bir kez daha yâd etmek, kahraman Gazilerimize şükranlarımızı sunmak üzere bir aradayız.

Sözlerime başlarken sizleri en içten duygularımla, muhabbetle selamlıyorum. 15 Temmuz gecesi FETÖ’cü hainlerin kurşunları ve bombaları altında son nefeslerini veren şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Aynı gece yaralanarak gazilikle şereflenen kardeşlerimize sağlık ve afiyet temenni ediyorum.

15 Temmuz kesinlikle sıradan bir darbe girişimi değildir, arkasında çok büyük hesapların olduğu, başarılı olsaydı ülke ve millet olarak bizleri çok farklı mecralara sürükleyecek tarihi bir kırılma noktasıdır. Malazgirt’te, İstanbul’un Fethi’nde, Çanakkale’de, İstiklal Harbi’nde, bölücü terör örgütüyle mücadelede ne olmuşsa 15 Temmuz’da da aynısı olmuştur. 15 Temmuz bu topraklarda asırlar boyunca verdiğimiz varlık yokluk mücadeleleri zincirinin en son halkasıdır.

“Bir kez daha dosta ve düşmana gösterdi”

Asla unutmayacağımız ve unutturmayacağımız bu hain darbe girişimi karşısında; ‘Halkın gücünün üstünde bir güç ben tanımadım bugüne kadar’ diyen Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tarihi çağrısı ile 15 Temmuz gecesi yurdun dört bir yanında milyonlarca kahraman sokakları doldurmuş; milli birlik ve beraberlik içerisinde, büyük bir inanç, azim ve kararlılıkla kendini her türlü tehlikeye karşı siper ederek, destansı bir direnişle vatanına ve bayrağına olan bağlılığını bir kez daha kanıtlamıştır. Bu asil millet, vatan söz konusu olduğunda gerisinin teferruat olduğunu, Türk milletine asla diz çöktürülemeyeceğini 15 Temmuz 2016’da bir kez daha dosta ve düşmana göstermiştir.

Vatanına ve Cumhuriyetine aşk ile bağlı Türk Milletinin, bu sevgi ve bağlılığı zaferle taçlandırarak ‘Milletin Zaferi’ne dönüştürdüğü 15 Temmuz; vatansever askerimiz, polisimiz, jandarmamız ve asil milletimizin dua ve destekleriyle, ülkemizin bekasına kast eden tüm hain odaklara ve bölücü terör örgütlerine karşı mücadeleden asla taviz verilmeyeceğini açıkça ortaya koymuştur.

Aziz milletimiz, günlerce tuttukları demokrasi nöbetleri ile milli iradeye sahip çıkmış ve vatan sevgisini tüm dünyaya bir kez daha haykırmıştır. Bartın’da da onbinlerce hemşehrimiz günlerce bu meydanı boş bırakmayarak demokrasiye olan bağlılığını göstermiştir.

Türkiye Cumhuriyeti büyük ve güçlü bir devlettir. Türkiye, tarihi boyunca pek çok saldırıya, tuzağa ve kirli oyunlara maruz kalmıştır. Ülkemizin gelişip büyümesini, hızlı yükselişini, bölgemizdeki fark edilen gücü ve etkinliğini, toplumsal birlik ve beraberliğimizi hazmedemeyen karanlık güçlerin devletimizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğünü yok etmeye yönelik oyunları ve teşebbüsleri hiçbir zaman bitmeyecektir. 

Ancak, aziz milletimiz, ‘Türkiye Yüzyılı’ hedefleri doğrultusunda büyüyen ve gelişen, dünyanın önde gelen devletleri arasında yerini alan ülkemizin güvenliğine, birlik ve beraberliğine yöneltilen her türlü tehdide asla izin vermeyecektir.

Hiçbir şey Türkiye’nin istiklalinden, istikbalinden, milletimizin birlik ve beraberliğinden daha kıymetli değildir. Hepimize büyük acılar yaşatan ihanetlerin bir daha yaşanmaması, ülkemizin benzer tehditlerle bir daha karşılaşmaması için bizlere büyük sorumluluklar düşmektedir. 15 Temmuz ruhunun canlı tutulması, unutulmaması ve unutturulmaması; özellikle yeni nesillere, çocuklarımıza, gençlerimize iyi öğretilmesi ve bize yönelen hain ellerin ne yapmak istediğinin, buna karşı bu milletin devletiyle nasıl tek yürek olduğunun iyi anlatılması hepimizin asli görevidir.

“Birlik ve beraberlik nöbetimizi sonsuza dek sürdüreceğiz”

Bizler tarih boyunca yaşadıklarımızı hafızalarımızda diri tutarak, İstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy’un ‘Sahipsiz vatanın batması haktır, sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır.’ dizelerinde dile getirdiği şuuru yaşayarak, ülkemizin üzerine oynanan kirli oyunlara ve projelere karşı her zaman uyanık ve dikkatli olarak, o karanlık gecedeki gibi sırt sırta verip aynı inançla, aynı heyecanla, aynı kararlılıkla, vatanımız, Cumhuriyetimiz, demokrasimiz ve bağımsızlığımızı savunmaya devam edeceğiz. Bu aziz vatan için her zaman olduğu gibi demokrasi, birlik ve beraberlik nöbetimizi sonsuza dek sürdüreceğiz.

15 Temmuz’un 8. yıl dönümü vesilesiyle, 15 Temmuz şehitlerimiz başta olmak üzere vatanımızın bekası, milletimizin huzuru için gözünü kırpmadan şehadete koşan tüm şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan Gazilerimizi bir kez daha sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyor, Gazilerimize şükranlarımı arz ediyorum. 

Devletimizin tüm imkanlarıyla, aziz şehitlerimizin geride kalan kıymetli ailelerinin ve gazilerimizin her zaman yanlarında olmaya devam edeceğinin bilinmesini istiyor, Bartınlı hemşehrilerimizin ve aziz milletimizin Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü tebrik ediyorum. Rabbimden milletimize 15 Temmuz gibi bir ihaneti bir daha yaşatmaması dileklerimle, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

 

 

 

 

Aldatmaz: “Bu kahraman milletin bir neferi olmak, en büyük onurumuzdur”

8 yıl önce yaşanan alçak kalkışmayı dün yaşanmış gibi hafızalarında taşıdıklarını kaydeden AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz da 15 Temmuz’da darbecilerin milletin tokadını yediğini belirterek şöyle konuştu:

“15 Temmuz gecesi yaşanan hain darbe girişiminin üzerinden 8 yıl geçmiş olmasına rağmen, dünya tarihinde eşine rastlanmayacak bu alçak kalkışmayı ve o karanlık geceyi, dün akşam yaşanmışçasına hafızamızda taptaze yaşıyoruz. Ne o gece milletimize karşı yapılan ihaneti unutacağız, ne de milletimizin tarih yazan kahramanlığını, devletine ve demokrasiye sahip çıkmak için yazdığı destanı unutturacağız.

15 Temmuz gecesi Aziz milletimiz, hiçbir güç karşısında diz çökmeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir. O karanlık gecede; ölümü öldüren, korkuyu korkutan bu kahraman milletin bir neferi olmak, en büyük onurumuzdur.

Aziz Milletimizin temiz duygularını kalleşçe kullanarak, hain planlarını ilmek ilmek işleyen bu alçak yapı, 15 Temmuz gecesi, bu kahraman milletten öyle bir tokat yemiştir ki sesi tüm dünyada yankılanmıştır. Bu tokat öyle bir tokattır ki, bu yapının yularını elinde tutanların bile yüreğini titretmiştir. Bu tokat, Bedir’de Ebu Cehil’e, Malazgirt’te Romen Diyojen’e, Çanakkale’de ve Sakarya’da Aziz Vatanımıza kasteden emperyal güçlere atılan tokadın devamıdır.

“Vatanımızı bölemeyecek, bayrağımızı indiremeyeceksiniz”

O karanlık gecede Kahraman Milletimiz, hain bir darbeye, mukaddes bir darbe indirmiştir. Dünyada eşi benzeri olmayan bu destansı direniş, Afrika’da, Asya’da, Güney Amerika’da emperyalist güçler tarafından milli iradeleri gasp edilmeye çalışılan halklara da ilham kaynağı olmuştur. Aziz kahramanlarımız, 15 Temmuz gecesi ortaya koydukları fedakârlık ve aşkla, bizleri birbirimize ve kutsallarımıza daha fazla bağlamışlardır. Kahraman şehitlerimizin hayallerini, umutlarını belki hiçbir zaman bilemeyeceğiz. Çünkü onlar kutsalları için geri dönmemek üzere meydanlara çıkmışlardı. Ama onların cesareti ve fedakarlıkları sayesinde biz geleceğimiz için hayal kurabiliyor, güçlü yarınlarımız için umutlarımızı her daim diri tutuyoruz. Demokrasimiz için, istiklalimiz ve istikbalimiz için Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile evlerinden, sıcak yataklarından bir daha dönmemek üzere çıkan bu cesur yüreklerin mirasına her daim sahip çıkacağız.

Aziz şehitlerimiz, kahraman gazilerimiz gibi bizlerde her daim ‘çiğnetmedi namusunu, çiğnetmeyecek’ dedirtecek ve 15 Temmuz’u, Aziz Milletimizin en parlak destanlarından biri olarak yaşatacağız.

O gece, o hayasız akını durdurmak için iman dolu göğsünü siper eden şehitlerimize Allah'tan bir kez daha rahmet diliyorum. Ve o gece, başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, duruşuyla, mücadelesiyle, kanıyla, canıyla ve duasıyla kutsallarına sahip çıkan herkese sonsuz şükranlarımızı sunuyorum.

Ve bu vesileyle Aziz Vatanımıza kastetmeye çalışan hainlere ve çok daha güçlü bir Türkiye idealimizden bizi döndürmeye çalışan güçlere bir kez daha seslenmek istiyorum; başaramayacaksınız, bizi mukaddes davamızdan, kutlu yolumuzdan döndüremeyeceksiniz, vatanımızı bölemeyecek, bayrağımızı indiremeyecek, ezanımızı susturamayacaksınız.”

Demokrasi Nöbeti sabaha kadar devam etti

Konuşmaların ardından program “Milletin Zaferi” konulu yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından hediyeleri takdim edilirken İl Milli Eğitim Müdürlüğü  öğretmenlerinin hazırladığı konser, İl Müftülüğü ilahi grubunun ilahi dinletisi ile devam etti.

Saatlerin 00.13’ü göstermesiyle selanın okunduğu meydanda, vatandaşlar bir yandan gururu bir yandan da hüznü yaşadı.

Program Orman İşletme Müdürlüğü tarafından fidan dağıtım etkinliğinin gerçekleştirilmesiyle sona ererken Demokrasi Nöbeti sabah namazına kadar devam etti.