Bankoğlu'ndan Kozcağız ziyareti

CHP Bartın Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Av. Aysu Bankoğlu, partililerle birlikte Kozcağız Beldesini ziyaret etti. Belde esnafı ve vatandaşlarla bir araya gelen Bankoğlu, 'İsraf edilen kaynaklar, bu zorlu süreçte üreten, çalışmak isteyen yurttaşlar için harcanmalıdır. Yetersiz desteklerle övünülmemeli, gereği yapılmalıdır' dedi. Aysu Bankoğlu ayrıca Kozcağız Beledesine de bir ziyaret gerçekleştirdi.

Bankoğlu'ndan Kozcağız ziyareti

CHP Bartın Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa Komisyonu Üyesi Aysu Bankoğlu, partililerle birlikte Kozcağız Belediyesini ziyaret etti. 2019’daki yerel seçimlerde Kozcağız Belediye Başkan Adayı olan Meliha Okutay ile birlikte esnafları da ziyaret eden Bankoğlu, esnafın ve vatandaşların nabzını tuttu; onların sorun ve önerilerini dinledi. İlk olarak Kozcağız Belediyesini ziyaret eden Bankoğlu, siyasi partiler açısından teşkilatlanmanın ve halkın fikir dünyası ile gönül dünyasına dokunabilmenin önemine dikkat çekti. Sahada olmanın ve halkla bir arada bulunmanın, içinden geçtiğimiz pandemi sürecinde, her zamankinden daha da fazla değerli olduğunu belirtti. CHP’nin gerek tüm yurt sathında, gerekse de  Bartın özelinde, teşkilatlarıyla vatandaşların  yanında ve sahada olmayı sürdürdüğünün altın çizdi.

“Esnafın gündemi ekonomi”

Kozcağız'da esnaf ziyaretlerinde de bulunan Aysu Bankoğlu, çalışanlar ve esnaf için, elbette ki sağlıktan sonra, birinci gündem maddesinin ekonomi ve geçim derdi olmaya devam ettiğini, bu durumun uzunca bir süre daha böyle süreceğini düşündüğünü söyledi. Bankoğlu, yalnızca sorunları dinlemekle kalmadıklarını ve Parti olarak COVID-19 sürecinin en başından beri, kamuoyuna da açıklayacak biçimde AK Parti'ye yol gösterici mahiyette pek çok somut çözüm önerisi sunduklarını, halkın iyiliği için sunmaya da devam edeceklerini söyledi. Bankoğlu,

"Hemşehrilerimize bizzat ulaşarak onların sorunlarını ve değerli görüşlerini dinlemeye devam ediyoruz. Daha önce pek çok kez çeşitli vesilelerle ifade ettiğim gibi yalnızca şehrimiz Bartın'da değil, ülkemiz genelinde, salgın öncesinde de ekonomik yönden oldukça zor günler yaşıyorduk. Bu durumu inkâr edip tüm olumsuz gelişmeleri, doğrudan salgına, pandemiye bağlayamayız. Bu çerçevede, ülkenin Kurucu Partisi, günümüzde de halkımızın iradesi ve takdirleriyle Ana Muhalefet Partisi olarak yaşanan tüm gelişmeleri, hatalı olduğunu değerlendirdiğimiz tüm adımları, ülke genelinde büyük bir dikkatle takip etmekteyiz. Yaptığımız ziyaretler özelinde ise Kozcağız'da, berber esnafımızla, bakkallarla, yetiştirdiği ürünleri satan kadınlarımızla bir araya geldik, ekonomik gidişat hakkında konuştuk. Ekonomik şartların, en iyi senaryoda dahi, halkımızı zorladığı ve çoğu kesim için geçim derdinin en üst sıraya yükseldiği bugünün ülke şartlarında, başka konulara değil; ağırlıklı olarak bu can alıcı soruna odaklanmak gerekiyor. Savrulmakta olan yönetim anlayışına karşı yapıcı önerilerle geliyoruz” dedi.

“İsrafın faturasını milletimiz ödüyor”

Bankoğlu, yeni iş imkânları oluşturabilmenin en önemli hususlardan biri, belki de önde geleni olduğuna dikkati çekerek parti olarak yaptıkları önerilerden bazılarını şöyle sıraladı:

"Şayet gerçek ve iyi niyetli hedefimiz vatandaşa, özellikle de çalışmak, üretmek ve bu şekilde de istihdam yaratmak isteyenlere yönelik gerçek bir destek sağlamak ise Türkiye Cumhuriyeti gibi güçlü bir ülke için kaynak yaratabilmek, inanın o kadar da zor değildir. En basit hâliyle, kamu yönetiminde israfa son verildiği takdirde, milyonlarca liralık kaynak çok hızlı bir şekilde oluşturulabilecektir. Bu bahsettiğimiz kaynak, esasında, bir açıdan daha değer taşıyor: Kamudaki savurganlığın yani israfın faturasını milletimizin ödediği gerçeğini hepimiz biliyor, acı şekilde gözlemliyoruz. Tasarrufa hangi alanlardan başlanacağı da bir an evvel açıklanıp ilan edilmelidir ki, somut adımlar atılmaya başlandığını görebilelim. Yurttaşlarımızın ihtiyacı olan, adil ve somut sonuçları beraberinde getiren kararlardır. Döviz garantili ihale alanlar kadar asgari ücretle zar zor geçinmeye çalışan, hatta aylardır işsizliğin pençesinde kıvranan vatandaşlarımız da değerlidir. Yurttaşlarımız, bu değeri görmek istiyor; bunu kesinlikle hak ediyor."