Bankoğlu, Zafer bayramını kutladı

CHP Bartın Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Av. Aysu Bankoğlu, zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz'un 100. Yılında '30 Ağustos Zafer Bayramı ve tüm bayramları kutlayacağız.' dedi.

Bankoğlu, Zafer bayramını kutladı

Bankoğlu, Zafer bayramını kutladı

CHP Bartın Milletvekili ve Anayasa Komisyonu üyesi Av. Aysu Bankoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı’na ilişkin yaptığı açıklamada 1922 yılı 30 Ağustos’unda Mustafa Kemal’in kumandanlığında Dumlupınar’da zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz’un üzerinden 100 yıl geçtiğini ve Türkiye’nin tüm dünya için öneminin çok büyük olduğunu belirtti. Bankoğlu “Sadece Anadolu’nun ve milletimizin kaderini değil dünyanın kaderini kökten değiştiren, işgalcileri bu topraklarda bozguna uğratırken, saygın, güçlü ve özgür bir cumhuriyetin temellerini atan ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşlarını minnet ve rahmetle anıyorum.

Tarih, Atatürk’e ve kurduğu sağlam temellere saldıranlara, yıkmak ve yok etmek isteyenlere şahit olmuş ve olmaya devam etmektedir. Ama Atatürk bir çığır açmış ve Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuştur. Bunu yıkmaya kalkan kim olursa olsun altında kalmaya mahkûmdur. Bu toprakları bize vatan olarak sunan Atatürk ve tüm silah arkadaşları daima kalplerimizde ve dualarımızdadır. Bunu silmeye ne kişilerin ne de ülkelerin gücü yetmez. Işığıyla bizi daima aydınlatan ve aydınlatmaya devam eden Ata’mızın şu sözünü hiç unutmayalım. “Bağımsızlıktan yoksun bir ulus, uygar insanlık karşısında uşak olmaktan kurtulamaz.” İşte bütün mücadelemiz bu yüzdendir. Toprağından ırmağına, suyundan madenine, fabrikasından limanlarına kadar yüzbinlerce şehidin kanıyla sulanmış bu toprakların mirasını para karşılığında vermek, ülkemizin bir çakıl taşını dahi hak etmeyen kim olduğu belirsiz milyonlarla halkın geleceğini karartmak kabul edilemez bir aymazlıktır. Bugün; Atatürk’ün tam bağımsız bir ülke kurmayı aklına koyduğu uzun ve zorlu yolculukta, silah arkadaşları ve milletin gücüyle Anadolu topraklarını düşmandan temizlediği gündür. İşte Türkiye Cumhuriyeti olmanın bu son adımı, 100 yıl önce başlayan Büyük Taarruz’du.

Düşmanlar tarafından parçalanıp istila edilmiş, yokluk ve sefalet çeken bir imparatorluktan, büyük, güçlü, kendine yeten, onurlu bir cumhuriyet inşa eden askeri ve siyasi dehamız Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, şehit ve gazilerimizi bugün ve her gün rahmet ve minnetle anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutluyorum, sözleriyle açıklamasını bitirdi.