Bankoğlu: 'Yatırım yapsalar kimse doğduğu yeri bırakıp doyduğu yeri aramayacak'

TBMM'nin  tatil olmasını fırsat bilerek Bartın'daki saha ziyaretlerine devam ederken halkın sorunlarını ve taleplerini dinleyen CHP Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu, 'Hükümetin işi gücü milleti resmen vergiyle yolmak. Yatırım yapsalar kimse doğduğu yeri bırakıp doyduğu yer aramayacak.' diyerek bazı bölgelerdeki yatırım eksikliklerine dikkat çekti.

Bankoğlu: 'Yatırım yapsalar kimse doğduğu yeri bırakıp doyduğu yeri aramayacak'

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin tatil olmasını fırsat bilerek memleketi Bartın’da temaslarına hız kesmeden devam ediyor.

İlçe ilçe, belde belde, köy köy gezen CHP’li Bankoğlu ve beraberindeki heyet, son olarak Ulukaya, Kozanlı, Köklü, Çubukbeli, Aşağıçamlı, Yukarıdere ve Alıçlı köylerinde vatandaşlarla bir araya gelirken sorunları ve şikayetleri dinledi.

Bankoğlu, bölgede ciddi bir ulaşım sorunu olduğuna dikkat çekerken bu konunun yılan hikayesine döndüğünü belirtti.

Bankoğlu “Düşünün yolunuz yok. Cide umudunu yol konusunda yitirmiş. Düşünün su yok. Ulukayalı hemşehrilerim su alt yapısı için çalmadık kapı bırakmamış. Düşünün sağlığa erişiminiz yok. Kozanlı, Köklü, Çubukbeli, Aşağıçamlı, Yukarıdere ve Alıçlı köylerinin bağlı olduğu Drahna Bölgesi'nde sağlık ocağı yok. Bu bölgede hükümet tam bir pişmanlık kaynağı olmuş vaziyette. Bu konuları hassasiyetle takip edeceğim.” dedi.

Bölgeye ve sorunlarına ilişkin bilgi verirken eleştirilerde de bulunan CHP’li vekil, “Ulus’un 6 köy ve 15 mahalleden oluşan Drahna bölgesi kalkınmak ve daha iyi ekonomik koşullara sahip olabilmek için projelerin hayata geçirilmesini bekliyor. Yıl olmuş 2024, mevcut hükümet 22 yıldır istediğini yapıyor ama sahipsiz kalmış bir bölge. Halkın canına tak etmiş durumda. Kaç seçim geçti, ne vaatler verildi, ortada hiçbir şey yok diyorlar. Güren ve Ayahna bölgesi denilen alanda Cide’nin 12 köyü Pınarbaşı’nın 20’ye yakın köyü bulunuyor. Birbirine bunca yakın insanın hala yol bağlantısı yok. Gerçekten çok acı. Drahna bölgesi Bartın’ın en uç noktasıdır. Gelir kaynağı yaratmaktan aciz hükümet Küre Dağları gibi Allah vergisi bir cenneti turizme kazandırmak için yol yapmaktan aciz midir? Yoksa işine mi gelmemektedir. Yol sayesinde burada oluşacak olan turizm rotası ile deniz, dağ, orman, yayla, kanyon, şelale, mağaralar gibi hepsini kapsayan eşsiz bir adresi halkına gelir kapısı olarak kazandırmak, faydasız işleriyle böbürlenmeye bayılan hükümetin işine gelmiyor nedensen! Dağcılık, yamaç paraşütü, mağaracılık için eşsiz olanaklar yine bu bölgede mevcuttur. Daha ne olsun!” diyerek yatırım eksikliklerine dikkat çekti.

“Orman köylüsüne hiç kulak vermediler”

Orman köylülerinin ülkenin en mağdur kesimi olduğunun altını çizerek hükümeti yurttaşların taleplerini dinlememek ve onlar için uzun soluklu çözümler üretmemekle suçlayan CHP Bartın Milletvekili Bankoğlu, “Burada yapılması gereken yol ve bağlantıları tüm bölgeyi ihya eder. Sadece orman köylülerini değil. Kaldı ki orman köylüsüne hiç kulak vermediler. Zaten ağır olan yaşam koşullarının iyileştirilmesi bir yana gittikçe daha ağır şartlarda hayat mücadelesi veriyorlar. Projeyi hayata geçirseler, Ulus ve Pınarbaşı ilçeleri ve ilgili köylerinin Cide ve Kurucaşile’ye bağlanarak en kestirme hali ile denize ve ileride tamamlanacak olan Karadeniz otoyoluna ulaşımı olacak. Cide, Kurucaşile, Ulus ilçeleri ve köylerinin Pınarbaşı’nda bulunan Valla Kanyonu, Ilgarini Mağarası gibi turistik değerlere ulaşılabilecek. Bu bölgede bulunan ilçe ve köyler arası kurulacak pazarlardan, turizm faaliyetlerine kadar ticari faaliyetler olacak. Hükümetin işi gücü milleti resmen vergiyle yolmak. Yatırım yapsalar kimse doğduğu yeri bırakıp doyduğu yer aramayacak.” sözleriyle açıklamasını noktaladı. (Haber Merkezi)