Bankoğlu, 'Şoförler kalıcı destek bekliyor'

CHP Bartın Milletvekili, Parti Meclisi ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Av. Aysu Bankoğlu, İnkum - Bartın seferi gerçekleştiren bir otobüsle yolculuk yaptı. Bankoğlu, 'İnkum başta olmak üzere Bartın'daki şoförler ve otobüsçüler, kalıcı destek bekliyor. Şehrimizdeki tüm şoförlerin sorunlarını dile getirmeye devam ediyoruz' dedi.

Bankoğlu, 'Şoförler kalıcı destek bekliyor'

CHP Bartın Milletvekili, Parti Meclisi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa Komisyonu Üyesi Av. Aysu Bankoğlu, İnkum'da yurttaşlarla bir araya geldi. Ayrıca, İnkum Özel Halk Otobüsleri durağına yaptığı ziyarette şoförlerin sorunlarını da dinledi. Bankoğlu, şoförlerin mesleklerine özgü olarak aktardığı talep ile sorunlara değinmeden önce, yine şoförler dâhil ve başta olmak üzere her kesimden vatandaşın sıkıntısını çektiği, ertelenen kredi borçları konusuna değindi. Pandemi sürecinde kredi veren bankaların, ilk başta, bir sonraki ayda ödenemeyen kredileri faizsiz ertelemesinin olumlu göründüğünü ancak sonraki aylarda krizin daha da derinleştiğini ve faiz alındığını belirten  Bankoğlu, "Pandemi devam etmesine rağmen sanki her şey yolundaymış gibi ödenemeyen kredilerin ertelemesinde faiz uygulanması esnafın üzerine bir yük daha bindirmiştir. Bu şekilde yapılan ertelemelere faiz uygulanmaması gerekmektedir. Yurttaşların, her kesimden esnafın durumunda iyi yönde değil, tam aksine olumsuz yönde gelişmeler olurken bankalara faizli krediyi nasıl ödeyebilirler? Müteahhitlere, hasta garantili hastanelere, geçiş garantili yollara ve köprülere çuvallarla ödeme yapan hükümet, kendi iş bilmezliğinden kaynaklanan böylesi mağduriyetleri görmezden gelemez. Bıçak kemiğe çoktan dayanmış durumda " dedi.

“İnkumu yolu kış gelmeden yapılmalı”

Şoförlerin talepleriyle bağlantılı olarak İnkum yolundaki asfaltın işlevini kaybetmiş olduğu yönünden kendisine bilgi aktarıldığını belirten Bankoğlu, "İnkumlu hemşehrilerimizin hemen hepsi, büyük tehlike arz eden bu yolun özellikle kış ayları bastırmadan yapılması için ricada bulundular. Karasu köyünden başlayarak Tepe mevkiine kadar olan bölümün İl Özel İdaresi’ne, Tepe mevkiinden İnkum’a kadar olan bölümün ise Belediye'ye bağlı olduğunu; bu konuda görüşme yaptıklarını da ilettiler. Hayati önem arz eden bu meselenin en kısa sürede çözüleceğine dair kuşkum yok" dedi.

“Esnafın mağduriyeti artmamalı”

Bankoğlu, kendisine İnkum özelinde otobüsçülerin ve şoförlerin yaşadığı sorunların da iletildiğini belirterek bunların dile getirilmesi ve çözümü noktasında gerekli çabayı göstereceklerini ifade etti. Ülkemizin içinde bulunup tecrübe ettiği derin ekonomik buhranda, vatandaşları nefessiz bırakan uygulamalardan vazgeçilmesinin şart olduğunu belirten Bankoğlu, özellikle de esnafın mağduriyetlerini artırmamak gerektiğine dikkat çekerek "Genel manada esnafın ve özelde de şoförlerimizin, bu pandemi döneminde hem alınan tedbirler, hem de uzaktan eğitim gibi konular nedeniyle önemli bir gelir kaybı yaşadığı aşikâr. Bahse konu kaybın da, her zaman ifade ettiğimiz gibi, pansuman yöntemlerle yahut sadece birkaç ödeme kaleminin ertelenmesiyle giderilemeyeceği de bizce su götürmez bir gerçek. Bu zor dönemde, şoförlerimize yaşadıkları gelir kaybıyla orantılı olarak kalıcı maddi destek sağlanması, esasında "sosyal devlet" olmanın bir gereğidir. Gelir kaybı bir yana, kurların önlenemez yükselişinin de tesiriyle şoförlerin masraflarının arttığını ve elde ettikleri yetersiz kazancın da reel enflasyonun gazabına uğradığını biliyoruz. Tedbirler alınması muhakkak gerekli ancak halk sağlığı yönünden birtakım uygulamalara başvururken hiçbir yurttaşımızın da mağdur edilmemesi gerekiyor" şeklinde konuştu.