Bankoğlu'ndan yeni yıl mesajı

CHP Bartın Milletvekili, Parti Meclisi ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Aysu Bankoğlu, yeni yıla ilişkin görüş ve dileklerini paylaştı. Bankoğlu, 'Herkese önce sağlık, ardından refah getiren bir yıl dilerim' dedi.

Bankoğlu'ndan yeni yıl mesajı

CHP Bartın Milletvekili, Parti Meclisi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa Komisyonu Üyesi Av. Aysu Bankoğlu, tamamına yakını COVID-19’a bağlı pandemi ile geçen 2020 yılına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bankoğlu, yaptığı açıklamada, geride bırakmakta olduğumuz 2020 yılına dair düşüncelerini şu şekilde dile getirdi:

"Her bakımdan çok zor bir yıl geçirdik. Başta, önceki yıllardan beri içinde olduğumuz ekonomik kriz; salgın hastalığın etkisi ve hükümetin gerekli önlemleri almaktan imtina etmesiyle de ne yazık ki tam manasıyla "buhran"a dönüşmüştür. Tüm sektörlerin derinden etkilendiği, milyonlarca yurttaşımızın işsiz kaldığı 2020 yılı son bulurken 2021 yılı bakımından "güçlü ve gerçekçi" çözümlerin üretilebilmesi için Cumhuriyet Halk Partisi olarak yılmadan çalışıyoruz. Ucube bir sistemle, akrabacılık, yandaşlık ve adam kayırmayla yönetilmeye çalışılan ülkemizde; Cumhuriyet değerlerinin tek tek elden çıkartılmış olmasının, yer altı ve yer üstü değerlerimizin yabancılara peşkeş çekilmesinin, kalan değerlerimizin "Varlık Fonu" adı altında pazara sunulacak olmasının ve elbette iktidarın bitmek bilmeyen israf tutkusunun bedelini, en çok sade yurttaşlarımız ödemektedir.

“2020’nin ilk 10 ayında on binlerce kişi işsiz kaldı”

Bakkaldan servisçilere, kahvehane esnafından konfeksiyonculara kadar her sektörden serbest çalışan ve aslında garsonlardan otel çalışanlarına, tekstil işçisinden sanayide çalışanına kadar tüm emekçiler, çaresiz bırakılmıştır. "İşten çıkarma yok" diyerek çalışanların, günde 39 liraya mahkum edilmesinin ardından ve pandeminin başlangıcından tam 10 ay sonra esnafa destek adı altında üç ay süreyle 1000 liralık gelir, ancak reva görülebilmiştir. Bu senenin yalnızca ilk 10 ayında 30 bin işyeri kapanmış, on binlerce kişi işsiz kalmıştır. Bir an önce yapılacak seçimin, ülkemizdeki hasarın giderilebilmesi ve bugünlerin telafisi için elzem olduğu gayet açıktır."

“Maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyalım”

Aysu Bankoğlu, açıklamasını "2021 yılının herkese önce sağlık, ardından refah getirmesini dilerim. Sadece ülkemiz değil tüm dünyanın mücadele ettiği bu salgın döneminde, bizler için canı pahasına çalışan tüm sağlık emekçilerine sonsuz teşekkür ediyorum. Aylardır söylendiği gibi, önce kendimiz ve sevdiklerimiz için; sonra da çevremiz ve sağlık çalışanları için azami dikkat etmemiz gereken "maske, mesafe ve temizlik" kurallarını lütfen aklımızdan çıkarmayalım. Aşı olana kadar, yakınlarımızı bir süre daha uzaktan sevmeyi, telefonla hasret gidermeyi alışkanlık hâline getirelim. Tüm yurttaşlarımızı saygı ve sevgiyle selamlarken gelecek yılın, yaşadığımız tüm olumsuzlukları unutturmasını ve başta Bartınlı hemşehrilerim ile ülkemiz olmak üzere tüm dünyaya güzel günler getirmesini dilerim." ifadeleriyle noktaladı.