Bankoğlu'ndan Ulus'ta esnaf ve pazar ziyareti

CHP Bartın Milletvekili, Parti Meclisi ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Av. Aysu Bankoğlu, parti örgütü ile birlikte Ulus'taydı. Bankoğlu, 'Ulus'taki esnaf Kadınlar Pazarı'ndaki üretici siftah yapmamıştı' dedi.

Bankoğlu'ndan Ulus'ta esnaf ve pazar ziyareti

 

CHP Bartın Milletvekili, Parti Meclisi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa Komisyonu üyesi Av. Aysu Bankoğlu, CHP İl Örgütü üyeleriyle birlikte Ulus’taydı. Çarşıda esnafın sıkıntı ve taleplerini dinleyen Bankoğlu “Birinci sıkıntının ekonomi yani hayat pahalılığı olduğu görülüyor. Çarşı boş, pazar boş çünkü cüzdan boş, cepler boş. Miyadını doldurmuş olan hükümetin seçimden kaçmasının bedelini yine halk ödüyor. Tüm faturaların halka kesildiği dönemin bitmesine az kaldı.”dedi.

Bankoğlu günübirlik politikalarla savrulan Türkiye’nin bu durumu hak etmediğini, Amerikan dolarının şimdiden 9 lirayı geçtiğini, benzine mazota gün aşırı 40’ar 20’şer zam yapıldığını hatırlattı. CHP’li vekil “Bugünün Türkiye’si, hız kesmeden hatta misliyle israfa devam eden AKP zihniyetinin eseridir. Akrabalarımızla, arkadaşlarımızla, halkımızla bir araya geliyoruz. Bakkala gidiyoruz, pazara çıkıyoruz, taksiye biniyoruz. Hep aynı şeyi görüyoruz, insanların geçim sıkıntısı, yarın ne olacak kaygısı. Kim hangi partiye oy vermişti konusunu önceleyen değiliz. Bizim anlayışımız millet bu dertlerden nasıl kurtulacak? Herkese eşit mesafede hak, hukuk ve adaleti tesis ettiğimiz zaman ülkemiz nefes alacak, huzur bulacağız. Temiz, ahlaklı ve hesap veren bir yönetim olmadan ekonominin düzelemeyeceğini anlattık. Halkın seçimde vereceği karar şudur; yarınları meçhul, yaptım oldu, sattım gitti diyerek ülkeyi ordan oraya savuran bir yönetim mi, geleceğine umutla bakan, yatağa aç girmeyen plan yapılabilen, yasanın kuralların geçerli olduğu çağdaş bir ülke mi? Artık verilecek karar budur.

 

Bakın Türkiye’nin her yerinde çok büyük dramlar yaşanıyor ama ben önce Bartınlıların sesiyim. Gün çoktan başlamış, saatler geçmiş, Ulus’taki esnaf, Kadınlar Pazarı’ndaki üretici hâlâ siftah yapamadıysa sıkıntı büyükten de ötedir. Bartın gibi bereket fışkıran bir coğrafyada, güya fiyatların başka şehirlere göre daha düşük olduğu pazarımız bomboştu. Hele ki sonbaharın heyecanı bambaşkadır ülkemizde. Karakışa hazırlıktır.Turşu kurmaya, sarmaya, kurutulmuş sebzenin en iyisine bakınan, mevsimin son iyi domatesini arayan yoktu. En ucuz ne var, hiç değilse bir iki şey alabilir miyim hesabı yapan hemşehrilerimiz vardı.  Markete gidip bisküvi, çekirdek alıp fiyatlar iyiymiş diyen Cumhurbaşkanı biraz da pazar yerlerini gezmeli. Hem de hava karardıktan sonra gezerse gerçekler konusunda aydınlanır. O karanlıkta daha az insana görünerek çarık çürük, ucuz mal arıyor bu ülkenin emeklisi, memuru, öğrencisi. Bu duruma düşen yurttaşın yüzü kızarıyor ama onları bu duruma mahkum edenlerin yüzü zerre kızarmıyor. Ülkemizdeki asgari ücretin Çin’den bile daha kötü hale geldiğini unutmayalım. Seçim kaçınılmazdır. Gündemi değiştirme konusundaki ustalıkları da artık işe yaramıyor. Türk lirası, Cumhuriyet tarihinin en değersiz dönemini geçiriyor. Artık TÜİK’in verdiği enflasyon rakamlarının da başka şeyler gibi masal olduğu görünüyor.”dedi.

Bankoğlu erken seçimin kaçınılmaz olduğunu, seçim sonrası için çok kapsamlı çalışmalar yapılacağını ve bunun için programının hazır olduğunu söyledi. CHP’li vekil sözlerini “Her yer tertemiz olacak, her şey çok güzel olacak.”diyerek noktaladı.