Bankoğlu 'Gençlerimiz için çalışmaya mecburuz'

CHP Bartın Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Aysu Bankoğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlayarak 'COVID-19 öncesine kadar eğitimli ya da eğitimsiz milyonlarca gencin işsizlik sorunu vardı. Salgınla beraber gençler umudunu iyice yitirdi Geleceğimiz için çalışmaya mecburuz' dedi.

Bankoğlu 'Gençlerimiz için çalışmaya mecburuz'

CHP Bartın Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa Komisyonu Üyesi Aysu Bankoğlu, koronavirüs salgını nedeniyle zor günler geçiren esnafları ziyaret ediyor, yurttaşların derdini dinliyor. Salgın kapsamında, önlem amacıyla ve alınan tedbirler dolayısıyla 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarının eskisi gibi yapılamadığını belirten Bankoğlu, bayrama ilişkin açıklamalarda bulundu. Bankoğlu, “19 Mayıs, Anadolu’nun işgaline karşı Mustafa Kemal Atatürk’ün 1919 yılında Samsun’da başlattığı kurtuluş mücadelesinin adıdır. Bu mücadele, Türkiye Cumhuriyeti’nin oluşumundaki en önemli kilometre taşlarındandır. Ülkemizin kurulması, her kökenden binlerce şehidin, her yaştan yurttaşın büyük fedakârlıkları ile mümkün olmuştur. Zaferin sonunda, dalgalanan bayrağımız altındaki tüm gençlere seslenen Atatürk, “Bütün ümidim gençliktedir” derken kimseyi ayırmadan yine geleceği işaret etmiştir. Biz gençlerin bayramını bir kez daha coşkuyla kutluyorum.” dedi.

“Gençler umudunu iyice yitirdi”

Ülke olarak uzun zamandır zor günlerden geçtiğimizin altını çizen Bankoğlu, 2020 yılının ise COVID-19 sebebiyle daha da zorlaştığını belirtti.  Salgından önce milyonlarca gencin işsizlik sorunu olduğunu ifade eden Bankoğlu, “Yıllardır hükümetin beceriksiz yönetimiyle sıkıntıda olan ekonomimiz, Koronavirüsün etkisiyle adeta durma noktasına geldi. Her ne kadar kısıtlı düzeyde yardımlar yapılsa da, hemşehrilerimizle bir araya geldiğimiz ziyaretlerimde gerçekten çok ağır tablolardan bahsediyorlar. Tabii sadece berber, kahveci, dolmuşçu ve taksici, restoranlar değil; işsiz ve maaşsız kalan pek çok çalışan, iğneden ipliğe her gün zam fırtınasına tutulan emekliler de dert küpü. Bir de COVID-19 öncesine kadar eğitimli  ya da eğitimsiz milyonlarca gencin işsizlik sorunu vardı. Salgınla beraber gençler umudunu iyice yitirdi.” açıklamasında bulundu.

“Gençlerimiz cevabını sandıkta verecektir”

Bankoğlu, hükümeti, üretim politikalarından uzak, satmaya, borçlanmaya ve har vurup harman savurmaya odaklı yönetim anlayışına sahip olmakla eleştirerek “Gençlerin geleceğini bir kez olsun düzgün biçimde planlamamış AKP hükümeti, başa geldikleri yıl doğmuş ve bugün 18 yaşına gelmiş olanlara "iş yok" diyor. Ne eğitimde ne de istihdamda olabilen milyonlarca genç, bir nevi yok sayılıyor. Yazlık-kışlık saraydan uçağa kadar canının istediği her şeye para bulabilen hükümet, gençlerin istihdam edileceği iş alanları yaratmaktan, bir vizyon doğrultusunda planlama yapmaktan -maalesef- aciz durumdadır. Cumhuriyet'in 100. yılı olan 2023 hedeflerine, zarar eden köprüler, yollar, hasta garantili hastaneler, şekerden tank palete peşkeş çekilmiş fabrikalarla girmeyi garantileyen beceriksiz ve ucube bir yönetim şekliyle yaklaşan bir Türkiye var.

Gençlerine, seçim öncesinde sayısız vaatlerde bulunan ama aslında açıkladığı üniversite sınavı tarihinin sözünü bile tutamayan, savrulan bir yönetim var. Zaten vasat konumdaki eğitim sisteminin salgınla beraber aksaması ve buna bağlı olarak sınav hazırlıkları ciddi şekilde aksamış milyonlarca öğrenci var. Bir ülkeyi "yaptım-oldu", "istedim-oldu" diye yönetmeye kalkarsanız karşımıza çıkan tablo da işte bu oluyor.  Buradan genç arkadaşlarıma, tarihi bir ay öne alınmış 165 dakikalık sınavlarında başarılar diliyorum. Gençlerin, bu olanların cevabını sandıkta vereceklerini biliyorum." dedi.

“Geleceğimiz için çalışmaya mecburuz”

Bankoğlu, açıklamalarının sonunda, Atatürk ilkeleri doğrultusunda dışa bağımlı olmaktan kurtulmuş, kaynaklarını har vurup harman savurmayan, kendinden sonrasını düşünen, üretim odaklı ve  yurtsever bir zihniyetle ülkenin geleceğini  gençlerin kurtaracağına inandığını belirtti ve  “Geleceğimiz için çalışmaya mecburuz. Çünkü, biz gençlerin önünde uzun bir yol var. Yapmamız gereken tek şey, doğru olan yoldan gitmektir. Alın teriyle çalışıp kazanmaktır. Hak, hukuk ve adaletin çizgisinden çıkmamaktır. Gençliğin enerjisi ve temiz zihinleri, hepimizin umududur. Size değer verenlerin yanından ve yolundan ayrılmayın. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı başta gençler olmak üzere, tüm yurttaşlarımıza kutlu olsun” ifadelerinde bulundu.