BANKOĞLU, 'CUMHURİYET FİKREN, İLMEN VE BEDENEN KUVVETLİ  YÜKSEK KARAKTERLİ KORUYUCULAR İSTER'

İBEV Cumhuriyetin 94. yılını coşkuyla kutladı

BANKOĞLU, 'CUMHURİYET FİKREN, İLMEN VE BEDENEN KUVVETLİ  YÜKSEK KARAKTERLİ KORUYUCULAR İSTER'

 

Nihal Çınçın

İnci Bankoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı (İBEV)'nın ikincisini düzenlediği 29 Ekim Cumhuriyet Balosu'nda, Cumhuriyetin 94. yılı büyük bir coşkuyla kutlandı.

İBEV'in Kurucusu  İnci Bankoğlu'nun da katıldığı Cumhuriyet Balosu'na; İBEV Mütevelli Kurulu üyesi, eski Bartın Valisi İsa Küçük ve eşi Emine Küçük, İBEV Yönetim Kurulu üyeleri; Hüseyin Bankoğlu, Celal Özkan, Mehmet Korkut, Selim Derviş, Aysu Bankoğlu, Semdal Çınçın ve CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya katıldılar.

 

İnci Bankoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı (İBEV)'nın ikincisini düzenlediği 29 Ekim Cumhuriyet Balosu'nda, Cumhuriyetin 94. yılı büyük bir coşkuyla kutlandı. Büyük bir ilgi gören 29 Ekim Cumhuriyet Balosu'nda açılış konuşmasını yapan İBEV Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Bankoğlu; "İnci Bankoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı olarak bu yıl da, tarihimizin en önemli dönemeçlerinden biri olan, bu anlamlı günde bizimle birlikte olduğunuz için büyük bir mutluluk duyuyoruz. Cumhuriyet; fikren, ilmen ve bedenen kuvvetli, yüksek karakterli koruyucular ister. Bu duygularla Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun” dedi.

ÖĞRENCİLERİMİZ BİRER ‘İNCİ TANESİ’

İBEV Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Bankoğlu açıklamasında, “İBEV ; Sizlerin içinden çıkan hemşehriniz İnci Bankoğlu’nun Bartınlı kızlarımıza , çağdaşlığı ve özgürlüğü kazandırmak , Cumhuriyetimize kanat germek için yapılan maddi ve manevi kültür çalışmalarının bütünüdür. Vakfımızın ilk günden itibaren hep yanında olduğunuz, bütün etkinliklerimizi canı gönülden desteklediğiniz için, hepinize içten bir teşekkür borçluyuz. Giderek artan öğrenci sayımız; yardım elimizi uzattığımız genç kızların, hayatlarına kattıklarımız  çıktığımız bu yolda, daha da kararlı ve istekli adımlar atmamıza neden oluyor. Kız öğrencilerin, çağdaş yaşamın bir parçası olabilmeleri için, gösterdiğimiz çabalar, hiç kuşkumuz yok ki, sizin de desteklerinizle hedefine daha çabuk varacak. Ülkesinin yarınları için ‘ben ne yapabilirim?’ diye düşünenler, bu sorunun cevaplarından birinin karşılığını İBEV’de bulacaklar. Birer ‘inci tanesi’ olan öğrencilerimiz çoğaldıkça ülkemizin ışığı da o oranda artacak. Çağdaş bir ülkenin kuruluşunu kutladığımız bu gecede , çocuklarımıza daha güvenli bir gelecek sağlamak için bir araya gelmenin mutluluğuyla , hepinize bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

GECEYE ÖZÜLKÜ ÇİFTİ DAMGASINI VURDU

Amasra Northdoor Otel'de yoğun bir katılımla gerçekleşen Cumhuriyet Balosunda Eda ve Metin Özülkü çifti sahne aldılar. Bartın'da kız öğrencilerin eğitimi için çeşitli faaliyetler yapan Vakfın, geçen sene başlattığı 29 Ekim Cumhuriyet Balosu'na katılanlar, Cumhuriyet'in 94. Yılını kutlamaktan duydukları mutluluğu dile getirdikleri gecede, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları saygıyla anıldı teşekkür edildi. Cumhuriyet Balosu, onuncu yıl marşı ve İzmir marşı ile sona erdi.