Bankoğlu, Atatürk'ü andı

CHP Bartın Milletvekili, Parti Meclisi ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Av. Aysu Bankoğlu, Türkiye'nin kurucusu ve Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 83. Yılı nedeniyle açıklamalarda bulundu. Bankoğlu, 'Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusudur ve daimîdir.'dedi.

Bankoğlu, Atatürk'ü andı

CHP Bartın Milletvekili, Parti Meclisi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa Komisyonu üyesi Av. Aysu Bankoğlu, ülkemizin kurucusu ve Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 83. Yılı nedeniyle açıklamalarda bulundu. Atatürk’ün ülkemizin ortak değeri olduğunu belirterek sözlerine başlayan Bankoğlu “Mustafa Kemal Atatürk sadece ülkemizin kurucusu ve daimîdir. Ortak değerimizdir. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki Bütçe Görüşmeleri nedeniyle Ankara’da bulunduğum için, sayesinde milletin vekili olmaya hak kazanmış bir kadın olarak tüm hemşehrilerim adına Anıtkabir’deki törende yer alacağımı bildirmek isterim.” dedi.

Bankoğlu, her dönemde Atatürk’e saldıranlar ve saygısızlık edenler olduğunu belirtirken “Bu belli kitlelerde alışkanlık haline gelmiş bir bozukluktur. Atatürk’ün vefatından bu yana halen de denenmekte olan bu saldırılar hadsizlik, atasını soyunu, yerini yurdunu bilmemektir.  Öğrenmeleri gereken şudur; saldırıların dozu arttıkça Atatürk’e duyulan saygı ve sevgi misliyle katlanmaktadır. Atatürk bu ülkenin kurucusudur. Hepimiz gibi gelip geçecek olan bir siyasetçi değildir. Sanıyorum en büyük gafletleri de O’nun kurduğu cumhuriyette, O’nun sayesinde kazanılmış özgürlükler aracılığı ile Atatürk’e hakaret edebilme hadsizliğidir.

Öyle ki, kurduğu Cumhuriyet, açtığı yol ve kurumları uzun yıllardır her türlü saldırıya, liyakatsizliğe ve tahrip edilmesine rağmen ayaktadır. Bu toprakların bir yıkıntıdan nasıl doğduğunu bütün dünya biliyor. Şimdiki Kurtuluş Savaşı da önümüzdeki seçimler beraber ekonomik ve siyasi buhranı bitirmek için başlayacaktır.”dedi.

Atatürk’ün ve atalarımızın yoktan var ettiği, bizlere özgür, onurlu bir ülke olarak emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’ni itibarsızlaştırmaya çalışanlar olduğunu belirten Bankoğlu “Atatürk’ün gücü, ortaya koyduğu sarsılmaz değerler ve bunların doğruluğu yüz yıl sonra dahi geçerliliğini korumaktadır. Canı pahasına bağımsız ve güçlü bir ülke kurmaya, Anadolu’nun gerçek sahiplerini özgür kılmaya kendini adamış olan Atatürk ile kimse kıyaslanamaz.

Eş, dost, akraba hiçbir çıkar düşünmeden tüm mal varlığı da dahil bu ülkeye emanet etmiş Ata’mızı bir kez daha saygı, minnet ve özlemle anıyorum. Ruhu şâd olsun.”sözleriyle açıklamasını tamamladı.