Balık'tan Toptancılar Sitesi esnafına ziyaret

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Halil Balık toptancılar sitesi esnafına ziyarette bulundu. Balık ziyaretlerde her an sahada üyelerinin yanında olduklarının altını çizerek, Covid-19 ile mücadelede alınan tedbirlere titizlikle uyulması gerektiğini söyledi.

Balık'tan Toptancılar Sitesi esnafına ziyaret

Toptan ve gıda sektöründe faaliyet gösteren üyeler ile bir araya gelen ve pandemi sürecini değerlendiren TSO Başkanı Halil Balık, her an sahada üyelerinin yanında olduklarının altını çizerek, Covid-19 ile mücadelede alınan tedbirlere titizlikle uyulması gerektiğini söyledi.

Toptancılar sitesinde bulunan  işyerlerini ziyaret ederek, esnafın talep ve şikayetlerini dinleyen Başkan Halil Balık, küresel bir sorun olan covid-19 ile mücadelede tedbirlere uyulması noktasında görüyorum ki üyelerimiz hiç bir tavizde bulunmuyor. Maske, mesafe ve temizlik kuralları başta olmak üzere tüm tedbirleri alarak titizlikle uyguluyorlar. İşlerinin devamlılığı için herkes canla başla çalışıyor.''dedi.

“Desteklerin yeterli olup olmadığı konusu tartışılır”

Tedarik zincirinin aksamaması adına üretim, imalat, inşaat ve lojistik alanında çalışan firmaların faaliyeti devam ederken, kısıtlamalar nedeniyle bazı sektörlerin faaliyetinin durdurulduğunu dile getiren TSO Başkanı Halil Balık sözlerine şöyle devam etti.

''Pandemi sürecinin uzaması nedeniyle esnafımızın yaşadığı sıkıntılar artarken maalesef kepenk kapatan iş yerlerimiz de oldu. Bu süreçte birçok alanda destek verildi, bunların yeterli olup olmadığı konusu tartışılır. Özellikle esnafımızın ne kadar çok sıkıntı içerisinde olduğunun farkındayız ve bunun için bizler yönetim kurulumuz ile sahada olup çalışmalarımızı ve pandeminin getirdiği sıkıntılara yönelik görüşlerimizi en yetkili mercilere ilettik. Sonuç aldığımız konuların yanı sıra durumdan dolayı sonuç alamadığımız konular da oldu.

“Virüsün mutasyona uğraması ürkütücü”

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve halen önü kesilemeyen bir virüs ile savaşıyoruz. Bu daha önce karşılaşılan bir durum değil, karşımızdaki virüsün mutasyona uğrayarak değişiklik göstermesi de oldukça ürkütücü. Oda olarak bu süreçte üzerimize düşen her ne varsa fazlasıyla yapmaya çalıştığımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Üyelerimizin yanında olduğumuzu, yaşadıkları ve karşılaştıkları sorunların çözümüne yönelik çalışmaları takip ettiğimizi bilmelerini isterim. Bizlere gerek telefon ile ulaşan, gerekse ziyaretimize gelerek taleplerini ileten tüm üyelerimizin beklentilerine cevap bulmak ve çözüm üretmek için buradayız. Tüm dünya ve ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. Kontrollü şekilde kısıtlamaların kaldırılmasıyla inanıyorum  ki, kısa süre içerisinde eski günlere döneceğiz.”