Balık, İmza Törenine Katıldı

BAKKA 2024 Yılı Turizme Yönelik Teknik Destek Programı kapsamında birinci dönemde başarılı olarak değerlendirilen projelerin sözleşme töreni Karabük Valiliği'nde gerçekleştirildi. İmza törenine BAKKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Karabük Valisi Mustafa Yavuz, BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürü Özlem Koçak, Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Akkaş, BAKKA Genel Sekreteri Dr. Sayın Lutfi Altunsu ve yararlanıcı kurum temsilcileri katılım sağladı.

Balık, İmza Törenine Katıldı

Ajansın yürüttüğü Ekoturizm ve Doğa Sporlarının Geliştirilmesi Sonuç Odaklı Programı kapsamında TR81 Batı Karadeniz Bölgesinde faaliyet gösteren, kar amacı gütmeyen paydaş kurum ve kuruluşların turizme yönelik projeleri için tasarlanan teknik destek programının ilk döneminde (Ocak-Şubat) 7 proje başarılı bulundu. Başarılı projeler arasında, Bartın Üniversitesinin (BARÜ) Bartın Irmağının su sporları ile turizme kazandırılmasına yönelik Proje de yer aldı.

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından desteklenmeye hak kazanan “Turizm Odaklı Olarak Bartın Irmağının Su Sporlarına Uygun Rotalarının Belirlenmesi” başlıklı projesinde araştırma geliştirme faaliyetlerine yönelik iş birliklerini içeren protokol imzalandı. İmza törenine BAKKA Yönetim Kurulu Dönem Başkanı Karabük Valisi Mustafa Yavuz ve BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ile birlikte proje ortağı kurumlardan Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürü Özlem Koçak, Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Akkaş ile Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık katıldı. Vali Yavuz ile Rektör Uzun tarafından imzalanan protokol kapsamında kamu-üniversite-sanayi iş birliği ile Bartın Irmağı turizme kazandırılarak bölgesel kalkınma dinamiklerine katkı sunulacağı belirtildi.

İmzalanan projelerin hayırlı olmasını dileyen Bartın TSO Başkanı Halil Balık “Başarılı olan projeler bölgenin ekonomik kalkınmasına katkı sağlayarak, bilhassa sosyal ve kültürel yaşamda olumlu etkiler bırakacaktır. Bartın TSO olarak, ilimizin turizmde daha fazla tanıtım ve markalaşması için çalışmalar kararlılıkla devam edecektir.” şeklinde konuştu.