BAKAN SELÇUK, BARTIN'DA 4 OKULU BİRDEN AÇTI

Bartın'da bir dizi temaslarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, son dönemde yapımı tamamlanan Fuat Sezgin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Amasra Çok Programlı Anadolu Lisesi, Ulus Abdipaşa Ortaokulu ve Kurucaşile Anaokulunun açılışını gerçekleştirdi. 3 ilçeye canlı bağlanan ve eş zamanlı okulların açılışını gerçekleştiren Bakan Selçuk, pandeminin eğitimdeki olumsuz etkilerini en aza indirmek için hazırlanan 'Telafide ben de varım' programının 5 Temmuz'da başlayacağını duyurdu ve 'Küresel salgın döneminde tüm dünyada olduğu gibi bizim de eksikliklerimiz var. Ama bizim vazifemiz bu eksiklikleri tamamlamaktır. Bu vesile ile 'Telafide ben de varım' çalışmasını başlatmış bulunuyoruz. 5 Temmuz'da da asıl program başlayacak. Bu süreçte Bartın'ın da her türlü hazırlığı yaptığını görüyorum' dedi.

BAKAN SELÇUK, BARTIN'DA 4 OKULU BİRDEN AÇTI

 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk son dönemde Bartın’da yapımı tamamlanan Fuat Sezgin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Amasra Çok Programlı Anadolu Lisesi, Ulus Abdipaşa Ortaokulu ve Kurucaşile Anaokulunun açılışını gerçekleştirmek için Bartın’a geldi. Sabah saatlerinde Bartın’da olan Bakan Selçuk’un yoğun Bartın programı Bartın Valiliği ziyaretiyle başladı. Valilik önünde Bartın Valisi Sinan Güner, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Yılmaz Tunç ve Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın başta olmak üzere protokolün önde gelen isimleri tarafından karşılanan Selçuk, ilk olarak Valilik Şeref defterini imzaladı ve makamda Vali Güner’le bir araya geldi. Ziyarette Sinan Güner, Ziya Selçuk’a Bartın temalı tabla ve eşine de tel kırmadan yapılan fular hediye etti.

Akın’dan Bakan Selçuk’a Bartın çileği

Ziya Selçuk, Valilik ziyareti sonrasında ise Bartın Belediyesine ziyarette bulundu. Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Belediye Meclis Üyeleri ve Belediye personelinde karşılanan Bakan Selçuk, makamda Başkan Akın’la bir araya gelirken Cemal Akın da ziyarette Selçuk’a naht sanatıyla yapılan el emeği göz nuru bir tablo, tel kırmadan yapılan bir tepsi ve Bartın’ın ünlü çileğini hediye etti. Selçuk,  Bartın çileğini görünce “Asıl hediye bu” sözleri derken Belediye şeref defterini de imzaladı.

Tunç: “Bartın 41 eğitim yuvasına kavuştu”

Ziya Selçuk, Belediye ziyareti sonrasında okulların açılışını gerçekleştirmek üzere Fuat Sezgin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesindeki açılış törenine katıldı. Bartın’da son yıllarda yapılan okulların kısa bir videosuyla başlayan törende ise ilk olarak TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç konuştu ve şunları söyledi: “Bugün Bartın’ımız için çok önemli bir gün. Sayın Bakanımıza yoğun programları arasında Bartın’ımıza da yer verdiği için çok çok teşekkür ediyorum. Bartın eğitim yatırımlarında en şanslı illerden bir tanesi bunda da tabiî ki son yıllarda sizlerin çok büyük katkısı oldu. Bugün burada açılışını gerçekleştirdiğimiz Fuat Sezgin Mesleki Teknik Anadolu Lisemiz ve ilçelerdeki bağlantılarla açılışlarını gerçekleştireceğimiz okullarımız gerçekten hem ilçelere hem de Bartın’a çok yakıştı. Bartın son 19 yılda 41 adet gerek anaokulu, ortaokul, liseye varıncaya kadar 41 eğitim yuvasına kavuştu. Bunları biz toplu açılış yaparız diye bekletmiştik. Tabi aradan uzun yıllar geçince artık son tamamlanan okulların açılışını gerçekleştiriyoruz. Bizim eğitim gördüğümüz okullara baktığımız zaman bunlar sanki bir üniversite kampüsü gibi.

“Üniversitemizde fakülte inşaatları devam ediyor”

Bartın gerek okul öncesinden başlayarak üniversiteye kadar bir eğitim şehri oluyor. Bartın Üniversitesi de Bakanlığımızın ilişkili bir kuruluşu olarak çok güzel faaliyetlere imza atılıyor. Bartın Üniversitemiz gerek eğitimin kalitesi yükselmesi, üniversite sanayi işbirliği ile Bartın’a hem ekonomik bir değer kazandırdı hem de gerek sosyal anlamda Bartın’a kalkınma anlamında bir lokomotif oldu. Üniversitemizde fakülte inşaatları devam ediyor. Ortaöğretim ve lisede okullaşma ve öğretmen sayısı itibariyle Bartın şanslı. Fiziki imkanları da hemen hemen tamamlanmış durumdayız.

“Öğretmenlerimiz gerçekten üstün bir gayret içerisinde”

Eskiyen okulları hemen yeniliyoruz, onarımlar hızlı bir şekilde devam ediyor. Öğrencilerimizin fizik ortamları çok güzel olsun istiyoruz ve oralarda sizlerin destekleri ile çok güzel faaliyetler oluyor. Bu kalitenin yükselmesinde öğretmenlerimizin çok büyük bir rolü var. Bartın’da öğretmenlerimiz gerçekten üstün bir gayret içerisinde. Özellikle şu salgın döneminde canlı ders bağlantılarıyla büyük güçlükler içerisinde öğrencilerimizi eğitimlerini aksatmadan yürütmek için fedakarca bir çalışma yapıyorlar. Buradan bütün öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum.”

Güner: “Bu dönemin neslimize zarar vermesini önlemeye gayret ettik”

Bartın Valisi Sinan Güner de törende Bartın’da pandemi şartlarında her türlü tedbiri alarak eğitimi devam ettirme gayreti içerisinde olduklarını ifade ederek şunları söyledi:

“Milli Eğitim yatırımlarının toplu açılışı, öğretmen, öğrenci ve velilerimizle buluşma amacıyla ilimize gerçekleştirdiğiniz ziyaretinizden duyduğumuz memnuniyeti ifade ediyor, zat-ı alinizi, Bakanlık yöneticilerimizi, hazırunu saygıyla selamlıyorum.  Başta eğitim çağındaki çocuklarımızın ve her yaştaki vatandaşlarımızın nitelikli eğitim hakkını, her şartta, Devlet olarak sağlayabilmek için pandemi şartlarında da zat-ı alinizin ortaya koyduğu sinerjiyi hissederek, tedbirle yönetilebilecek her fırsatta eğitime devam etme kararı aldık. Pandemide, marka haline gelen EBA uzaktan eğitim modeli ve her türlü çevrimiçi katılım imkanını kullanarak ve sağlık bakımından bulduğunuz her fırsatta, yüz yüze eğitimi aktif kılarak, bu dönemin neslimize zarar vermesini önlemeye gayret ettik.

“Aşının hızla yayılmasıyla inşallah yüz yüze eğitime devam edeceğiz”

Bu vesileyle fark ettik ki eğitim; öğretmenin, velinin, öğrencinin hep birlikte yüz yüze aktif emeğiyle daha kıymetli ve kaliteli. Aşının hızla yayılmasıyla inşallah artık yeni dönemde, bütün aktörleriyle ve geçmişi de telafi ederek yüz yüze eğitime devam edeceğiz. Uzaktan eğitim modelinde elde ettiğimiz tecrübeleri ve geliştirdiğimiz yöntemleri de sistemimizin içinde destek olarak tutmaya devam edeceğiz. Anayasamızın 42’nci maddesinde “Kimse eğitim ve öğretim hakkından mahrum bırakılamaz” derken; eğitim hakkının; sadece vatandaş olanlara ya da sadece okul binalarına gelebilenlere ya da sadece bedensel ve zihinsel olarak eğitime uygun olanlara ya da belli bir yaş ve cinsiyet grubuna ait olmadığı vurgulanmaktadır. O halde devlet, başta eğitim çağında olmak üzere bütün vatandaşlarına ve aslında ülkesindeki her kişiye, her şartta, her uygun yöntemi kullanarak eğitim hizmeti sunmak zorundadır. Bu bilinçle; örgün eğitimi, yaygın eğitimi, özel eğitimi, okul öncesini, mesleki eğitimi aynı değerde önemsiyoruz.

“Eğitimde Vizyon 2023’ü ilimizde heyecanla karşıladık”

Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemiyle birlikte sayın Cumhurbaşkanımızın çerçevesini çizdiği ve zat-ı alinizin “Eğitimde Vizyon 2023” sloganıyla açıkladığı vizyonu ilimizde heyecanla karşıladık, bu vizyonu takip edebilmek ve temel stratejilerini ilimizde somut olarak hayata geçirebilmek için her kademede katılımı sağlayarak, bilim sanat eğitiminden, tam öğrenmeye, ölçme ve değerlendirmeden, değerler eğitime, özel eğitime  kadar projeler ürettik ve uygulamaya başladık. Böylece aslında, bir yandan yeni yetişen neslimizin sınav başarılarını, üst eğitime geçişlerini ve buna bağlı olarak farklı alanlarda meslekler edinmelerini amaçlarken; aynı anda, çocuklarımızın ve gençlerimizin içine doğdukları aileleri başta olmak üzere, milletine, devletine, ülkesine ve toplumun değerlerine bağlı, bunları seven ve geliştirmeyi amaçlayan bilinçli ve  iyi bir vatandaş ve iyi bir insan olmalarını da önemsedik. Çok para kazansın, iyi ve itibarlı meslek ve görevlere ulaşsın yeterlidir; ailesini, milletini, çevresini, devletini, büyüğünü, küçüğünü, hatta dünyada olup bitenleri tanıması, anlaması gerekmez demedik. Eğitimin başarısını; sınavlardaki başarı kadar neslin sosyalleşmesindeki başarı olarak da gördük.

“Eğitim Merkezi Projemizi hayata geçirebilmek için desteklerinizi arz ediyoruz”

Yine, eğitim sürecinin, öğrenci, öğretmen, idareci ve ailelerin birlikte katılımı ve desteği olmadan olmayacağı da aşikardır. Pandemide, her yerin gerektiğinde bir okul olabileceğini görmüş olsak da bugün açılışlarını yapacağımız okul binaları, eğitimin bütün unsurlarını bir çatı altında toplayan,  mekansal bütünlüğü sağlayan, eğitim araç ve yöntemlerini belirli bir düzen ve sistemde sunabilen özellikleri nedeniyle eğitimin gelişmesi ve yaygınlaşmasında önemli bir yer tutmaktadır. Bugün açılışını yapacağımız bir birinden kıymetli okullarımız aynı zamanda Devletimizin ve onun yönetimini üstlenen siyasi ve idari kadroların eğitime verdiği önem ve desteğin simgesi de olmuştur. İlimizdeki bu eşsiz yatırımlardan ötürü şükranlarımı arz ediyor; ilimizdeki projelerin hayata geçirilebilmesi konusundaki süregelen kıymetli desteklerinizi bilerek şükranla ifade ediyor; ilimizde, desteklerinizle hızla bitirmeye gayret ettiğimiz bölgenin en kapsamlı Bilim Sanat Merkezini ve eğitim çağındaki nüfus içinde

Türkiye ortalamasına göre yaklaşık 4 kat fazla yer tutan özel eğitime ihtiyaç duyan öğrencilerimizin nitelikli eğitimi ve rehabilitasyonu için yapımı devam eden Özel Eğitim Ana Okulumuzu bir an önce eğitime açabilmek; yine aynı gerekçelerle planladığımız özel eğitimi ve rehabilitasyonu birlikte sağlayabilecek kampüs şeklinde bir özel eğitim okulunun yapımına başlayabilmek ve Fatih Sultan Mehmet Han Hazretlerinin meşhur Çeşme-i Cihan nitelemesine mahzar olan ilimizin eşsiz denizini, tarihini, tabiatını, milli parklarını, Başkentimize olan yakınlığını da gözeterek başta bölgemizin ve ülkemizin bütün öğretmenlerine ve Milli Eğitim camiasına, sonra da bütün kurumlarımızın eğitim, seminer, konferans ve moral ihtiyaçlarına açmak konusundaki Eğitim Merkezi Projemizi hayata geçirebilmek için maddi, manevi desteklerinizi arz ediyor.

“Eğitime gönül verenlere şükranlarımı sunuyorum”

İlimize teşriflerinizden ve ilimiz eğitimine desteklerinizden dolayı başta  Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere zat-ı alinize ve kıymetli Bakanlık çalışanlarınıza; AK Parti Bartın Millet Vekili ve Adalet Komisyonu Başkanı Sayın Yılmaz Tunç beyefendiye, İl Milli Eğitim Müdürümüze, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün ve özel resmî eğitim kurumlarınızın yöneticilerine ve her kademedeki çalışanlarına, öğretmenlerimize, cefakar velilerimize, ailelerimize, kıymetli öğrencilerimize, eğitime her zaman destek olan il özel idaremize,  belediye başkanlarımıza, kaymakamlarımıza, bu binaların yapımında emeği geçen yüklenici ve çalışanlarına, hülasa burada ismini sayamadığım bu büyük deryanın her bir damlasına, eğitime gönül verenlere şükranlarımı sunuyor; eğitim uğrunda sadece gönüllerini değil canlarını da veren Şehit Aybike öğretmeni, Şehit Yalçın öğretmeni ve bütün şehit öğretmenlerimizi; Pandemi sürecinde hayatını kaybeden öğretmenlerimizi de bu vesileyle bir kez daha saygı ve rahmetle anıyor; açılışımızın hayırlı olması temennisiyle, saygıyla arz ediyorum.”

Bakan Selçuk “Çocuklarımıza bir vizyon göstermiş oluyoruz”

Törende okulların açılışını gerçekleştiren Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ise şu ifadelerde bulundu:

“Bartın’da bulunuyor olmaktan çok büyük bir memnuniyet duydum. Bugün çok uzun bir aradan sonra Milli Eğitim Bakanı olarak Bartın’da bulunuyorum. Güzel bir amaç için buradayız. Çocuklarımızın daha şen yuvalarda, daha mutlu bir şekilde eğitim görebilmeleri için el birliğiyle projeler yapıyoruz. Bilimsel kimliğiyle, disipliniyle öne çıkmış olan bir büyüğümüz olan Fuat Sezgin’in adına böyle bir okulu açıyor olmak aslında çok çok farklı mesajları da içinde barındırıyor. Yani çocuklarımıza bir vizyon göstermiş oluyoruz, bir hedef bir rol model göstermiş oluyoruz. O yüzden ben emeği geçenlere ayrıca teşekkür ediyorum. Emin olun ki öğretmenlerimizin ve çocuklarımızın daha mutlu olacağı ortamlar hazırlamak temel gayemizdir. Çocuklarımızın okula severek ve koşarak gitmesi bizim temel arzularımız arasındadır. Bütün bunları yaparken çocuklarımız sanat, kültür, spor ve bilim anlamında çok daha iyi yetişsinler, daha donanımlı olsunlar. Bugün ilkokula başlayan çocuklar 2040’a doğru çalışma hayatına atılacaklar ve bize bir soru soracaklar: Siz bizi neye hazırladınız?  

“5 Temmuz’da asıl telafi programı başlayacak”

O günün dünyasındaki çok büyük farklılık ve değişimler tüm dünyayı sarsacak. Ve bu sarsıntıya hazır olmak için de görüyorum ki Bartın’ın büyük hazırlıkları var bu da bizi mutlu ediyor. Bu okullarda ortaya çıkacak başarılar, çocuklarımızın ortaya koyacağı projeler, başarılar geleceğe yatırım olarak görülecektir. Küresel salgın döneminde tüm dünyada olduğu gibi bizim de eksikliklerimiz var. Ama bizim vazifemiz bu eksiklikleri tamamlamaktır. Bu vesile ile “Telafide ben de varım” çalışmasını başlatmış bulunuyoruz. 5 Temmuz’da da asıl program başlayacak. Bu süreçte Bartın’ın da her türlü hazırlığı yaptığını görüyorum.

“Atölyelerimizin sayısını artıracağız”

 Bu süreçte emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Buradaki eğitim göstergeleri gerçekten yüksek nitelikli göstergeler var. Oldukça başarılı bir alt yapı var. Daha da iyi olacak inşallah. Atölyelerimizin sayısını artıracağız ve atölyelerle zenginleşen okullarda daha mutlu çocuklar olacak inşallah. Bu çalışmalar yürütülürken de Bartın’ın artık kendi içine kapanan değil hatta çevre illerle yarışan değil, dünya başkentleriyle yarışan bir şehir haline gelmesi için de ne gerekirse yapacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın buralara verdiği önemin, eğitime verdiği önemin farkındayız. Bizde bu yolda ekibimizle beraber gayret göstermeye çalışıyoruz.”

4 okulun açılışını gerçekleştirdi

Ziya Selçuk konuşmasının ardından ise Amasra, Kurucaşile ve Ulus İlçelerine tek tek canlı olarak bağlandı ve ilçe kaymakamlarıyla birlikte eş zamanlı olarak Fuat Sezgin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Amasra Çok Programlı Anadolu Lisesi, Ulus Abdipaşa Ortaokulu ve Kurucaşile Anaokulunun açılışını gerçekleştirdi. Açılış sonrasında Selçuk, beraberindekilerle Fuat Sezgin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini gezmeyi ve lise hakkında bilgi almayı da ihmal etmedi.

Öğrencilerin dersi bu sefer Ziya Öğretmenden

Selçuk, açılış sonrasında İstiklal İlkokulunda öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilerin derslerine giren Ziya Öğretmen, onlarla birlikte ders işledi. Konu anlatımlarını dinledi. Ziya Selçuk  bu okul ziyaretinin ardından ise AK Parti Bartın İl Başkanlığına geçti ve AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı başta olmak üzere partililerle bir araya gelerek onlarla sohbet edip hatıra fotoğrafı çektiri.

BAKAN SELÇUK, BARTIN'DA 4 OKULU BİRDEN AÇTI
BAKAN SELÇUK, BARTIN'DA 4 OKULU BİRDEN AÇTI
BAKAN SELÇUK, BARTIN'DA 4 OKULU BİRDEN AÇTI
BAKAN SELÇUK, BARTIN'DA 4 OKULU BİRDEN AÇTI
BAKAN SELÇUK, BARTIN'DA 4 OKULU BİRDEN AÇTI
BAKAN SELÇUK, BARTIN'DA 4 OKULU BİRDEN AÇTI
BAKAN SELÇUK, BARTIN'DA 4 OKULU BİRDEN AÇTI
BAKAN SELÇUK, BARTIN'DA 4 OKULU BİRDEN AÇTI
BAKAN SELÇUK, BARTIN'DA 4 OKULU BİRDEN AÇTI
BAKAN SELÇUK, BARTIN'DA 4 OKULU BİRDEN AÇTI
BAKAN SELÇUK, BARTIN'DA 4 OKULU BİRDEN AÇTI
BAKAN SELÇUK, BARTIN'DA 4 OKULU BİRDEN AÇTI
BAKAN SELÇUK, BARTIN'DA 4 OKULU BİRDEN AÇTI
BAKAN SELÇUK, BARTIN'DA 4 OKULU BİRDEN AÇTI
BAKAN SELÇUK, BARTIN'DA 4 OKULU BİRDEN AÇTI
BAKAN SELÇUK, BARTIN'DA 4 OKULU BİRDEN AÇTI