Bakan Eroğlu sözünü tuttu

Çatmaca yaka sellerinden kurtulacak

Bakan Eroğlu sözünü tuttu

Nurdan Eroğlu

2016’da Bartın’da 15 tesisin temelini atan ve 1 tesisin de açılışını gerçekleştiren Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 26 müjde vermişti. Bakan Eroğlu’nun müjdelerinden biri olan Bartın Merkez Kayacak Subalı, 2 Nolu Balamba ve Hasandereleri Taşkın Koruma İnşaatına Devlet Su İşleri (DSİ) 23. Bölge Müdürlüğü başladı. DSİ, şehir merkezinde Aladağ Mahallesi’nde taşkın koruma inşaatı çalışmaları gerçekleştiriyor. 10 milyon 686 bin 750 TL olan projenin bitmesiyle dönem dönem yaka sellerine maruz kalan Aladağ Mahallesi altı ve Çatmaca mevkiinin bu yaka sellerinden kurtarılması hedefleniyor.

2016’da Bartın’da 15 tesisin temelini atan ve 1 tesisin de açılışını gerçekleştiren Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 26 müjde vermişti. 2013 ve 2014 tarihlerinde Bartın’a verdiği 215 Milyon TL’lik 29 müjdeye ilave olarak 417 Milyon TL’lik 26 müjde daha katan Bakan Eroğlu böylece Bartın’a toplam maliyeti 632 Milyon TL olan müjdeyi de eklemişti. Bakan Eroğlu’nun müjdelerinden biri olan Bartın Merkez Kayacak Subalı, 2 Nolu Balamba ve Hasandereleri Taşkın Koruma İnşaatına Devlet Su İşleri (DSİ) 23. Bölge Müdürlüğü başladı. DSİ, şehir merkezinde Aladağ Mahallesi’nde taşkın koruma inşaatı çalışmaları gerçekleştiriyor. Toplamda 650 gün sürmesi planlanan taşkın koruma işinin 31 Aralık’ta bitirilmesi düşünülüyor. 10 milyon 686 bin 750 TL olan projenin bitmesiyle dönem dönem yaka sellerine maruz kalan Aladağ Mahallesi altı ve Çatmaca mevkiinin bu yaka sellerinden kurtarılması hedefleniyor.

İŞTE DSİ’NİN YAPACAĞI PROJELER!

Geçen yıl 20 Ağustos’ta Bartın’a gelen Veysel Eroğlu DSİ Genel Müdürlüğü tarafından Bartın’da 18 yatırıma imza atılacağını kaydetmişti. Yapılacak olan tesislerle 3 ilçe merkezi, 2 belde, 19 köy ve 11 mahallede 5. 124 dekar arazi taşkınlardan korunacak. Projeler ise şöyle; Amasra Göçgün, Göçgündemirci, Yahyayazıcılar, Kalaycı, Cumayanı, Esenler ve Acarlar Grup Köyleri Büyük Dere Islahı. 7 köy ve 1.392 dekar arazi taşkınlardan korunacak. Projenin ihale süreci ise devam ediyor.  Amasra İlçe Merkezi Horhor, Kestaneli, Hisarönü ve Kayaaltı Dereleri Islahı. Bu projeyle Amasra ilçe merkezi taşkınlardan korunacak. Temeli atıldı.  Bartın Merkez Gerişkatırcı Köyü Gerişkatırcı Deresi Islahı. Gerişkatırcı Köyü ve 31 dekar arazi taşkınlardan korunacak. Temeli atıldı. Bartın Merkez Kayacık Subalığı 2 nolu, 3 nolu, Balamba ve Hasan Dereleri Islahı. 4 mahalle taşkınlardan korunacak. Temeli atıldı. Bartın Merkez Kutlubey Yazıcılar Köyü Elmalı Deresi ıslahı. Yazıcılar Köyü ve 12 dekar arazi taşkından korunacak. Temeli atıldı. Bartın Merkez Kumluca Beldesi Kendirlik Deresi 1,2,3 nolu Kuru Dereler Islahı. Kumluca beldesi taşkından korunacak.  Bartın Merkez Hasankadı Beldesi Güney, Yağısıkuzu, Eskicuma Dereleri Islahı. Hasankadı beldesi ve 50 dekar arazi taşkından korunacak.  Bartın Merkez Epçiler Köyü Atak Deresi, Aşağı Mahallesi Acısu ve Acıelmatarlası Dereleri ıslahı. 1 mahalle, 1 köy ve 93 dekar arazş taşkından korunacak.  Bartın Merkez Kutlubey Yazıcılar Köyü Elmalı Deresi Islahı. Yazıcılar Köyü ve 12 dekar arazi taşkından korunacak. Temeli atıldı. Bartın Merkez Sütlüce Köyü Cafal Deresi Islahı. Sütlüce köyü ve 310 dekar arazi taşkından korunacak.  Bartın Merkez Karasu Köyü Karasu Deresi Islahı. Karasu Köyü ve 710 dekar arazi taşkından korunacak. İhale süreci devem ediyor. Bartın Merkez Kızılelma ve Akbaba Köyleri Çıvgınlar Deresi Islahı. Kızılema ve Akbaba köyleri ve 25 dekar arazi taşkından korunacak. İhale süreci devam ediyor.  Bartın Merkez Budakdüzü ve Kutlubeydemirci köyleri 1 ve 2 Nolu Dereler ıslahı. Budakdüzü ve Kutlubeydemirci köyleri ve 59 dekar arazi taşkından korunacak. Temeli atıldı.  Kurucaşile İlçe Merkezi 1 ve 2 Nolu Dereler Islahı. Kurucaşile İlçe Merkezi taşkından korunacak. Temeli atıldı.  Ulus Abdipaşa Beledesi Derecik Mahallesi Kav Deresi ve Yenihan Mahallesi Kuzluk Deresi Islahı. Derecik ve Yenihan Mahalleleri taşkından korunacak. Ulus İlçe Merkezi Ulus Çayı ve Çerçi Deresi Islahı. Ulus İlçe merkezi ve 7 dekar arazi taşkından korunacak. Temeli atıldı. Ulus Abdipaşa Beldesi Yeşilpazar Mahallesi 1.2.3.4.5 Nolu Kuru Dereler ıslahı. Yeşilpazar Mahallesi taşkından korunacak. Temeli atıldı.  Ulus Ulukaya Köyü Budamış Mahallesi Budamış Çayı Islahı. Budamış Mahallesi ve 175 dekar arazi taşkından korunacak. Temeli atıldı.