Atatürk, Bartın'da törenle anılacak

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 82. Yılında Bartın'da törenle anılacak.

Atatürk, Bartın'da törenle anılacak

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 82. Yılında Bartın’da törenle anılacak. Cumhuriyet Meydanındaki törende 08.50’de Atatürk Anıtına çelenk sunulacak. Saat 09.05’i gösterdiğinde ise iki dakikalık saygı duruşu yapılacak ve sonrasında İstiklal Marşımız okunacak. Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılmasıyla tören son bulacak.

Güner, Atatürk’ü andı

Bartın Valisi Sinan Güner de bir mesaj yayınlayarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü andı. Vali Güner mesajında şunları söyledi:

“Cumhuriyetimizin kurucusu,  bağımsızlığımızın mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü 82. ölüm yıl dönümünde Türk Milleti olarak bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anmaktayız.

10 Kasım sadece Atatürk’ü anma günü değil aynı zamanda O’nun ideallerine sahip çıkarak, ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak için ne kadar kararlı olduğumuzu da gösterme günüdür.Atatürk, milletimizin inancı ve vatan sevgisinden aldığı güçle yola çıktığı kurtuluş mücadelesini başarıyla tamamlayarak yeni bir devlet kurmuş, yalnızca bir milletin geleceğini değil, dünya tarihini de değiştirmiştir. Askeri dehası, demokratik siyaset anlayışı, millet merkezli kalkınma vizyonu ve üstün öngörüsüyle dünyanın takdirini kazanmış, kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’ne de lider ve yol gösterici olmuştur.

“Engel tanımaksızın yolumuza devam etmekteyiz”

Ne mutlu ki bugün O'nun fikir, öngörü ve eserlerinden aldığımız ilham ile Türkiye'mizi dünya durdukça barış, huzur ve refah içerisinde yaşatmak ve yüceltmek için engel tanımaksızın yolumuza devam etmekteyiz. Yakın zaman içerisinde ülkemizin hemen her alanda büyük gelişimler ve dönüşümler yaşamakta olması, bölgemizde ve dünyada her geçen gün artan saygınlığımız, muasır medeniyet istikametinde Milletçe attığımız dev adımlar bunun bariz göstergeleridir. Her 10 Kasım günü, onu kaybetmenin hüznünü yaşarken O’na ve emanetine olan güvenimizi tazeliyor; ülkemiz için doğruluk, demokrasi ve eşitlikten ayrılmadan; iyiliklere, güzelliklere, hayra ve barışa kapı aralamak için canla başla çalışıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle aramızdan ayrılışının 82. yıl dönümünde, Cumhuriyet'imizin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, rahmet ve minnetle anıyorum.”