'Asrın hukuksuzluğu sona erdi'

AK Parti Bartın Milletvekili, TBMM Adalet Komisyonu Başkanvekili Yılmaz Tunç, Danıştay 10. Dairesi'nin Ayasofya'yı müzeye çeviren Bakanlar Kurulu Kararı'nı iptal edilmesinin ardından asrın hukuksuzluğunun sona erdiğini söyledi.

'Asrın hukuksuzluğu  sona erdi'

Haber Merkezi
“Bu tarihi ana tanıklık ettiren rabbimize şükürler olsun”
Tunç, “Ayasofya'nın ibadete açılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı TBMM Genel Kurulu'nda okundu. Milletvekilleri kararı büyük bir sevinçle uzun bir süre ayakta alkışladı. Bu tarihi ana tanıklık ettiren Rabbimize şükürler olsun.” İfadelerini kullandı.
“Tarihe imza”
Cumhurbaşkanı Kararını Tarihe İmza olarak değerlendiren Tunç, “Ayasofya Müzesi’ni yeniden Ayasofya Camii yapan, bize bu sevinci, gururu ve onuru yaşatan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyoruz.” dedi.
Danıştay 10.Dairesi, Ayasofya’yı müzeye çeviren Bakanlar Kurulu Kararını, Ayasofya’nın; Fatih Sultan Mehmed Han Vakfı’nın mülkü olduğu, vakfedenin iradesine uygun camii olarak kullanıma tahsis edilmiş hayrat olduğu, tapu belgesinde camii vasfı ile tescilli bulunduğu, vakıf senedinin; hukuk kuralı etki, değer ve gücünde olduğu, vakfedilen taşınmazın, vakıf senedindeki vasıf ve kullanım amacının değiştirilemeyeceği, vakıf senedinin devleti de bağladığı, vakfedilen varlığın vakfedenin iradesine uygun kullanmada devletin yükümlülüğü bulunduğu, vakfedilen mal ve hakların vakfedenin iradesine aykırı kullanmama ve kullandırmama konusunda negatif yükümlülüğü olduğu, vakıf senedinde tahsis edildiği camii vasfı dışında başka bir nitelikle ve amaçla kullanılamayacağı, gerekçeleriyle, oy birliği ile iptal etmiştir.
Ayasofya; artık müze değil, camiidir
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay 10.Dairesi’nin iptal kararını gecikmeksizin derhal infaz etmiş; Ayasofya Camisini Diyanet İşleri Başkanlığı’na devretmiş ve ibadete açılmasına karar vermiştir

'Asrın hukuksuzluğu  sona erdi'
'Asrın hukuksuzluğu  sona erdi'