'Asla taviz verilmeyeceğini açıkça ortaya koymuştur'

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, 'Vatanına ve Cumhuriyetine aşk ile bağlı Türk Milletinin, bu sevgi ve bağlılığı zaferle taçlandırarak 'Milletin Zaferi'ne dönüştürdüğü 15 Temmuz vatansever güvenlik güçlerimiz ve asil milletimizin dua ve destekleriyle, ülkemizin bekasına kast eden tüm hain odaklara ve bölücü terör örgütlerine karşı mücadeleden asla taviz verilmeyeceğini açıkça ortaya koymuştur.' dedi.

'Asla taviz verilmeyeceğini açıkça ortaya koymuştur'

Vali Arslan’dan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajı

 

 

Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Devletimizi, demokrasimizi, milli birlik ve beraberliğimizi, anayasal düzeni ve özgürlüklerimizi hedef alan 15 Temmuz hain darbe girişiminin 8’inci yılında, milletçe tek yürek olarak emsalsiz bir kahramanlık destanı yazmış olmanın haklı gururunu, 253 şehit vermenin de büyük üzüntüsünü yaşadığımızı belirten Vali Arslan, hiçbir zaman esaret altında yaşamayan Türk Milletinin, kutsal bildiği vatan topraklarını canı pahasına koruduğunu söyledi.

15 Temmuz 2016’da Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından ülkemizin bölünmez bütünlüğüne yönelik gerçekleştirilen hain darbe girişiminde kadını, erkeği, genci, yaşlısıyla tek vücut olan milletimizin, tanka, topa, tüfeğe, helikoptere, uçağa karşı kendini siper ederken günlerce meydanları boş bırakmayarak demokrasisine sahip çıktığını dikkati çeken Vali Arslan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün; Devletimizi, demokrasimizi, milli birlik ve beraberliğimizi, anayasal düzeni ve özgürlüklerimizi hedef alan 15 Temmuz hain darbe girişiminin sekizinci yılında, milletçe tek yürek olarak emsalsiz bir kahramanlık destanı yazmış olmanın haklı gururunu, 253 insanımızı şehit vermenin de büyük üzüntüsünü yaşıyoruz.

Kadim tarihi boyunca istiklali ve bağımsızlığı için mücadeleler veren aziz milletimiz, bu uğurda büyük bedeller ödemiş ve nice şanlı zaferler elde etmiştir. Hiçbir zaman esaret altında yaşamayan milletimiz, kutsal bildiği vatan topraklarını canı pahasına korumuştur.

15 Temmuz 2016’da Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından ülkemizin bölünmez bütünlüğüne yönelik gerçekleştirilen hain darbe girişiminde de kadını, erkeği, genci, yaşlısıyla tek vücut olan kahraman milletimiz, o gece Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile sokakları doldurmuş; tanka, topa, tüfeğe, helikoptere, uçağa karşı kendini siper etmiş, günlerce meydanları boş bırakmayarak demokrasisine sahip çıkmıştır.

Gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizin şahadetleri, Türk Milleti’nin istiklali ve istikbali söz konusu olduğunda şartlar ne olursa olsun neleri başarabileceğini tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir.

Vatanına ve Cumhuriyetine aşk ile bağlı Türk Milletinin, bu sevgi ve bağlılığı zaferle taçlandırarak ‘Milletin Zaferi’ne dönüştürdüğü 15 Temmuz; vatansever güvenlik güçlerimiz ve asil milletimizin dua ve destekleriyle, ülkemizin bekasına kast eden tüm hain odaklara ve bölücü terör örgütlerine karşı mücadeleden asla taviz verilmeyeceğini açıkça ortaya koymuştur.

“Aynı kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz”

Türkiye Cumhuriyeti büyük ve güçlü bir devlettir. Türkiye, tarihi boyunca pek çok saldırıya, pek çok tuzağa maruz kalmıştır. Bizler tarih boyunca yaşadıklarımızı hafızalarımızda diri tutarak, ülkemizin üzerine oynanan kirli oyunlara ve projelere karşı her zaman uyanık ve dikkatli olarak, o karanlık gecedeki gibi aynı inançla, aynı heyecanla, aynı kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz.

Bundan sonra bizlere düşen görev, 15 Temmuz’u asla unutmayarak aynı özveriyle vatan ve millet sevdamızı gelecek kuşaklara aktarmak, birlik ve beraberlik içerisinde çok daha fazla çalışarak ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmaktır.

Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle, 15 Temmuz gecesi Devletimizin bekası için canlarını feda ederek şehadet şerbeti içen şehitlerimizi ve tarih boyunca aynı mukaddes değerler uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle, kahraman gazilerimizi şükranla anıyor; aziz Milletimiz ve Bartınlı hemşehrilerimize en kalbi saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum.” (Haber Merkezi)