Aşevi hizmete girdi

360 aileye iftar ve sahurda sıcak yemek

Aşevi hizmete girdi

Nurdan Eroğlu

Her yıl Ramazan ayında Bartın’daki ihtiyaç sahiplerine iftar ve sahur vakitlerinde yemek dağıtan Bartın Belediyesi Aşevi bu yıl da ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek ulaştıracak. Aşevi, bu yıl 360 aileye yani bin 400 kişiye hizmet verecek. Bartın Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından ihtiyaç sahiplerine her gün 3 çeşit yemek götürülecek. Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, vatandaşların aş evinde kuyruk oluşturmasını istemedikleri için yemekleri sefertaslarıyla ihtiyaç sahiplerinin evine kadar bıraktıklarını söyledi.

Her yıl Ramazan ayında Bartın’daki ihtiyaç sahiplerine iftar ve sahur vakitlerinde yemek dağıtan Bartın Belediyesi Aşevi bu yıl da hizmete girdi. Gazhane’nin yıkılmasıyla Belediye Sosyal Tesislerindeki yeri yerinde hizmet devam eden aşevi bu yıl 360 aileye yani bin 400 kişiye sıcak yemek dağıtacak. Aşevinin açılışının her yıl olduğu gibi bu yıl da Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın gerçekleştirdi. Bartın Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından ihtiyaç sahiplerine her gün 3 çeşit yemek götürüleceğini ifade eden Akın, vatandaşların aş evinde kuyruk oluşturmasını istemedikleri için yemekleri sefertaslarıyla ihtiyaç sahiplerinin evine kadar bıraktıklarını söyledi. Akın, “360 aileye toplamda da bin 400 kişiye hizmet verecek. Yardımsever vatandaşların da katkısıyla her gün aşevinde pişirilen iftarlık ve sahurluk yemekleri ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. Yemekleri ihtiyaç sahiplerinin evlerine ulaştırıyoruz. Vatandaşların gelip kuyruk oluşmasını istemiyorum. Gelen olur gelemeyen olur. Belki gelmekte çekinen olur. Bu nedenle biz evlere kadar ulaştırıyoruz. İtfaiye Müdürlüğümüz tarafından yapılıyor. Her gün 3 çeşit yemek verilecek. Ekmekle birlikte yemeklerin dağıtımını yapıyoruz” dedi.

3 BİN KİŞİYE GIDA DAĞITIMI

Ramazan’dan dolayı yine 3 bin kişiye gıda dağıtımı yaptıklarını kaydeden Akın, “Ramazan ayı münasebetiyle 3 bin kişiye gıda dağıtıyoruz. Kime verdiğimizi bilmiyorum. Muhtarlarımız vasıtasıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Belediye Sosyal Tesislerinde 10-12 akşam boyunca iftar veriyoruz. Ramazan ayında ihtiyaç sahibi öğrenci kardeşlerimiz de bu iftarlardan faydalanıyorlar. Allah bu ramazanı hayırlı uğurlu eylesin. Bereketli eylesin. Allah Ramazan ayının dünyada ve Türkiye’de barışa vesile olmasını nasip etsin” şeklinde konuştu.

“BELEDİYE SOSYAL TESİSLERİNDE İFTAR”

Bartın Belediyesi tarafından 10-12 akşam boyunca Belediye Sosyal Tesislerinde iftar verileceğini de sözlerine ekleyen Akın, “Ramazan ayı münasebetiyle 3 bin kişiye gıda dağıtıyoruz. Kime verdiğimizi bilmiyorum. Muhtarlarımız vasıtasıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Belediye Sosyal Tesislerinde 10-12 akşam boyunca iftar veriyoruz. Ramazan ayında ihtiyaç sahibi öğrenci kardeşlerimiz de bu iftarlardan faydalanıyorlar. Allah bu ramazanı hayırlı uğurlu eylesin. Bereketli eylesin. Allah Ramazan ayının dünyada ve Türkiye’de barışa vesile olmasını nasip etsin” ifadelerinde bulundu.