Arslan, Basın Bayramını kutladı

Bartın Valisi Nurtaç Arslan, bir mesaj yayınlayarak tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutladı.

Arslan, Basın Bayramını kutladı

Vali Arslan mesajında şunları söyledi:

“Basında sansürün kaldırıldığı, Türk Basın tarihinin dönüm noktası olan 24 Temmuz günü “Gazeteciler ve Basın Bayramı” olarak kutlanmaktadır.

Objektif, doğru, güncel, hukuka ve etik değerlere uygun, kişi hak ve hürriyetlerine saygılı ve kamu yararını gözeten bir anlayışla kamuoyunun bilgi edinmesini sağlayan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basınımız aynı zamanda demokratik sistemin vazgeçilmez unsurlarından birisidir.

İçinde bulunduğumuz iletişim çağında yazılı, işitsel ve görsel basın kuruluşları yerel, ulusal, bölgesel ve küresel ölçekteki gelişmeler hakkında toplumu bilgilendirmenin yanı sıra vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması konusunda da önemli bir sorumluluk üstlenmektedir.

Bu vesileyle; görevlerini yaparken hayatını kaybeden basın çalışanlarını rahmetle anıyor, kamuoyunun bilgi alma ihtiyacını karşılayabilmek için mesai mefhumu gözetmeden, her türlü zor şartlar altında, özverili bir şekilde görevlerini ifa eden başta Bartın’daki yerel basın mensuplarımız olmak üzere, tüm basın mensuplarımızın “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı”nı kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.”