Arıt, off-road sporunun merkezlerinden biri olmayı hedefliyor

Doğal güzellikleri ve coğrafi yapısıyla dikkati çeken Bartın'ın Arıt Köyü, off-road tutkunlarına ev sahipliği yaptı. 2-3-4 Ağustos tarihlerinde 3 gün süren Arıt Yayla Şenliklerindeki Off-Road yarışları heyecan dolu anlara sahne olurken binlerce kişinin takip ettiği organizasyonda motor ve arazi araçlarının performansları büyük alkış aldı.

Arıt, off-road sporunun merkezlerinden biri olmayı hedefliyor

Heyecan doruğa çıktı, performanslar nefes kesti!

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Bartın’ın Arıt bölgesinde Arıt Köyü Kültür Turizm ve Kalkınma Derneği (ARIT/DER) tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen yayla şenlikleri geniş katılımla gerçekleşti.

Şenliklerin 3’üncü ve son gününde düzenlenen motokros ve off-road yarışları heyecan dolu anlara sahne oldu.

Yarışlar için hazırlanan parkurda Ankara, Bolu, Zonguldak başta olmak üzere birçok ilden gelen motosiklet ve arazi aracı sürücüleri kıyasıya yarıştı.

Çamur ve tozlu parkur geçitlerinde zor anlar yaşayan sürücülerin imdadına görevliler ve iş makineleri yetişirken binlerce kişinin takip ettiği organizasyonda motor ve arazi araçlarının performansları alkış aldı.

Kalaycı'dan teşekkür

2 Ağustos’ta başlayan şenlikler için belirlenen bölgede çadırlar kuran katılımcılar akşamları kamp ateşinin çevresinde eğlendi. Konserlerin de gerçekleştiği etkinliklere Bartın’ın yanı sıra farklı şehirlerden de katılım sağlandı. Safari ve yürüyüş gibi etkinliklerde Arıt’ın muhteşem doğasında huzur bulurken motokros ve off-road yarışlarıyla heyecan dolu anlar yaşadı.

ARIT-DER Başkanı Ali Kalaycı, şenliklere katkı sunan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederken “2-3 ve 4 Ağustos’ta 2 gece 3 gündüz olmak üzere Bartın Arıt’ta yayla şenlikleri, off-road etkinlikleri düzenlemekteyiz. Bu 3’üncüsünü düzenlediğimiz off-road etkinliğinin bugün 3’üncü günü. Şu anda pistte araçlarımız koşturuyor. Bizlere yük çok düştü ama imece usulüyle kurumlarımız olsun, diğer arkadaşlarımız olsun… Onların vermiş olduğu desteklerle yüklerimizi hafiflettik. Sakarya’dan, Düzce’den, Zonguldak Ereğli’den, Karabük’ten ve Ankara’dan gelen UTV - ATV ekiplerimiz, off road araçlarımızın destekleriyle bugün Arıt’ta çok güzel bir şenlik havası yaşattık. Burada bizimle beraber olan vatandaşlarımız, kurumlarımız, siyasetçilerimiz hepsi güzel eğlendiler. Bölgemizin tanıtımı için çok önemsediğimiz bu şenliğe destek sağlayan Sn. Valimize, Milletvekilimize, Vali Yardımcılarımıza, İl Genel Meclis Başkanımıza, İl Özel İdaremize, Belediye Başkanlarımıza, kurumlarımıza, Federasyonumuza ve derneklerimize teşekkür ediyoruz. Burada bizlerle birlikte olan yarışmacılar ve vatandaşlarımıza da teşekkürlerimizi iletiyoruz. Sorunsuz bir şekilde tamamladığımız şenliğimiz birlik ve beraberliğimizin de simgesi oldu. Bartın’ın dışında çevre illerden de misafirlerimiz vardı. Hepsinin ayaklarına, yüreklerine sağlık. Önümüzdeki yıllarda şenliğimizi daha da renkli ve daha da geniş kitlelere ulaştırmak için çaba sarf etmeye devam edeceğiz. Tekrardan katkı sunan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.