Vali Dr. Nurtaç Arslan'ın 19 Eylül Gaziler Günü mesajı

'Kahramanlıkları ve vatanseverlikleri asla unutulmayacak'

Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak “Gazilerimizin üstün fedakarlıkları, kahramanlıkları ve vatanseverlikleri asla unutulmayacaktır. Bizler millet olarak, dün olduğu gibi bugün de şehit ve gazilerimizden aldığımız güç ve ilhamla, ecdadımızdan miras kalan değerlere en güçlü şekilde sahip çıkarak, birlik ve beraberliğimize yönelen tehditlere karşı dimdik durarak, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Vatanımızın bölünmez bütünlüğünün, milli birlik ve beraberliğimizin korunması uğruna savaş meydanlarında, terörle mücadelede ve milletimizin huzurunu tehdit eden her türlü unsura karşı mücadele ederken gazilik makamına erişen gazilerimizin, tarihin hiçbir döneminde düşmana fırsat vermediğini ve hiçbir güce boyun eğmediğini söyleyen Vali Arslan, gazilerimizin üstün fedakarlıkları, kahramanlıkları ve vatanseverliklerinin asla unutulmayacağını belirtti.

Dün olduğu gibi bugün de şehit ve gazilerimizden aldıkları güç ve ilhamla, miras kalan değerlere en güçlü şekilde sahip çıkarak, birlik ve beraberliğimize yönelen tehditlere karşı dimdik durarak, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak için var gücüyle çalışmaya devam edeceklerini ifade eden Vali Arslan, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921'de Mustafa Kemal Atatürk'e ‘Gazi' unvanı ile ‘Mareşal' rütbesi verilişinin 103. yıl dönümünü ve Gaziler Günü'nü kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyerek şunları kaydetti:

“Hiçbir güce boyun eğmemişlerdir”

“Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921'de Mustafa Kemal Atatürk'e ‘Gazi' unvanı ile ‘Mareşal' rütbesinin tevdi edilişinin 103. yıl dönümünü ve Gaziler Günü'nü kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Şanlı tarihimiz boyunca cesaret, fedakârlık ve bağımsızlık tutkusu milletimizin en önemli değerleri arasında yer almıştır. Kutsal saydığı tüm değerler uğruna can vermeyi yaşamaktan üstün tutan aziz milletimiz, bu yolda canlarını ortaya koyan şehit ve gazilerimizin destanlarıyla dolu nice tarihler yazmıştır.

Vatanımızın bölünmez bütünlüğünün, milli birlik ve beraberliğimizin korunması uğruna savaş meydanlarında, terörle mücadelede ve milletimizin huzurunu tehdit eden her türlü unsura karşı mücadele ederken gazilik makamına erişen kahraman gazilerimiz, tarihin hiçbir döneminde düşmana fırsat vermemiş, hiçbir güce boyun eğmemişlerdir.

Gazilerimizin üstün fedakarlıkları, kahramanlıkları ve vatanseverlikleri asla unutulmayacaktır. Bizler millet olarak, dün olduğu gibi bugün de şehit ve gazilerimizden aldığımız güç ve ilhamla, ecdadımızdan miras kalan değerlere en güçlü şekilde sahip çıkarak, birlik ve beraberliğimize yönelen tehditlere karşı dimdik durarak, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

Bu duygularla; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan kılan tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor; hayatta olan gazilerimizin Gaziler Günü'nü tebrik ediyor, en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” (Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme