Vali Arslan: 'Zafer Bayramı'nın 102. Yıldönümünü Gururla Kutluyoruz'

Vali Arslan'dan Zafer Bayramı Mesajı

Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, zaferin 102. yıl dönümünü coşkuyla kutladığını belirtti. Vali Arslan, mesajında, Zafer Bayramı'nın milletin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin en büyük zaferlerinden biri olduğunu vurguladı.

Zaferin Önemi ve Tarihi

Vali Arslan, mesajında, “Bugün, milletimizin bağımsızlık ve özgürlük uğruna verdiği mücadelenin en büyük zaferlerinden biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yıl dönümünü kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu topraklar, binlerce yıllık tarihimizde pek çok zorluğu ve mücadeleyi göğüslemiş, nice kahramanlık destanlarına tanıklık etmiştir. 30 Ağustos, bu destanlar arasında ayrı bir yere sahiptir. Büyük Taarruz ve ardından Başkomutanlık Meydan Muharebesiyle kazanılan büyük zafer, Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini atan bir dönüm noktası olmuştur,” ifadelerini kullandı.

Milletin Kararlılığı ve Gücü

30 Ağustos Zaferi'nin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kazanılan büyük bir zafer olduğunu ve Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini attığını belirten Vali Arslan, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, kahraman ordumuzun ve aziz milletimizin omuz omuza vererek kazandığı bu zaferle milletimiz, iradesine boyunduruk vurdurmayacağını, istiklal ve istikbaline gölge düşürmeyeceğini tüm dünyaya ilan etmiştir,” dedi.

Zaferin Mirasını Koruma Yükümlülüğü

Vali Arslan, bu eşsiz zaferin tek kaynağının, milletin vatanına, özgürlüğüne ve bağımsızlığına olan aşkı ve inancı olduğunu vurgulayarak, “Çanakkale'yi geçilmez kılan, Kurtuluş Savaşımızı zafere taşıyan bu ruh ve anlayış etrafında bütünleşen milletimiz, muasır medeniyet yolunda kendisine engel olmaya çalışan mihrakların kurduğu tuzakları dün olduğu gibi bugün de bozacak inanç ve kararlılığa sahiptir,” şeklinde konuştu. Vali Arslan, bu zaferin mirasını en iyi şekilde koruma ve ülkeyi daha aydınlık yarınlara taşımak için durmaksızın çalışmanın görevleri olduğunu ifade etti.

Şehitler ve Gazilere Saygı

Vali Arslan, mesajında ayrıca, “Bu anlamlı gün vesilesiyle, başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu topraklar için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, minnet ve şükranla anıyorum. Bartınlı hemşehrilerimiz ve aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum,” diyerek sözlerini tamamladı.

Bakmadan Geçme