Vali Arslan, yeni projelerle Bartın'ın gelişmesine destek istedi!

Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, Temmuz ayı Genel Meclis Toplantısı'nın dördüncü birleşimine katılırken 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrasında Bartın İl Genel Meclisi'ne ilk ziyaretini yaptı. Kırsal nüfusun kent nüfusundan fazla olduğu ilimizde İl Özel İdaresi'nin çok önemli bir görev üstlendiğine dikkat çeken Vali Arslan, Meclis Üyeleri'nden yeni projelerle Bartın'ın gelişmesine katkı sağlamalarını istedi. Vali Arslan, ziyarette yaptığı konuşmada 'Özel İdarelere çok ciddi görevler verilmiş. Tabi bunun için kaynak da gerekiyor. Ama bizim Özel İdaremizin şöyle bir şansı var. Genel olarak baktığımızda 51 Özel İdare içerisinde de kendi yağıyla kavrulabilen, borcu olmayan, bu yönüyle de aslında başarılı bir Özel İdare. Daha çok hizmet sunmamız için daha çok kaynak yaratmamız da gerekiyor. Devletin verdiği kaynak dışında öz kaynaklarımızı arttırma imkanımız olursa bu noktada daha da güzel hizmetler sunabileceğimize inanıyorum. Ama biz sizlerden bu desteklerimizi biraz daha arttırmamız yönünde yeni projeler yapıp ilimize o alanlarda da katkı sunmanızı bekliyorum, hep beraber ve bu konuda da sizlerle uyum içerisinde çalışacağımıza inanıyorum.' dedi.

Vali Arslan, İl Genel Meclisi'ni ziyaret etti

Nilay Meryem ÇÖMLEK

Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, Bartın İl Genel Meclisi'ni ziyaret ederek Temmuz ayı toplantılarının dördüncü birleşimine katıldı.

31 Mart'ta gerçekleştirilen Mahalli İdareler Seçimleri sonrasında yeni dönem Meclisi'ne ilk ziyaretini yapan Vali Arslan, Meclis Başkanı Turhan Kalaycı ve Meclis Üyeleri'ne hayırlı olması temennisinde bulunarak başarılı çalışma dönemi diledi.

İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisi ile birlikte uyum içerisinde gerçekleştirecekleri çalışmalarla Bartın'a katkıda bulunmaya devam edeceklerini söyleyen Vali Arslan, Meclis üyelerinden verilen hizmetlerin dışında turizmden kültüre, gençlik, spordan, tarıma kadar desteklerin biraz daha artırılıp yeni projelerle Bartın'a katkı sağlamalarını istedi.

“Hep birlikte güzel hizmetler yapmaya çalışacağız”

Toplantı gündemine geçmeden bir konuşma yapan Vali Arslan, kırsal nüfusun kent nüfusundan fazla olduğu ilimizde İl Özel İdaresi'nin çok önemli bir görev üstlendiğini belirterek şunları söyledi:

“31 Mart akşamı oluşan Meclisimize ilk ziyaretimizi gerçekleştiriyoruz. Ancak nasip oldu. Bu ay sizinle birlikte olmak istedim. Tekrar 31 Mart'ta seçilerek buraya bizlerle birlikte çalışma arkadaşlığı yaptığınız için tekrar sizlere hoş geldiniz diyorum. Görevlerinizin hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah hep birlikte güzel hizmetler yapmaya çalışacağız. Özel İdaremiz bizim için çok önemli. Bartın, çok istisna örnekleri olan belki de Türkiye'de kırsal nüfusu en fazla olan illerin başında geliyor. Genelde kentleşme ve şehir nüfusu daha fazla olmasına rağmen bizde kırsal nüfusumuz, kentsel nüfusumuzdan daha fazla. Karadeniz'in bir özelliği olarak da dağınık bir yapılaşma var. Mahallelerimiz de her biri küçük köyler mahiyetinde. Böyle olunca hizmet götürmek zorunda olduğumuz alanlar sayı olarak da fazla ve fiziki olarak da çok fazla yere hizmet götürmek zorundayız.

“Özel İdarelere çok ciddi görevler verilmiş”

Bugüne kadar İl Özel İdaremiz birçok hizmeti gerçekleştirdi. Her dönemde söylediğim gibi küresel iklim değişikliğine bağlı olarak Bartın'ımız da zaman zaman afetlere maruz kalıyor. Bu çerçevede de yaptığımız birtakım çalışmalar özellikle yollarımızla ilgili çalışmalar bozuluyor ya da heyelanlar olabiliyor. Bu tür sıkıntılarla karşı karşıya kalabiliyoruz.

Bu noktada Özel İdaremiz zaten hızlı bir şekilde olaya müdahale edip o noktada gerekli her türlü çalışmayı yapıyor. Daha önceki İl Genel Meclisi toplantılarında katıldığımda da söyledim; Özel İdare Kanunumuza baktığımızda tek işimizin yol ve su olmadığını hep birlikte görüyoruz. Ciddi anlamda kırsala ve kırsalın dışında da aslında şehir merkezine de gerektiğinde yapacağımız işlerimiz var. Özel İdarelere çok ciddi görevler verilmiş. Tabi bunun için kaynak da gerekiyor. Ama bizim Özel İdaremizin şöyle bir şansı var. Genel olarak baktığımızda 51 Özel İdare içerisinde de kendi yağıyla kavrulabilen, borcu olmayan, bu yönüyle de aslında başarılı bir Özel İdare. Daha çok hizmet sunmamız için daha çok kaynak yaratmamız da gerekiyor. Devletin verdiği kaynak dışında öz kaynaklarımızı arttırma imkanımız olursa bu noktada daha da güzel hizmetler sunabileceğimize inanıyorum. Ama genel olarak baktığımızda çok ciddi sıkıntılarımız yok. Ufak tefek tabii ki sorunlar geliyor. Dediğim gibi çok farklı sebeplerden kaynaklanıyor ki bunun başında iklim değişikliği ilk sırada yer alıyor.

“Yeni projelerle ilimize katkı sunmanızı bekliyorum”

Muhtarlarımızın en çok bize ve sizlere getirdiği konular yollar ve suyla ilgili sıkıntılar olabiliyor. Ama bizler bunun yanında turizm anlamında, kültürel anlamda veya gençlik, spor, tarım destek veriyoruz. Ama biz sizlerden bu desteklerimizi biraz daha arttırmamız yönünde yeni projeler yapıp ilimize o alanlarda da katkı sunmanızı bekliyorum, hep beraber ve bu konuda da sizlerle uyum içerisinde çalışacağımıza inanıyorum.”

Dosya İmar ve Bayındırlık Komisyona havale edildi

Vali Arslan'ın konuşmasının ardından Meclis gündemine geçildi. İl Genel Meclisi'nin Temmuz Ayı Toplantılarının 4'üncü birleşiminde Ahatlar Köyü imar planları ile ilgili dosya ele alındı.

Meclis Başkanı Turhan Kalaycı başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Vali Dr. Nurtaç Arslan, Vali Yardımcısı İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Karakaya, İl Genel Meclisi Üyeleri ve birim müdürleri de katıldı.

Ahatlar Köyü imar planları ile ilgili dosya, Meclis Üyelerinin oybirliğiyle İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

Bakmadan Geçme