ULUSLARARASI AÇIK SU MARATONU DÜZENLENECEK

Amasra maratonu hazırlanıyor

Nurdan Eroğlu

Bartın'ın Amasra İlçesi'nde Amasra Kaymakamlığı, Amasra Belediyesi ve İstanbul Yıldızlar Spor Kulübü organizasyonunda Uluslararası Açık Su Maratonu düzenlenecek. 6 Ağustos Pazar günü gerçekleşecek maraton içinse ilçede tanıtım toplantısı düzenlendi.
Amasra Kaymakamlığı, Amasra Belediyesi ve İstanbul Yıldızlar Spor Kulübü organizasyonunda düzenlenecek olan Uluslararası Amasra Açık Su Maratonu öncesinde tanıtım toplantısı düzenlendi. Amasra Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol, Amasra Belediye Başkanı M. Emin Timur, Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanı Ertunç Tekipek, İstanbul Yıldızlar Yüzme Kulüp Başkanı Mustafa Özer, Amasra Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Demircioğlu, İlçe Emniyet Müdürü Sedat Teber'in katıldığı toplantıda maratona ilişkin bilgiler verildi.
GÜRBÜZEROL: "HAZIRLIKLAR
TİTİZLİK İÇİNDE DEVAM EDİYOR"
Maraton hazırlıklarının titizlik içinde devam ettiğini ifade eden Amasra Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol,"Türkiye'nin en güzel kentlerinden biri olan Amasra'da bu yarışa ev sahipliği yapmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. En küçük ayrıntının bile düşünüldüğü ve büyük bir titizlik içerisinde yapılacak olan yüzme yarışmaları için çalışmalarımız bütün kurumlarımızla beraber bütün hızımızla devam ediyor. Yarışmalar boyunca hem Amasralılar hem misafirlerimiz yarılırken ve bunun yanında eğlenirken güvenlik önlemlerimiz en üst düzeyde alınacaktır. Emniyet Müdürlüğümüz ve Sahil Güvenlik Komutanlığımız yüzme yarışlarına gelen konuklarımızın güvenliğini ve huzurunu alacağı önlemlerle en üst düzeyde sağlayacaklardır. Ülkemizin en güzel doğasına sahip olan Amasra'da da binlerce yıldan beri onlarca farklı medeniyet ev sahipliği yapmış olan bu kıyılara doğru kulaç atarak yüzmek yüzücülerimiz için büyük bir ayrıcalık olacağını düşünüyoruz. Ben bu vesile ile bu organizasyonda görev alan destek veren başta Belediye Başkanlığımız olmak üzere İstanbul Yıldızlar Yüzme Kulübüne ve katkı veren bütün kurumlara teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.
"HER GEÇEN YIL KATILIMCI
SAYISI ARTTIYOR"
Günümüzde gittikçe popüler bir spor haline gelen açık su yüzme yarışlarının son yıllarda birçok amatör ve profesyonel sporcuyu kendine çekmeye başladığını söyleyen Gürbüzerol, "Açık su yüzme yarışları, spor yapmanın yanında birçok sporcu için aynı zamanda birbirini tanıyan arkadaşlar için bir sosyal buluşma imkanını da sağlamaktadır. Her geçen yıl katılımcı sayısının arttığı bu türden organizasyonlarda, çok çeşitli meslek gruplarında kariyer yapmış üst düzey yöneticilerden tutun da, siyaset dünyasındaki renkli kişiliğe sahip bakanlardan, eski milli sporculara kadar çok farklı ve renkli simalara rastlamak mümkün. Bu şekilde kamuoyu tarafından çok yakından tanınan isimlerin bu yarışlara katılıyor olması, yüzme gibi çok faydalı bir sporun tabana yayılmasında gitgide önemli bir rol oynar hale gelmesini sağlıyor" şeklinde konuştu.
"YARIŞ BÜYÜK LİMANDA YAPILACAK "
Yarışın Büyük Limanda yapılacağını kaydeden Gürbüzerol, "Amasra Açık Su Uzun Mesafe Yüzme Yarışı; Amasra Belediyesi, Amasra Kaymakamlığı ve İstanbul Yüzme Kulübü işbirliği ile gerçekleşen bir yarıştır. Başvuru ve kayıtların İstanbul Yüzme Kulübünün resmi internet adresinden gerçekleştirildiği yarış için herhangi bir kayıt ücreti alınmıyor. Lisanslı sporcuların katılımının yanında bireysel katılımcılar için sağlık raporu şartı aranıyor. Yarışın başlangıç yeri Amasra Büyük Liman Halk Plajı önü. Bitiş yeri ise yine aynı yer olan Büyük Liman Plajı. Bu parkur, sporcular tarafından 1500 ve 3000 metre olacak şekilde yüzülecek. Özel bir yüzme yarışı olmasına rağmen zaman ölçümünün çipli sistemle yapıldığı oldukça ciddi bir organizasyon olacak. Güvenlik önlemleri en üst düzeyde olacak Amasra Büyük Liman Halk Plajından açığa doğru 1500 metre ve 3000 metrelik parkurda gerçekleştirilecek yarışmaya, 2 kategoride 350'nin üzerinde yarışmacı katılacak. Yarışmalar sırasında Amasralılar ve misafirlerimiz eğlenirken, güvenlik önlemlerimiz en üst düzeyde alınacaktır. Emniyet Müdürlüğümüz ve Sahil Güvenlik Komutanlığımız Yüzme Yarışlarına gelen konuklarımızın güvenliğini ve huzurunu, alacağı önlemlerle en üst düzeyde sağlayacak. Yarışmada yüzücülerin denizden emniyetini sağlamak üzere motorlu teknelerimiz, sahil güvenlik dalış timimiz, cankurtaranlarımız ve Zodyak botlarımız hazır bulunacaklardır. Amasra Açık Su Yüzme Yarışı, 3000 yıllık tarihi olan, tarih, kültür, doğa ve turizm harikası bir şehirde yapılıyor olmasının yüzücüler için eşsiz bir deneyim olacağını düşünüyorum. Böyle olduğu için de, ben bu yarışmanın Amasra'da geleneksel hale gelerek ve her yıl üstüne kovarak popülerliğini arttıracağına inanıyorum. Sporun; sınırları ve kıtaları aşan, farklı kültürlerden insanları birleştiren, insanları barışa ve hoşgörüye teşvik eden güçlü bir araç olarak çok önemli bir misyona sahip olduğunu düşünüyoruz. Sadece profesyonel sporculara değil ülkemizin dört bir yanından katılımcılara açık olan bu yüzme yarışı, ülkemizin tarihi ve turistik bir değeri olan Amasra ilçemizin tanıtımı için de çok önemli bir rol üstleniyor" ifadelerinde bulundu.
"AMASRA'NIN TANITIMINA VE TÜRK SPORUNA KATKI SUNACAK "
Tüm Türkiye'yi 6 Ağustos Pazar günü heyecan dolu, benzersiz bir yüzme yarışının coşkusuna ortak olmaya davet ettiklerini söyleyen Gürbürerol, "Buradan yarışmalara katılacak sporcu kardeşlerimize teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Bu sporcularımızı yetiştiren antrenör ve çalıştırıcılarına, onlara destek olan federasyon başkanlığımıza ve ailelerine, Amasra'nın tanıtımına ve Türk sporuna katkı sundukları için Amasra Kaymakamı olarak teşekkür ediyorum. Ayrıca, bu organizasyonda emeği gecen İstanbul Yüzme Kulübü ve Amasra Belediyemize teşekkür ediyorum" dedi.
TİMUR: "BİZE GURUR VE
ONUR VERİYOR"
Amasra Belediye Başkanı Emin Timur da maratonun Karadeniz'de bir ilk olacağını vurgulayaral "Gerçekten önemli bir yarışmanın arifesindeyiz. Karadeniz'de neredeyse ilk olacak önemli bir yarışma bu. Bunun için Amasra'nın seçilmesi de önemli. Bildiğiniz gibi Amasra Türkiye'de önemli bir destinasyona sahip, tarihi ve coğrafi bir güzelliği sahip bir yer. Burada böyle bir yarışmanın yapılacak olması da bize gurur ve onur veriyor aynı zamanda bunun için de Mustafa Özer'e çok teşekkür ediyorum. Tabi bu yarışmanın organizasyonu sırasında Mustafa bey ile birlikte yaklaşık 8 aydan beri bir mesai içerisindeyiz. Bu çalışmada özellikle Sayın Kaymakamımız bize çok büyük destek verdi. Öncelikle ona çok teşekkür ediyorum. Yine Amasra'daki diğer çalışma arkadaşlarımız Sahil Güvenlik Komutanımız, Emniyet Müdürümüz ve özellikle bu organizasyonun başında benimle birlikte çalışan Başkan Yardımcımız Ayşe hanım gerekten özveri ile çalıştılar ve nihayet sonuna gelindi. Önümüzdeki hafta Pazar günü yarışma yapılacak. Gerçekten bu yarışma Amasra için önemli bir yarışma. Önemli sporcular katılıyor. Geçtiğimiz hafta İstanbul'da yapılan Kıtalararası yarışmaya katılan sporcuların hemen hemen yarısından fazlası burada yarışacak tekrar. Dolayısıyla bu yarışmanın ne kadar önemli bir yarışma olduğu bir kez daha ortaya çıkıyor" dedi.
TEKİPEK: "DENİZDEN EMNİYET VE GÜVENLİK SAĞLAYACAĞIZ
Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanı Binbaşı Ertunç Tekipek de organizasyonun güvenliği noktasında gereken yardımların sağlanacağını söyleyerek "Şu anda tüm Türkiye'de olduğu gibi denizlerimizin emanet edildiği kolluk gücü olarak gereken ehemmiyetle gereken hassasiyetle tüm organizasyonda denizden emniyet ve denizden güvenlik konularında gereken işlemleri yapmaya hazırız. Böyle bir organizasyonun Amasra'mızda gerçekleşmesinden gurur duyuyoruz. Kaymakamımız, Belediye Başkanımızın ihtiyaç duyduğu yardımları gereken mevzuat çerçevesinde karşılayacağız. Şimdiden gelecek tüm sporcularımızı gururla burada ağırlayacağımızı ve onları kazasız belasız bir şekilde evlerine güzel anılarla geri göndereceğimizi belirtiyorum" şeklinde konuştu.
ÖZER: " BİN 500 VE 3 BİN METRE
PARKUR OLACAK"
Organizasyonun gerçekleşmesinde önemli katkıları bulunan İstanbul Yıldızlar Yüzme Kulüp Başkanı ve Yüzme Antrenörü Mustafa Özer ise Amasra'nın limana sahip olmasının tercihlerinde önemli bir yer tuttuğunu ifade ederek "Yaklaşık 3 bin yıllık tarihi olan, Fatih Sultan Mehmed'in bile Çeşm-i Cihan bu mu ola dediği Karadenizin şirin ilçesi Amasra'da 6 Ağustos Pazar günü 400 lisanslı yüzücü kulaç atacak. Arkadaşlarımız limanın içindeki parkurda yüzecekler. Parkur 1,500 metre ve 3 bin metre olarak yüzülecek. Eski Bakanlardan Kürşat Tüzmen'de gelecek Buraya uluslararası alanda sporcularımız gelecek. Destek olmak için de eski bakanımız Kürşat Tüzmen ve dünya şampiyonumuz Ahmet Nakkaş Amasra'ya gelecekler. Yarışmacılarımız arasında milli sporcularımız, Avrupa şampiyonlarımıza, uluslararası alanda yarışan yarışmacılarımız var. Yine Belçika, Fransa ve Kıbrıs'tan yüzücülerimiz gelecek. Bunların için de Manş Denizini yüzen sporcularımız da var. Ben Karadenizliyim. Karadeniz'de ilk olarak geçen yıl İnebolu'da yarışmalarımızı yaptık. Çok güzel geçmişti. Bu gölgede bu yarışların daha çok yapılmasını istiyorum. Yapılması için de mücadele ediyoruz. Amasra'ya ilk defa geldim ama beğendiğim bir yerdi. Limanı olduğu içinde tercihimiz arasında yerini aldı. Amasra ülkemizin ender güzelliklerinden bir tanesi. Yüzücülerimizin de burayı görmesi gerekiyor. Bu düşüncelerle buraya geldik. Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız da destek verdiler. İnşallah Pazar günü de sporcularımız burada kulaç atacaklar. Bunu burada geleneksel hale getirmek istiyoruz. ilerleyen yıllarda da sporcu sayısı hızla artacaktır" açıklamasında bulundu.

Bakmadan Geçme