Ulus'ta doğalgaz için ilk kazma vuruldu!

Bartın'da Amasra'nın ardından bir ilçe daha doğalgaza kavuşuyor. Ulus'ta Üniversite Caddesi'nde gerçekleştirilen törenle ilçedeki doğalgaz çalışmaları için ilk kazma vurulurken AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, 'Seçimde verdiğimiz bir sözü daha yerine getirmiş oluyoruz. Ulus'umuzu doğalgazla buluşturmuş olacağız' dedi. Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun da çalışmaya devam edeceklerini belirterek'Bugün inşallah tarih yazacak bir mutluluğa hep beraber ortak oluyoruz. Allah çalışana yardım ediyor. Biz çalışmak için geldik. 11 sene önce Ulus'a geldiğimizde şu sözü vermiştik. Terk edilen değil, tercih edilen bir Ulus için çalışacağız dedik. Bu çalışmalarımız halka halka devam etti.' diyerek ilçeyi geliştireceklerinin altını çizdi.

Nilay Meryem ÇÖMLEK

Bartın'da doğalgazın kent genelinde ilçelere ve beldelere yaygınlaştırılması ve daha fazla haneye ulaştırılması için çalışmalar sürüyor.

Şehir merkezinden sonra Kozcağız'ın da doğalgaza kavuştuğu Bartın'da Amasra'dan sonra Ulus'ta da doğalgaz hattı için çalışmalara başlandı.

İlçede Üniversite Caddesi'nde gerçekleştirilen törenle ilk kazma vuruldu. İlçe için tarihi anlardan biri olan törene AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, İlçe Kaymakamı Fırat Kadiroğlu, Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, AK Parti İl Başkanı Yaşar Arslan, AK Parti Ulus İlçe Başkanı Hikmet Çalık, Akmercan Batıkar Doğalgaz Bölge Müdürü Murat Tutal ve kurum amirleri katıldı.

Aldatmaz: “Bir sözü daha yerine getirmiş oluyoruz”

Ulus için tarihi bir güne şahitlik etmekten mutluluk duyduğunu belirten AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, “Bugün Ulus'umuz için güzel bir gün, ben de bu güne şahitlik etmekten mutluyum. Seçimde verdiğimiz bir sözü daha yerine getirmiş oluyoruz. Ulus'umuzu doğalgazla buluşturmuş olacağız inşallah. Bunun ilk adımını da bugün burada vurduğumuz ilk kazmayla atacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ulus'umuza, halkımıza hayırlı olsun.” dedi.

“Çok önemli ve değerli bir yatırım”

Ulus Kaymakamı Fırat Kadiroğlu da doğalgazın ilçeye katacağı yatırımlara da işaret ederek “Ulus'umuzun tarihi için önemli bir güne hep birlikte şahitlik ediyoruz. Doğalgaz yatırımı, Ulus'umuz için bölgemiz için çok önemli ve değerli bir yatırım. Uluslu yaklaşık 120 bin hemşehrimiz İstanbul'da ikamet ediyor. Bu yatırımla beraber inşallah hemşehrilerimiz geri dönerek Ulus'umuza yatırımlarını artıracaklar. Bu minvalde bu yatımın ilçemize kazandırılmasında başta Adalet Bakanımız Sayın Yılmaz Tunç olmak üzere Bartın Valimiz Sayın Nurtaç Arslan'a, Bartın Milletvekilimiz Sayın Yusuf Ziya Aldatmaz'a, Ulus Belediye Başkanımız Hasan Hüseyin Uzun'a teşekkür ediyorum. Bu doğalgaz yatırımımız ilçemiz için hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

“Laf değil icraat üretiyoruz”

Bir hayalin daha gerçeğe dönüştüğünü belirten AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan ise “Bartın için Ulus için tarihi bir gün! Bir hayal daha gerçek oldu. Verdiğimiz sözü yerine getiriyoruz. Laf değil icraat üretiyoruz. Ulus'un doğalgaza kavuşabilmesi için ilk kazmayı bugün vuruyoruz. Bartın Ulus Doğalgaz boşaltım ve depolama tesisi inşaatı bugün başlıyor. Yakında ilçe merkezinde boru hatlarını da döşemeye başlayacağız.” diye konuştu.

“Ulus'umuza ne yapsak azdır”

İlçe için en önemli yatırımlardan biri olan doğalgazı da Ulus'a getirmenin heyecan ve mutluluğunu yaşadığını dile getiren Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun da “Bugün gerçekten çok mutlu bir gün. Bugün inşallah tarih yazacak bir mutluluğa hep beraber ortak oluyoruz. Allah çalışana yardım ediyor. Biz çalışmak için geldik. 11 sene önce Ulus'a geldiğimizde şu sözü vermiştik. ‘Terk edilen değil, tercih edilen bir Ulus için çalışacağız' dedik. Bu çalışmalarımız halka halka devam etti. 10 senedir o zamanın milletvekili şimdiki Adalet Bakanımız Yılmaz Tunç ile Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz ile ve Kaymakamımız Fırat Kadiroğlu ile birlikte Ankara İstanbul demedik Ulus ile ilgili hangi mesele varsa her kurumun kapısında bekledik ve işi çözmek için gayret ettik. Bunlardan en önemlisi doğalgazdı. Sayın Milletvekilimiz de bizi kırmadı. Doğalgaz firmamızın patronuna gittik. Sayın Adalet Bakanımız sağ olsun işi hızlandırmak için sürekli görüşme yaptı ve bu iş bugüne geldi. Çalışmak böyle bir şey. İnşallah bu işi de kazasız belasız doğalgaz firmamızın bu işi en iyi şekilde bitirmesini Allah'tan niyaz ediyorum. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Ulus'umuza ne yapsak azdır.” dedi.

Konuşmaların ardından okunan duaların sonrasında doğalgaz çalışmaları için ilk kazma vuruldu.

Bakmadan Geçme