Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinde sıcaklıklar azalıyor!

Bartın'da kuvvetli yağış bekleniyor!

Muhammet Civan

Yapılan son değerlendirmelere göre; Bartın, Sakarya, Bilecik, Zonguldak, Düzce, Bolu, Karabük ile öğle saatlerinden sonra Kastamonu ve Sinop'ta yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Hafta sonunu yaz havası yaşanan Bartın'da sıcaklık değerleri 10 derece kadar düşerken soğuk ve yağışlı hava etkisini göstermeye başladı.

Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; Ülkemizi etkilemesi beklenen serin ve yağışlı sistemin etkisiyle hava sıcaklıklarının kuzeybatı bölgelerimizden başlayarak, kuzey kıyılarımızda 4 ila 8 derece, iç kesimlerde ise 12 ila 15 derece düşeceği tahmin edilirken ülkemizin güney kesimlerinde hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Marmara, Kuzey ve İç Ege, Batı Karadeniz'in batısı ve İç Anadolu'nun batısında dün itibariyle ekili olan soğuk havanın Salı günü (bugün) İç Anadolu'nun doğusu ve Orta Karadeniz, Çarşamba günü (yarın) Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz bölgelerinde etkili olduktan sonra Perşembe günü ülkemizi terk edeceği tahmin ediliyor.

Söz konusu yağışlı ve soğuk sistemle birlikte; Marmara ve Karadeniz bölgeleri başta olmak üzere gerçekleşebilecek kuvvetli yağışlar için Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminleri peş peşe gelirken Bartın Valiliği, aşırı yağış uyarısı yaptı.

Valilik uyardı: “Aşırı yağışlara dikkat”

Bartın'da il genelinde güneşli ve sıcak geçen günler hafta başından itibaren yerini soğuk ve yağışlı bir havaya bırakırken Bartın Valiliği, ilimizde etkili olması beklenen aşırı yağışlara karşı sel uyarısı yaptı.

Valilikten yapılan uyarıda gece saatleri itibariyle beklenen gök gürültülü sağanak yağışlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istenirken, “Meteorolojik verilere göre ilimizde şiddetli, yer yer aşırı (100 kg/m2/ 12 saat ve üzeri) gök gürültülü sağanak yağış beklenmektedir. Vatandaşlarımızın meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgâr, fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını önemle rica ediyoruz.” denildi.

Denizlerde fırtına bekleniyor!

Batı Karadeniz'de rüzgarın, 1 Ekim Salı günü (bugün) öğle saatlerinden itibaren geneli batı ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına, yer yer 9 kuvvetinde (90 km/saat) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın Salı günü akşam saatlerinde batısında, Çarşamba günü (yarın) akşam saatlerinde genelinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Tekne sahipleri uyarıldı

Bartın'da beklenen yağışlara karşı vatandaşların yanı sıra tekne sahipleri de uyarıldı.

Sahil Güvenlik Komutanlığınca yapılan uyarıda sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği ifade edilirken vatandaşların meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgâr ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları gerektiği bildirildi.

Tekne sahiplerinin dikkatli ve tedbirli olması istenen söz konusu açıklamada “Ayrıca meteorolojik verilere göre denizlerimizde rüzgarın batı ve kuzeybatıdan, doğusunda güneybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde(50-75 km/saat) fırtına, yer yer 9 kuvvetinde (90 km/saat) kuvvetli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz etmektedir. Balıkçılarımızın ve denizcilerimizin kendi tekneleriyle yukarıda belirtilen tarihler arasında denize açılmamaları can ve mal emniyetinin sağlanması açısından fayda sağlayacağı değerlendirilmektedir.” ifadeleri kullanıldı.

Yapılan uyarılar kooperatif ve dernekler aracılığı ile balıkçılara ve denizcilere duyuruldu.

Bartın'da beklenen hava durumu

Hafta sonuna kadar Bartın'da gerçekleşmesi beklenen günün en yüksek hava sıcaklıkları ve hava durumu tahminleri şu şekilde;

1 Ekim Salı günü kuvvetli sağanak yağışlı 21 derece,

2 Ekim Çarşamba günü kuvvetli yağmurlu 22 derece,

3 Ekim Perşembe günü parçalı bulutlu 27 derece,

4 Ekim Cuma günü puslu 30 derece,

5 Ekim Cumartesi günü az bulutlu 31 derece.

Bakmadan Geçme