TUSAŞ'a terör saldırısına Bartın'dan tepki ve lanet yağdı

Kahramankazan'da milli savunma sanayi tesisi Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Kahramankazan tesislerine düzenlenen terör saldırısına Bartın'dan da tepkiler geldi.

Nilay Meryem ÇÖMLEK

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii'nin (TUSAŞ) Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki tesislerine yönelik gerçekleştirilen terör saldırısında 5 kişi şehit oldu, 22 kişi ise yaralandı.

Adalet Bakanı Av. Yılmaz Tunç, TUSAŞ'a terör saldırısı soruşturması kapsamında 1 başsavcıvekili ve 8 cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini belirterek hain saldırıya ilişkin sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada; “Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tesislerine düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Hain terör saldırısıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, 1 başsavcıvekili ve 8 cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.” dedi.

“Terörün bir insanlık suçu olduğunu her fırsatta söylüyoruz”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da Kahramankazan'daki Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) tesislerine gerçekleştirilen saldırıda 5 kişinin şehit olduğunu bildirirken gerçekleştirilen terör saldırısına ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Yaralıların durumlarıyla ilgili de bilgiler veren Bakan Yerlikaya, bir hastanın taburcu olduğunu, 2 kişinin daha taburcu olmak üzere olduğunu kaydederken şunları söyledi:

“Ankara Kazan ilçemizde yerli ve milli savunma sanayimizin gözbebeği TUSAŞ'a 15.26'da terör saldırısı olmuştur. Bu saldırı duyulur duyulmaz, haber alır almaz süratle jandarma ve emniyet birimlerimiz, özel harekatımız buraya geldi. Biri kadın biri erkek olmak üzere 2 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Maalesef şehit sayımız 5 oldu. Toplam yaralı sayımız 22. 19 yaralımızın tedavi süreçleri hastanelerde devam ediyor. 6 hastanede 19 yaralımızın tedavileri devam ediyor. Her birine geçmiş olsun diyorum. Dua ediyoruz. Rabbim onları ailelerine, teşkilatımıza, aziz milletimize bağışlasın diyoruz. Hekimlerimize başından beri büyük bir hassasiyet gösteren valimize ve İl Sağlık Müdürümüze ben teşekkür ediyorum.

Kimlik çalışmaları, parmak iziyle ilgili tespit süreci devam ediyor. Bunlar belli olur olmaz kimliklerini ve hangi terör hükmünün yaptığı, bununla ilgili bilgileri vereceğiz. Ama şunu söyleyeyim; Savunma Bakanımızın açıklamalarını da işittik. Çünkü biz başından beri bu eylemin oluş stili, oradaki izlemiş olduğumuz görüntülerden de büyük ihtimalle PKK'nın yaptığıyla ilgili. Değerlendirmemiz bu. Ama kimlik tespitlerinin ve diğer delillerin netleşmesiyle birlikte bunları tekrar sizlerle paylaşacağız. Alçak hain terör örgütüne lanet diyoruz. Terörün bir insanlık suçu olduğunu her fırsatta söylüyoruz. Büyük ve güçlü Türkiye idealiyle Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde biz terörün nefesini kesmek, onların en sonuncusunu da etkisiz hale getirmekle kararlı olduğumuzu bir kez daha buradan ifade etmek istiyorum. Ankara'mıza, bütün aziz milletimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. Tekrar tedavi sürecindeki olan bütün yararlarımıza da Cenab-ı Allah'tan acil şifalar diliyorum. Şehitlerimizin mekanı cennet olsun diyorum. Ruhları şad olsun diyorum. Tüm yakınlarına, teşkilatına, çalışanlarına, mesai arkadaşlarına ve aziz milletimize de baş sağlığı diliyorum.”

Taziye ve kınama mesajı yayınladılar

Hain saldırıyla ilgili, dünya genelinde birçok ülke ve uluslararası kuruluştan, Bartın'daki önemli birçok isimden kınama ve taziye mesajları yayınlandı.

“Milletimizin başı sağolsun”

Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, yayınladığı mesajla terörü kınayarak taziye dileğinde bulunurken “Tük Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TASAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerini hedef alan hain terör saldırısını kınıyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz” dedi.

“Alçak terör saldırısını lanetliyorum”

AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz da “Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde yer alan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) tesislerine yönelik alçak terör saldırısını lanetliyorum. Alçak saldırı sonucu şehit olan vatandaşlarımıza Rabbim'den rahmet niyaz ediyor, yaralılarımıza tez elden acil şifalar diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun.” diyerek hain terör saldırısını kınadı.

“Terörü lanetliyoruz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu da terörü lanetlerken “Terörü lanetliyoruz! Ankara Kahramankazan'da TUSAŞ tesislerine yönelik olarak gerçekleştirilen terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağolsun.” dedi.

“Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum”

Bartın Belediye Başkanı Muhammet Rıza Yalçınkaya da yayınladığı mesajla terörü kınayarak başsağlığı dilerken “Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik yapılan hain terör saldırısını lanetliyor, saldırıda şehit düşen vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.

Bakmadan Geçme