Türkiye'nin lider kurumları 'BARÜ 7. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı'na yakın ilgi gösterdi

Bartın Üniversitesinin (BARÜ) bu yıl yedincisini uluslararası ölçeğe taşıyarak gerçekleştireceği Ar-Ge Proje Pazarı, TEKNOFEST Akdeniz'de Türkiye'nin lider kurum ve kuruluşlarına tanıtıldı.

Bartın Üniversitesinin (BARÜ) geçtiğimiz yıllarda yoğun bir ilgiyle gerçekleştirdiği “Ar-Ge Proje Pazarı” etkinliğinin yedincisi 7-8 Kasım 2024 tarihlerinde Bartın'da gerçekleştirilecek.

Bölgenin en önemli bilim ve teknoloji organizasyonlarından biri olan ve bu yıl uluslararası ölçeğe taşınan festivalin tanıtımı Adana'da düzenlenen TEKNOFEST Akdeniz'de yapıldı.

Türkiye'de milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan kurum ve kuruluşların yakın ilgi gösterdiği tanıtım faaliyetlerinde “Teknoloji geliştiren bir toplum” vurgusu yapıldı.

BARÜ'nün gayretlerinden övgüyle bahsedildi

Kamu-sanayi-üniversite iş birliğinin önemli bir örneği olan etkinliğe “Benim de bir fikrim var” diyen herkesi davet eden BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun; Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı, Teknoloji Lideri (CTO) ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı, Bursa Milletvekili Mustafa Varank, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Orhan Aydın ve TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker ile görüşerek etkinlikle ilgili bilgiler verdi.

Türkiye'nin lider kurumlarından tam destek

TEI Yönetim Kurulu Başkanı ve TAI/TUSAŞ Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Öztürk ile TEI Genel Müdür Yardımcısı Osman Demirci, HAVELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci, ASPİLSAN Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Turan Özdemir, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Enes Efendioğlu, Sanayi Genel Müdürü Prof. Dr. İlker Murat Ar ve ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı Zekeriyya Şahin'i ziyaret eden Rektör Uzun, Türkiye'nin öz potansiyeline olan güvenle birlikte geleceğe dair olan inancını dile getirerek festivale davet etti.

Ayrıca Rektör Uzun; SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Türk Hava Yolları (THY) Kurumsal İnovasyon ve Projeler Başkanı Lokman Ökten, TÜSEB Yapay Zeka Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Songül Varlı ile TÜRKSAT Ar-Ge ve İnovasyon Direktörü Altan Akyol ve TCDD Teknik İletişim Birim Sorumlusu Gözde Yavuz'a da BARÜ 7. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı konusunda detayları paylaştı.

Üniversitelerle iş birliği imkanları görüşüldü

Farklı üniversitelerle de görüşmeler gerçekleştiren Rektör Uzun; Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Mandal, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Faruk Ursavaş ile iş birliği içerisinde hareket etme noktasında temennilerini iletti.

Yoğun bir programla temaslarda bulunuldu

BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Zahmakıran, Proje Teknoloji Ofisi (PTO) Genel Koordinatörü Doç. Dr. Ümit Tayfun ile üniversitenin akademik ve idari insan kaynağının da yer aldığı tanıtım faaliyetlerinde farklı kamu kurum kuruluşlarıyla toplantılarda düzenlenerek BARÜ 7. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı'nın ana temaları ve hedefleri üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu.

Rektör Uzun: “Türkiye'nin öz potansiyeline güveniyoruz”

Türkiye'nin öz potansiyeline olan güvenle birlikte geleceğe dair olan inancını dile getiren Rektör Uzun, “Ülkemizin milli teknoloji atağına katkı sunmak amacıyla düzenlediğimiz Ar-Ge Proje Pazarının yedincisini gerçekleştirecek olmanın sevincini yaşıyoruz. Ar-Ge ve yenilik bilincinin yaygınlaşması, proje hazırlama ve geliştirme kültürünün oluşması, örnek projelerin sergilenmesi ve ödüllendirilmesi ile projelerin ilgili kişi ve kuruluşlar ile buluşturulması hedefine yönelik gerçekleştirilecek olan ‘BARÜ 7. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı' etkinliğine ‘Benim de bir fikrim var' diyen herkesi davet ediyoruz” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme