Tunç, hastaları ziyaret etti

Sağlıkta 77 milyonluk yatırım

Haber Merkezi

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Devlet Hastanesi acil servis ve acil yoğun bakımda yatan hastaları ziyaret ederek, acil şifalar diledi. AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç hastane ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada “Bartın'a sağlık alanında 77 milyon yatırım yaptık. Birinci sınıf sağlık hizmetini getirdik” dedi.

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Devlet Hastanesi acil servis ve acil yoğun bakımda yatan hastaları ziyaret ederek, acil şifalar diledi. Bartın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Osman Açıkgöz'ün de bulunduğu hastalarla tek tek yakından ilgilenen Tunç hasta yakınları ile sohbetler yaparak çalışan hastane personeline de kolaylıklar diledi. Ziyareti esnasında MR çektirmek için bekleyen bir hasta ile sohbet eden Tunç hastanın ne zaman muayene olduğunu sordu. Hasta ve yakınlarının gündüz muayene olduklarını ve akşamına ise MR için randevu aldıklarını söylemesi üzerine Tunç “Eskiden bir MR randevusu için bir yıl sonrasına gün verilirdi. Şimdi aynı günde hem muayenesini oluyor hem de bütün tetkiklerini yaptırabiliyor Bartın'da sağlık alanında gerçekleşen yatırımlar sayesinde nereden nereye geldik” dedi. Hastalar ise Yılmaz Tunç'a ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek gerçekleştirilen yatırımlar içinde teşekkür etti.

“BARTIN'A SAĞLIK ALANINDA 77 MİLYON YATIRIM YAPTIK”

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç hastane ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada “Bartın'a sağlık alanında 77 milyon yatırım yaptık. Birinci sınıf sağlık hizmetini getirdik. Mevcut hastanemiz 2005 yılında hizmete açıldı. Fakat halkımızın sağlık alanında daha güzel hizmetleri sunabilmek için 400 Yataklı Bartın Devlet Hastanesi proje çalışmalarını tamamlandık. 2017 yılı yatırım programında yer alan hastanenin yapım ihalesi hazırlığı devam ediyor” dedi.

HASTANENİN PROJE TUTARI 140 MİLYON TL

Yılmaz Tunç, 400 yatak kapasiteli Bartın Devlet Hastanesi'nin 72 bin metrekare kapalı alana sahip olacağını, Bartın Merkez Şiremirçavuş Mahallesinde 127 dönüm arsa üzerinde inşa edileceğini, 2017 yılı yatırım programında 144 milyon lira proje tutarı olan Hastane'nin yapımının 2019 yılında tamamlanmasının planlandığını söyledi.

“BATI KARADENİZ'İN EN MODERN HASTANESİ OLACAK”

Yılmaz Tunç, Bartın Devlet Hastanesinin yapımı tamamlandığında Batı Karadeniz'in en modern ve en geniş imkanlarına sahip bir sağlık merkezi olacağını belirterek, Bartın ve çevre illerine de hizmet edecek hastanenin yapım ihalesi süreci ile ilgili olarak Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile görüştüklerini ve yakın zamanda ihale sürecini tamamlayarak inşaat çalışmalarına başlanacağını kaydetti. Bartın'da sağlık alanında önemli icraatlara imza attıklarını belirten Tunç, 400 yataklı Devlet Hastanesinin yanı sıra mevcut hastanenin yoğun bakım, fizik tedavi, acil ünitelerinin kapasitelerinin artırılması ve tıbbi cihazların teknolojik gelişime uygun revize edilmesi ile ilgili olarak önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini de sözlerine ekledi.

İŞTE İLÇE HASTANELERİ, AİLE SAĞLIĞI MERKEZLERİ!

“Bartın'daki dev yatırımlar için tüm Bartınlılar adına başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Başbakanımıza ve Bakanlarımıza teşekkür ediyorum” diyen Tunç salık alanındaki yatırımlarla ilgili “Bartın'da, Merkez Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Ulus İlçe Hastanesi, Bartın Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları ek blok, Fizik Tedavi Ünitesi'nin yapımını tamamlayarak hizmete açtık. Amasra ilçe hastanesinin yapım ihalesini gerçekleştirdik. Bartın'daki beldelerin tamamına ve bazı merkezi noktadaki köylere Aile Sağlığı Merkezleri inşa ettik. Arıt, Kumluca, Kozcağız, Hasankadı beldelerinde ve Kayadibi, Ellibaş, Tekkeönü, Kızılelma ve Kurtköy'de Aile Sağlığı Merkezlerinin yapımlarını tamamladık. Ulus Zafer Köyü, Merkez Kaşbaşı Aile Sağlığı merkezini, Bartın Merkez Sağlıklı Yaşam Merkezi ve 112 acil istasyonu, Merkez Aladağ 112 acil istasyonunu da yatırım programına aldık” açıklamasında bulundu.

Bakmadan Geçme