Tunç: 'Bu haberi yayanlar yalancıdır'
Bartın'da 15 bin Suriyeli olduğu yönündeki paylaşımlar ve haberlerle ilgili açıklama yapan ve iddialara sert cevap veren TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, '15 Bin Suriyelinin 1 günlüğüne Bartın'a gelip ikamet aldıkları ve harcırahlarını devletin karşıladığı yönündeki paylaşımlarda ifade edilen hususlar gerçek dışıdır. Bartın'da geçici koruma statüsündeki Suriyeli sayısı 458'dir' dedi. Milletvekili Tunç, bu haberi yayanları da yalancı olmakla itham etti.
TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın'da 15 bin Suriyeli olduğu yönündeki paylaşımlar ve haberlerle ilgili açıklama yaparak iddialara sert cevap verdi. Sosyal medyadan yaptığı açıklamada Milletvekili Tunç, “15 Bin Suriyelinin 1 günlüğüne Bartın'a gelip ikamet aldıkları ve harcırahlarını devletin karşıladığı yönündeki paylaşımlarda ifade edilen hususlar gerçek dışıdır. Bartın'da geçici koruma statüsündeki Suriyeli sayısı 458'dir. Bu tür haberler, dezenformasyon amaçlı yalan haberden ibarettir. Bu haberi yayanlar da profesör veya siyasetçi gibi görünür ancak onların gerçek unvanı “yalancı”dır. Yalancılara itibar edilmez” dedi.
“Yalancıların attıkları çamur ellerine bulaştı”
Yalan ve dezenformasyonu meslek haline getirenleri Bartın halkının tanıdığını ifade eden Yılmaz Tunç, “Yalan ve dezenformasyonu meslek haline getirenleri Bartın halkı tanımış oldu. 15 bin Suriyeli aynı gün merkez nüfusu 80 bin olan Bartın'a yüzlerce otobüs ile girecek, kayıtları yapılıp çıkacak ve bundan kimsenin haberi olmayacak öyle mi? “Araştırdık, doğru” diyorsunuz bir de. Biraz mantıklı olun. Bu tür yalan paylaşımları sürekli yapanlar, Bartın'ı da kötü emellerine alet etmeye çalışınca bunların ne olduğunu, hükümeti karalamak için ne tür alçaklıklara başvurduklarını Bartın halkı görmüş oldu, yalancıların attıkları çamur ellerine bulaştı” şeklinde konuştu.
“Gerekli hukuki işlem yapılmalıdır”
Bu tür yalan haber ve dezenformasyon amaçlı paylaşımları yapanlar hakkında gerekli hukuki işlemin yapılması gerektiğini kaydeden Tunç, “Bu tür yalan haber ve dezenformasyon amaçlı paylaşımları yapanlar hakkında gerekli hukuki işlem yapılmalıdır. Ayrıca Sosyal Medya mecralarının bu yalancıların cirit attığı bir mecra olmasını önlemek için gerekli yasal düzenleme ihtiyacı da ortada olup, bu konudaki çalışmalar da devam etmektedir. Bu tür paylaşımlar 5237 sayılı TCK'nın 216. Md. “Kamu Barışına Karşı Suçlar” bölümünde düzenlenen “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik” suçunun en tipik örneklerinden biridir. Kamu adına Cumhuriyet Savcılığı resen soruşturma başlatmalı ve sorumlular hakkında cezai yaptırım uygulanmalıdır” ifadelerinde bulundu.