Timur, İsrail'i lanetledi

Amasra Belediye Başkanı Emin Timur, büyükelçiliğini Tel Aviv'den Kudüs'e taşıyan ABD ile İsrail'e tepki göstererek Kudüs'te yaşanan olaylarla ilgili basın açıklamasında bulundu. Timur, 'İsrail'in, şu ana kadar 60 civarında Filistinli kardeşimizin şahadeti ve 3 bin civarında masum kardeşimizin yaralanmasıyla sonuçlanan eylemlerini lanetliyoruz' dedi.

Amasra Belediye Başkanı Emin Timur, büyükelçiliğini Tel Aviv'den Kudüs'e taşıyan ABD ile İsrail'e tepki göstererek Kudüs'te yaşanan olaylarla ilgili basın açıklamasında bulundu. Kudüs'ün İslam dünyasının kalbi olduğunu ifade eden Timur, “Kudüs 1917 yılında Filistin topraklarıyla birlikte elimizden çıktı. 100 yıl öncesine kadar o kutsal topraklar bize bağlı önemli merkezler arasındaydı. Bu nedenle Kudüs meselesine duyarlı ve hassas bir yaklaşım sergilemek gerekiyor. 100 yıl öncesine kadar bizim topraklarımız olan Kudüs'le hem dini boyutunda hem de tarihi anlamda ilgilenmek adına bizlerde üzerimize düşen görevleri yerine getirmeliyiz. İslam Dünyasının kalbi niteliğindeki Kudüs, peygamberler şehridir ve bütün İslam Aleminin medeniyetinin tesis edildiği yerdir. Tarih boyunca barış ve huzurun adresi olmuştur” dedi.

“İsrail'in eylemlerini lanetliyoruz”

İsrail'in Filistin'e gerçekleştirdiği saldırıları lanetleyen Timur, şöyle devam etti: “

“Geçtiğimiz aylarda İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi ve Birleşmiş Miletler Genel Kurulundan alınan kararlara rağmen hakları ihlal edilen, Filistinli kardeşlerimizin, onurlu davalarını savunurken İsrail'in eli kanlı katilleri tarafından şehit edilişini içim kan ağlayarak medyada takip ettik. İsrail'in, şu ana kadar 60 civarında Filistinli kardeşimizin şahadeti ve 3 bin civarında masum kardeşimizin yaralanmasıyla sonuçlanan eylemlerini lanetliyoruz. Türkiye, bu hukuksuzluğa karşı, dönem başkanı olduğu İslam İşbirliği Teşkilatı ve Birleşmiş Miletler gibi uluslar arası platformda ve ikili temaslar vesilesiyle mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir. Müslümanlar olarak Kudüs'ün namusunu korumak, tarihin bize yüklediği mukaddes bir sorumluluktur.

“Kudüs Müslümanların kırmızı çizgisidir”

Ümmetin onuru Kudüs'ün, bu tarz oldubittilerle işgal girişimine karşı Selahaddin Eyyubi gibi dimdik duracağız. Unutulmamalıdır ki bölgenin huzur ve istikrarı, ancak Kudüs'ün çok dinli, çok kültürlü çoğulcu yapısı korunduğu, Kudüs barışa kavuştuğu zaman sağlanabilir. Bir kez daha güçlü bir şekilde haykırmaktayız ki: “İsrail dünyanın gözü önünde apaçık bir soykırım gerçekleştirmektedir. Buna asla sessiz kalmayacağı. Kudüs Müslümanların kırmızı çizgisi, insanlığı kadim silueti, bağımsız Filistin Devletinin başkentidir. Filistin ve Filistinliler asla yalnız değildir. Türkiye, Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde mazlumun yanında durmaya, hakkın, adaletin ve vicdanın yılmaz savunucusu olmaya devam edecektir.”

Bakmadan Geçme