Telefon dolandırıcılarına dikkat!
'Dolandırıcılara inanmayın' uyarısı
Haber merkezi
Bartın Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü görevlileri, halkı özel olarak hazırlattığı el broşürleriyle telefon dolandırıcılarına karşı bilgilendiriyor. Dolandırıcıların kullandıkları yöntemleri anlatan polis aynı zamanda alınması gereken tedbirleri de sıralıyor.
Bartın Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü görevlilerinin halkı bilgilendirici faaliyetleri aralıksız olarak devam ediyor. Polis, suç ve suçluyla mücadele amacıyla özel olarak hazırlattığı el broşürleriyle vatandaşı telefon dolandırıcılarına karşı bilgilendiriyor. Bilindiği gibi toplum-devlet ilişkileri bakımından özel ve önemli bir hizmet alanı olan güvenlik hizmetlerinin yürütülmesinde dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de özellikle son yıllarda bir takım değişmeler ve gelişmeler oldu. Bu değişmeler ve gelişmeler çerçevesinde etkin bir güvenlik hizmeti yürütülmesinde kabul gören anlayış; suçla mücadeleye ve güvenlik politikalarının uygulanmasına toplumun katılım ve desteğinin sağlanmasına dayanmakta. Öncelikle toplumsal beklentilerin ve taleplerin karşılanmasının odak noktasını oluşturduğu bu anlayışa kısaca “Toplum Destekli Polislik” deniliyor.
DOLANDIRICILARIN KULLANDIKLARI YÖNTEMLERİ ANLATTILAR
Ülkemiz genelinde olduğu gibi Bartın'da da Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü görevlileri görev alanları ile ilgili olarak faaliyetlerini aralıksız olarak sürdürüyor. Polis bu bağlamda suç ve suçluyla mücadele vatandaşı telefon dolandırıcılığı konusunda bilgilendiriyor. Vatandaşın sıklıkla bulunduğu park, bahçe, kahvehane, kafeterya gibi yerleri ziyaret eden polis ülkemiz genelinde birçok vatandaşın telefon dolandırıcılığına maruz kalarak maddi zararlara uğradığını söyledi. Polis, dolandırıcıların kullanmakta oldukları yöntemler hakkında örnek olayları da anlattı.
TELEFON DOLANDIRICILIĞINA DİKKAT
Bilgilendirmeler esnasında “Telefon Dolandırıcılığına Dikkat” başlıklı el broşürleri de dağıtıldı. Dağıtılan el broşürlerinde vatandaşlardan kötü niyetli insanların kazançlarını yasal olmayan yollardan ele geçirmelerine izin verilmemesi isteniyor. El broşürlerinde ayrıca telefon dolandırıcılığı olaylarına karşı alınması gereken tedbirler de bildiriliyor.
ALINMASI GEREÇKEN TEDBİRLER NELER?
Hazırlanan el broşürlerinde telefon dolandırıcılığı olaylarına karşı alınması gereken tedbirler şöyle:
“ Size gelen telefonların Emniyet Birimlerinden gelip gelmediğini kontrol etmek için kesinlikle 155 Polis imdat nolu telefon hattını veya en yakın polis merkezlerini arayarak bilgi alınız. Polisin veya herhangi bir kamu görevlisinin vatandaştan para veya kontör istemeyeceğini, bunları istemenin veya vermenin suç olduğunu da unutmayınız. Eğer kontör-para dolandırıcılığı olayına maruz kalmış iseniz; sizi arayan veya kontör transferi yaptığınız telefon numaralarını not edip, dekontları muhafaza ederek derhal en yakın Polis Merkezine veya en yakın Cumhuriyet Başsavcılığına giderek suç duyurusunda bulununuz.”