'Siz bize gelemiyorsanız biz size geliriz'

Bartın İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, engelli ve yaşlı vatandaşların kimliklerini adreslerine giderek yeniliyor. Bartın'da 'Adreste Nüfus Hizmeti' kapsamında yaş ya da sağlık sorunları bulunanların kimlik değişimleri Nüfus Müdürlüğü ekipleri tarafından evlerinde gerçekleştiriliyor.

“Adreste Nüfus Hizmeti” ile vatandaşların yardımına koşuyorlar

Nilay Meryem ÇÖMLEK

Bartın İl Nüfus Müdürlüğü “Adreste Nüfus Hizmeti” kapsamında rahatsız ve yaşlı vatandaşların kapılarını çalıyor.

Rahatsızlıkları ve yaşları dolayısıyla nüfus müdürlüğüne gidemeyen vatandaşların kapısını çalan yetkililer kimlik kartı başvurularını evden alabiliyor.

Böylelikle evden dışarı çıkamayan vatandaşlar bu hizmetten kolaylıkla yararlanabiliyor.

Bartın'da yaş ya da sağlık sorunları nedeniyle dışarı çıkamayanların kimlik değişimleri evlerinde yapılıyor. Bartın İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü personelince "Adreste Nüfus Hizmeti" kapsamında gerekli işlemler vatandaşların ikametgahlarında tamamlanıyor.

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce hayata geçirilen "Adreste Nüfus Hizmeti" kapsamında engelli olan, hayatını yatağa bağımlı sürdüren ve 75 yaşının üzerindeki vatandaşların kimlik değişimleri evlerinde yapılıyor.

Bartın İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü personeli, bu kişilerin evine giderek yeni kimlik için gerekli işlemleri tamamlıyor.

Bakmadan Geçme