SAADET PARTİSİNDEN KONGRE ÖNCESİ TOPLANTI

Merkez İlçeye gençler damgasını vuracak

Nurdan Eroğlu

Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı M. Emin Titiz, Merkez İlçe Başkanlığının 6. Olağan kongresi öncesinde basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda kongreye tek liste halinde gidileceğini ifade eden Titiz, kongre sonucu ne olursa olsun Milli Görüşün bir neferi olarak hızla koşmaya devam edeceklerini söyledi. Merkez İlçe Eski Başkanı Mücahit Mekeç ise genç siyasetçilerde oluşan bir listeyle seçime gidileceğini kaydetti.

Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı M. Emin Titiz, Merkez İlçe Başkanlığının 6. Olağan kongresi öncesinde basın toplantısı gerçekleştirdi. Parti il binasında düzenlenen kahvaltıya Başkan Titiz'in yanı sıra Saadet Partisi Merkez İlçe Eski Başkanı Mücahit Mekeç, İl Başkan Yardımcısı Yaşar Sinoplu ve partililerde yer aldı. Toplantıda kongrenin hem kendileri hem de ülkemiz açısından önemli bir basamak teşkil ettiğini ifade eden Titiz, “Yarın (Pazar) itibariyle inşallah saat 14.00'da Öğretmenevi Toplantı Salonunda Genel İdare Kurulu Üyemiz Mustafa Balta'nın katılımıyla birlikte 6. Olağan kongremizi icra edeceğiz. Ve sonrasında yeni bir döneme tekrardan başlayacağız. Kongremiz hem bizim açımızdan hem de ülkemiz açısından önemli bir basamak teşkil ediyor. Çünkü geçtiğimiz yıl yeni genel başkanımızla birlikte yeni bir döneme start vermiştik. İlerleyen süreçte Genel Başkanımızın ortaya atmış olduğu söylemler de Türkiye siyasetine yön veren bir noktaya geldi. Özellikle geçtiğimiz referandumunda da sonucu ciddi anlamda etkileyen bir süreci başlatmıştık. Bundan sonraki süreçte inşallah bu dalga dalga büyüyerek devam edecek. Yarın (Pazar) yapacağımız kongrede buna basamak teşkil edecek. Kongremize tüm halkımızı davet ediyorum” dedi.

TİTİZ: “YENİ BİR DÖNEMİN STARTINI VERECEĞİZ”

Kongreyle birlikte yeni bir dönemin startını da vereceklerini kaydeden Emin Titiz şöyle devam etti:

“Kongremizle birlikte yeni bir dönemin startını vereceğiz. Tek listeyle kongremizi icra edeceğiz. Merkez İlçe kongremizin akabinde gerçekleştireceğiz. Onun içinde ciddi bir hazırlık içerisindeyiz. Genel Başkanımızı Bartın'da hiç ağırlamadık. Genel Başkanımızı burada ağırlamak istiyoruz. Süreç içerisinde bu durumlarda netleşecektir. Merkez İlçe Başkanlığımızda bir bayram değişimi olup olmayacağını işin aslı bende bilmiyorum. Biz de devam edebiliriz. Sürpriz bir isim de olabilir. Sonuç her ne olursa olsun Milli Görüşün bir neferi olarak aynı hızla ve hatta daha da hızlanarak koşmaya devam edeceğiz.

MEKEÇ: “LİSTE GENÇLERDEN OLUŞACAK”

Genç siyasetçilerde oluşan bir listeyle seçime gidileceğini kaydeden Saadet Partisi Merkez İlçe Eski Başkanı Mücahit Mekeç ise şu açıklamalarda bulundu:

“Merkez ilçeler yarının il teşkilatlarının bir hazırlığıdır. Yarın ki kongrede göreceksiniz yaşları 20 ila 30'u geçmeyen bir liste ile inşallah seçime gideceğiz. Bu da şu demektir. Bir dahaki döneme Saadet Partisi'nin il teşkilatı yeni isimlerle genç arkadaşlarla yetiştirmiş olacağız. Bu genç arkadaşlar 20 ila 30 yaş arasındaki arkadaşlar. Saadet Partisi'ne bu arkadaşlar niye gelsinler? Bu arkadaşlarda bir dava aşkı var. Türkiye'nin geleceğinin yeniden imar edilmesi noktasında Saadet Partisi kadrolara ihtiyaç duyacaklarının bilinci içerisinde oldukları için bugün bu arkadaşlar Saadet Partisi'ndeler. Ondan dolayı diyoruz ki siyaset günlük politikalar üzerine değil her daim ilelebet devam edecek doğrular üzerine yapılmalıdır. İşte Saadet Partisi'nin çizmiş olduğu çizgi bu şekilde devam etmektedir.”

“TÜRKİYE'DE PARANIN, ORDUNUN VE GIDANIN SAHİBİ DEĞİLİZ”

1969 yılından itibaren siyasi hayata başlayan Saadet Partisi'nin her alanda söylediklerinin bugün haklılığı bırakın kişiler tarafından değil artık kitleler tarafından teyit ediliyor. Eğer bugün bizler yeniden kendimizi yeni bir Türkiye'ye adapte edeceksek üç tane noktada kendimizi yenilememiz gerekiyor. Devlet yönetimi olarak yenilememiz gerekiyor. Bunlardan bir tanesi devlet paraya sahip olmalıdır. Bu çok önemlidir. Devlet paraya sahip olduğu zaman dışarıya karşı ekonomik anlamda bir güçlülük formatıyla çıkarsınız. İkinci olarak ise devlet orduya sahip olmalıdır. Bu da dışarıya karşı psikolojik bir gücümüzdür. Üçüncü olarak da devlet gıdaya sahip çıkmalıdır. Bu da bizim onursal gücümüzdü. Bu üç noktada bu ülke bugün zafiyetler yaşıyor. Çünkü bugün paranın sahibi değiliz, ordunun sahibi değiliz ve gıdanın sahibi değiliz. Olmadığımızdan dolayıdır ki bugün gelinen noktada ülkemizin üzerinde çok büyük oyunlar oynanmaktadır. Ondan dolayı Saadet Partili kadrolar yarının kadroları bu hazırlığın içerisindedir. Biz yarın iktidara geldiğimiz zaman paranın da ordunun da aynı zamanda gıdanın da sahibi olacağız inşallah. Saadet Partisi'nin temel hedefi budur.”

SİNOPLU: “BİN 404 TL'NİN FEDAKARLIĞI MI OLUR?”

Türkiye'nin bugün içinde bulunduğu ekonomik şartları anlatan Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı Yaşar Sinoplu da şu ifadelerde bulundu:

“Refah yol döneminde kalkınmanın nasıl olduğunu milletimize gösterdik. Bugünlerde görüşmeleri yapılan asgari ücret zammı ile ilgili konunun gündemde olması nedeniyle bunu söyledim. Allah aşkına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Jülide Sarıeroğlu'nun açıklamalarına bir bakın. Sayın Bakan, patronlardan ve asgari ücretlilerden fedakarlık beklediğini açıkladı. Bin 404 TL'nin fedakarlığı mı olur? Bir çalışanın sadece karnını doyurabilmek için 2 bin TL'nin üzerinde para alması gerekirken neyin fedakârlığı bu? Biz bu düşüncelerimizi kalpten söylüyoruz. Hiçbir Milli Görüşçü dilden konuşmaz, kalpten konuşur. Allah'ın izniyle biz iktidara geldiğimizde bugün aldığınız aylığın 2 katını alacağınızın taahhüdünü veriyoruz.

“VATANDAŞLARIMIZIN ÇOĞU GELİRİNDEN FAZLA BORÇLU”

Bizi milli gelirimizden fazla borçlandırdılar. Vatandaşlarımızın çoğu gelirinden fazla borçlu. Halkımızın borçlarından dolayı hiçbir şey düşünemez hale geldi. Tek derdi ev geçimi oldu. Fert olarak bu hale getirildik. Devleti de milli gelirinden fazla borçlandırdılar. Türkiye Cumhuriyet Devleti'nin 738 milyar dolar borcu olduğu söyleniyor. Devasa adliye binaları, garajlar, barajlar, yollar veya köprüler yapmak çözüm değil. Bu yapılanlara ekmek banılmıyor. Vatandaşların durumu içler acısı. Vatandaş kendi kendine konuşur hale geldi.

“İNSANLARIN PSİKOLOJİLERİNİ BOZDULAR”

İnsanların psikolojilerini bozdular. Biz her zaman söylüyoruz. Söylemeye de devam edeceğiz. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan bizim eski siyasi arkadaşımız. Bir muhalif siyasetçiye ‘Manda derisi yüzlü' denir mi? Siyasetin seviyesine bakın. Öteki de evrak buldum deyip sallıyor. Arada asıl sallanan vatandaş oluyor. İlk seçimlerde mutlaka Saadet Partisi'ni iktidara getirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tüm vatandaşlarımızdan önlerine şapkalarını koyup düşünmelerini rica ediyorum. Milli Görüş geldiği zaman herkesin aldığı ücretin 2-3 katını alacağını tekrar yinelemek istiyorum”

Bakmadan Geçme