Saadet Partisi'nden geleneksel iftar programı
Saadet Partisi Bartın İl Başkanlığı, Ramazan ayının son günlerinde Bartın'ın tüm kesimlerini ve seslerini bir araya getiren anlamlı bir iftar programına imza attı. River Side Otel'de gerçekleştirilen iftara, Saadet Partisi İstanbul Milletvekili ve Yeni Yol TBMM Grup Başkanı Bülent Kaya, Bartın Belediye Başkanı Rıza Yalçınkaya, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.
İftar programında söz alan Saadet Partisi Bartın İl Başkanı Mücahit Mekeç, Ramazan ayında paylaşılan değerlerin ve birlikteliğin önemini vurguladı. Mekeç, konuşmasında, “Ramazan'ın rahmet ve mağfiret ikliminden faydalanmaya çalışıyoruz. Bu gece burada bizlere katılan tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum.”dedi.
Bartın Belediye Başkanı Muhammet Rıza Yalçınkaya ise yaptığı konuşmada, Ramazan ayı boyunca yaşanan huzur ve manevi atmosferi değerlendirdi. Yalçınkaya, “Bu mübarek ayda oruçlarımızı tutarak, dualarımızı ederek Allah'ın rahmetine ve mağfiretine mazhar olmaya çalıştık. İnşallah tüm dua ve ibadetlerimiz kabul olur. Hep birlikte nice sağlıklı ve huzurlu Ramazanlara ereriz”dedi.
“Meclis'in sadece formalite icabı toplandığını görüyoruz”
Yeni Yol TBMM Grup Başkanı ve Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Bülent Kaya ise konuşmasında gündemdeki siyasi konuları değerlendirdi. Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu eleştiren Kaya, “Her gün yeni bir gündemle karşılaşıyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde torba yasa görüşmeleri sırasında, hükümetin yasama yetkilerini saraya devrettiğini ve meclisin sadece formalite icabı toplandığını görüyoruz” dedi. Kaya, ayrıca emekliye bayram ikramiyesi ile ilgili olarak, hükümetin bu konuda yeterli adımları atmadığını belirtti ve “Bayram ikramiyesi açıklamaları, doğru ve şeffaf olmalı. 4 bin TL'lik ikramiye de 3 bin TL olarak yatarsa, bu sadece bir siyasi şovdan öteye gitmez” şeklinde konuştu.
“Soruşturma 5 yıl devam ediyor, tam da ön seçim öncesi tutuklama ile sonuçlanıyor”
Kaya, iktidarın son 22 yılda yolsuzlukla mücadele vaatlerinin aksine ülkeyi bu sorunla yüz yüze bırakmakta olduğunu ve muhalefet belediyelerine yönelik yolsuzluk operasyonları başlattığını da sözlerine ekledi. Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili soruşturmalara dikkat çeken Kaya, “Bir soruşturma 5 yıl boyunca devam ediyor, tam da ön seçim öncesi tutuklama ile sonuçlanıyor. Bu bir tesadüf olabilir mi?” dedi.
Sokak eylemleri ve protestolar hakkında da görüşlerini paylaşan Kaya, hükümetin eylemleri kriminalize etmeye çalıştığını ifade etti. Kaya, “Devlet, Anayasal haklarını kullanan vatandaşların güvenliğini sağlamakla yükümlüdür. Ancak son dönemde, bu hakların bir suçmuş gibi lanse edilmesi endişe vericidir” diyerek, gençlerin keyfi tutuklamalarla cezalandırılmasına da tepki gösterdi.
“Yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadele etmek için yola çıktık”
Katılımcılara seslenen Kaya, “Yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadele etmek için yola çıktık. Bu mücadeleyi, doğru bir çıkış yolu bulana kadar sürdüreceğiz”şeklinde konuştu.
Haber: Erkan Hızoğlu