Ruslara davullu, köçekli karşılama

Amasra Yolcu İskelesi ve Yat Limanı hizmete girdiği günden bu yana Amasra'ya 22'nci kruvaziyer seferini yapan Astoria Grande'nin 922 yolcusu ve 450 mürettebatı bu kez limanda davul zurna ve köçeklerle karşılandı.

Amasra Yolcu İskelesi ve Yat Limanı hizmete girdiği günden bu yana Amasra'ya kruvaziyer seferleri yapan Astoria Grande bu kez 22. Seferinde 922 yolcu ve 450 mürettebatı ile limana yanaştı. 193 metre uzunluğu ve 30 metre genişliğindeki gemiyle Rusya'nın Soçi limanından Amasra'ya gelen Ruslar limanda bir sürprizle karşılaştı. Yolculara limanda davullu zurnalı köçeklerle karşılama yapıldı. Köçeklerin oyununu ilgi ile takip eden Rus turistler daha sonra Amasra Kalesi başta olmak üzere; Cenova Şatosu, Şapel, Kemere Köprüsü, Fatih Camii, Direkli Kaya, Bedesten gibi birçok tarihi yapıyı yakından görme imkanı bularak rehberlerden ilçenin tarihi hakkında bilgi aldı. Bartın'a özgü tel kırma sanatıyla yapılan hediyelik eşyaların satıldığı Çekiciler Çarşısını da gezerek alışveriş yapan turistler, Amasra Müzesini de ziyaret ederek ilçedeki restoranlarda Amasra Salatası eşliğinde çeşitli balık menülerini tattı.

Çakır: “Amasra ve köylerimizdeki plajları da ziyaret ediyorlar”

Kruvaziyer turizminin Amasra ile birlikte bölgeye de katkı sağladığını ifade eden Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır “Ağustos'un ilk seferi ve Astoria Grande gemimizin en kalabalık yolcuyla geldiği sefer. 922 yolcu var, personelle birlikte bin 500'e yakın misafir ağırlıyoruz. Amasra içinde 22'nci sefer, bizim içinde gurur verici. En kalabalık seferde bir karşılama organize ettik acentenin de talebi ile. Ağırlıklı Rus misafirlerimizde gayet memnun bir şekilde şu anda şehrimize dağılıyorlar. Amasra ve köylerimizdeki plajları da ziyaret ediyorlar. Amasra için yoğun bir free tur var. Herhangi bir tur satın almadan Amasra'nın içini geziyor misafirlerimiz. Bir kısmı Safranbolu'yu tercih ediyor. Sadece Amasra için değil bölge için ekonomik, sosyal katkıları olan bir seyahat.” Dedi.

Bakmadan Geçme