Orman Bölge Müdürü Bayraktaroğlu

''Yangınla Mücadele Edenlere Teşekkür Ederiz''

Zonguldak Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu, 16 Ağustos'ta başlayan ve yoğun çabalar sonucu kontrol altına alınan Karabük Ovacık Beydini yangınında canla başla mücadele eden kurum ve kuruluşlara teşekkür etti. Müdür Bayraktaroğlu, yangının kontrol altına alınması sonrası başlatılan soğutma çalışmalarının da devam ettiğini belirterek, son ateş sönünceye kadar mücadelenin süreceğini vurguladı.

Bartın'dan da Ekipler Destek Verdi

Yangına müdahale eden ekipler arasında Bartın'dan gelen çok sayıda ekibin de yer aldığını belirten Bayraktaroğlu, orman yangınlarının doğal bir afet olduğunu ve böyle zamanlarda halkın birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğini ifade etti. Bayraktaroğlu, “Bu tür afet anlarında toplum olarak gösterilen dayanışma, her zaman olduğu gibi bu sefer de bizleri gururlandırdı. Yangının söndürülmesinde emeği geçen herkese minnettarız” dedi.

“Teşekkür Ediyoruz”

Bölge Müdürü Bayraktaroğlu, yangınla mücadeleye destek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek, "Karabük, orman varlığı açısından en fazla ormanlık alana sahip illerimizden biri. Bu zenginliğin korunması için yangınla mücadelede bize destek olan Karabük Valiliği, Jandarma Genel Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, AFAD, belediyeler, Kızılay, diğer Orman Bölge Müdürlüklerinden gelen ekipler, orman köylüleri, orman yangın gönüllüleri ve tabii ki yeşil vatan bekçileri olan orman kahramanlarımıza teşekkür ediyoruz," dedi.

Ormanların Ekosistemini Korumaya Devam

Bayraktaroğlu, orman teşkilatının sadece ağaçları değil, ormanların barındırdığı tüm ekosistemi yönettiğini ve ormanlardaki tüm canlıların hayatlarını sürdürebilmeleri için çalışmalarına devam edeceklerini belirtti. "Ormanlarımızın sadece bugünü değil, geleceği için de büyük bir sorumluluk taşıyoruz. Bu sorumluluğun bilinciyle, çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz" diye konuştu.

Bakmadan Geçme