MHP İl Başkanı Özçelik'ten Titiz'e sert yanıt!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bartın İl Başkanı Ercüment Özçelik, Belediye Meclis Üyesi Emin Titiz'in Bartın Belediyesi Meclis Toplantısında gündeme getirdiği harcamalara ilişkin açıklamasına sert sözlerle karşılık verirken 'Mesele doğru bilgi değil kaos çıkartmak ve ondan beslenmektir. Gündeme gelen fatura 6 Mart tarihlidir yani Bartın Belediyesinin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle her yıl geleneksel olarak yapılan etkinlikler kapsamında düzenlenen Kadınlar Matinesinde program akışına değer katan kıymetli misafirlerimizin, kadınlarımızın bir nebzede olsa programını renklendirmek amaçlı ücretsiz biletler üzerinden yapılan çekilişlerin hediyeleridir. Bu program Bartın Belediyesi sosyal medya Hesabından canlı yayınlanmıştır. Ancak bu hesabın temizlendiğini bu bilgilere ulaşılamadığını ifade etmek isterim. Burada mesele fatura değil, şehrimizin tarihinde görmediği bir çöp yığınlarının ulusal televizyonlara yansıması acizliğin ve beceriksizliğin sonucunu gündemi şaşırtmak ve gölgesinde bırakmak için yapılan açıklamadır. Mesele üzüm yemek değil bağcıyı dövmektir yapılan siyasetin gereği bu olmamalıdır. Bu açıklamada gecikmemiş geciktirilmiştir. Kaostan beslenmek isteyenlerin değirmenine su taşımamak içindir.' dedi.

“Mesele fatura değil gündemi şaşırtmak”

Nilay Meryem ÇÖMLEK

Alınan ürünlerin akıbetini sormuştu

Bartın Belediye Meclisi'nin CHP Grubu'nun Saadet Partili Belediye Meclis Üyesi Emin Titiz, tartışmalı geçen Ekim Ayı Toplantısında söz alarak önceki dönemde yapılan “fütursuzca harcamalara” dikkat çekerken belediyeye fatura edilen çeyiz paketini sordu.

Meclis Üyesi Emin Titiz yaptığı konuşmada 31 Mart seçimlerinden 25 gün önce alınan ve faturası belediyeye kestirilen teknolojik ürünlerin akıbetini sordu. Ürünlerin belediye envanterinde bulunamadığına dikkat çeken Titiz, faturanın 6 Mart tarihli olduğunu ifade etti.

Alınan ürünler içerisinde saç kurutma makineleri, epilasyon aletleri, nevresim takımları, saç düzleştiricileri, bor cam, düdüklü tencere, tost makinesi, blender gibi ürünlerin bulunduğunu açıklayan Titiz, ürünlerin Belediye'ye fatura edildiğini ancak ürünlerin belediye envanterinde bulunmadığına dikkat çekti.

Önceki dönemde yapılan harcamalara dikkat çeken Meclis Üyesi Titiz, yaptığı açıklamada “Elimde 6 Mart 2024 tarihine ait bir fatura var. Seçimden 25 gün önce bir esnafımızdan bir ürün talebinde bulunuluyor. Esnafımız bu talebi karşıladıktan sonra faturasını belediyemize gönderiyor. 62 ekran LED televizyon, saç kurutma makinesi, saç düzleştirici, mini fırın, bor cam, düdüklü tencere, nevresim takımı, kahve makinesi, tost makinesi, duvar saati, epilasyon cihazı ve blender. Saydığımız ürünlerin hepsi 3'er, 5'er adet ve hiçbiri Bartın Belediyesinin envanterinde yok. Böyle bir yönetim anlayışından bugünlere geldik.” demişti.

Özçelik, sosyal medyadan yanıt verdi

Belediye Meclis Üyesi Emin Titiz'in Bartın Belediyesi Meclis Toplantısında gündeme getirdiği harcamalara ilişkin açıklamasına Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Ercüment Özçelik'ten sert yanıt geldi.

Titiz'e sosyal medyadan yaptığı açıklamayla karşılık veren Özçelik, Titiz'in 6 Mart tarihli fatura üzerinden yaptığı açıklamaların çarpıtıldığını belirterek asıl amacın kamuoyunu yanıltmak ve kaos yaratmak olduğunu söyledi.

Özçelik, Meclis toplantısında gündeme getirilen televizyon, saç kurutma makinesi, saç düzleştirici, mini fırın, borcam, nevresim takımı ve duvar saati gibi ürünlerin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Bartın Belediyesi tarafından düzenlenen Kadınlar Matinesi'nde yapılan çekilişlerde hediye edildiğini belirtti. Bu programın Bartın Belediyesi'nin sosyal medya hesaplarından canlı yayınlandığını, ancak daha sonra kayıtların kaldırıldığını ifade etti.

Titiz'in bazı ürünlerin belediye personelinin çekmecesinde bulunduğu yönündeki iddialarına ise Özçelik, bu ürünlerin çekilişte kazanılan fakat o anda teslim alınamayan hediyeler olduğunu ve belediye tarafından emanet altına alındığını söyledi.

Özçelik, asıl konunun bu faturalar değil, Bartın'da yaşanan çöp sorununun üstünün örtülmeye çalışılması olduğunu dile getirdi. "Amaç üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek" diyen Özçelik, bu tür iddiaların siyasi manipülasyon olduğunu belirterek, kamuoyunu yanıltmak isteyenlere karşı gecikmiş bu açıklamayı yapma gereği duyduğunu ifade etti.

“Yapılan siyasetin gereği bu olmamalıdır”

MHP İl Başkanı Özçelik, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada Titiz'in iddialarına yanıt vererek şunları söyledi:

“Geçtiğimiz meclis toplantısında Saadet Partisi meclis üyesi Emin Titiz Bey'in 6 Mart tarihli fütursuz harcama faturası diyerek gündeme taşıdığı televizyon, saç kurutma makinası, saç düzleştirici, mini fırın, borcam, nevresim takımı, duvar saati gibi benzeri ürünlerin alındığını ve bunların envantere girmediğini söyledi . Oysaki bu sorunun cevabı o faturanın işlendiği ilgili birim müdürü ve personeli ne sorulsa doğru bilgiye ulaşılacaktır. Ancak mesele doğru bilgi değil kaos çıkartmak ve ondan beslenmektir. Gündeme gelen fatura 6 Mart tarihlidir yani Bartın Belediyesinin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle her yıl geleneksel olarak yapılan etkinlikler kapsamında düzenlenen Kadınlar Matinesinde program akışına değer katan kıymetli misafirlerimizin, kadınlarımızın bir nebzede olsa programını renklendirmek amaçlı ücretsiz biletler üzerinden yapılan çekilişlerin hediyeleridir. Bu program Bartın Belediyesi sosyal medya hesabından canlı yayınlanmıştır. Ancak bu hesabın temizlendiğini bu bilgilere ulaşılamadığını ifade etmek isterim. Bu ürünlerden bir kaçının belediye personelinin çekmecesinde olduğu söylenmektedir. Hatırlatmak isterim ki o çekmece personelin değil belediyenin yani kurumundur. O ürünlerde çekilişte sahiplenmiş, fakat orada olmadıkları için kalmış sonradan gelirler diye emanete alınmıştır. Burada mesele fatura değil, şehrimizin tarihinde görmediği bir çöp yığınlarının ulusal televizyonlara yansıması acizliğin ve beceriksizliğin sonucunu gündemi şaşırtmak ve gölgesinde bırakmak için yapılan açıklamadır. Mesele üzüm yemek değil bağcıyı dövmektir yapılan siyasetin gereği bu olmamalıdır. Bu açıklamada gecikmemiş geciktirilmiştir. Kaostan beslenmek isteyenlerin değirmenine su taşımamak içindir. Tüm Bartın Halkına Saygılarımla.”

Bakmadan Geçme