Mekeç: 'Kur artışından dolayı kaybolan alım gücü telafi edilmeli'
Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı Mücahit Mekeç, Türkiye'de kur artışı ve borca dayalı para sisteminin tercih edilmesinden dolayı ekonomide derin yaralar oluşmaya başladığını söyledi. Acil olarak kur artışından dolayı kaybolan alım gücünün telafi edilmesi gerektiğini kaydeden Mekeç, ' Bunun için devlet her ay bütün çalışanlara kur farkı zammı vermelidir. Bu şekilde kur farkı zammı, artan fiyatları karşılayacak satın alma gücünü korumuş olacak' dedi.
Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı Mücahit Mekeç, Türkiye'de kur artışı ve borca dayalı para sisteminin tercih edilmesinden dolayı ekonomide derin yaralar oluşmaya başladığını söyledi. Ekonomide oluşan yaraların etkisi tüm kesimlerde görülmeye başlandığını dile getiren Mekeç, “Ekonomide oluşan yaraların etkisi tüm kesimlerde görülmeye başlandı. Genel olarak baktığımızda ekonomideki kriz sistemden kaynaklanan bir sorundur. Sistemin borca dayalı üretime dönük olması bugün ki ekonomik krizin oluşmasına sebebiyet vermiştir. Finans piyasasına odaklanmış bir yönetim anlayışı bankalara ve rantiyecilere hizmet eder. Bunun soncunda bankaları, rantiyecileri, holdingleri koruyan borca dayalı para sistemiyle kriz derinleşerek devam ederse, satın alma gücü düşer ve mal satılamaz hale gelir. Tezgahlar iş yerleri kapanır. İşsizlik artarak işsizler ve mutsuzlar ordusu oluşur. Saadet Partisi olarak diyoruz ki; real üretim sektörüne odaklanmış tedbir anlayışıyla hareket edilir ise devlet kişilere, tezgahlara, iş verene kısaca milyonlara hizmet etmiş olur.” dedi.
“Çalışanlara kur farkı zammı vermeli”
Acil olarak kur artışından dolayı kaybolan alım gücünün telafi edilmesi gerektiğini kaydeden Mekeç,“Bu süreçte hiçbir tezgahın kapanmasına ve hiçbir işletmenin batmasına müsaade edilmemelidir. Acil olarak kur artışından dolayı kaybolan alım gücünü telafi etmek gerekiyor. Bunun için devlet her ay bütün çalışanlara kur farkı zammı vermelidir. Bu şekilde kur farkı zamı, artan fiyatları karşılayacak satın alma gücünü korumuş olacak. Yine milyonları ilgilendiren gıda ürünleri başta olmak üzere, temel gıda maddelerine sübvansiyon uygulanmalıdır. Daha önce bayramlarda emeklilere verilen paranın, piyasaya ve üretime etkisini hepimiz gördük. Eğer krizden çıkmak istiyorsak devlet var olan paranın yönünü millete, üretime ve milyonlara doğru yöneltmelidir” şeklinde konuştu.