Kurtkaya: 'Kadına şiddetin önüne geçilmeli'

Ülkemizde kadına yönelik şiddet olaylarının her geçen gün arttığına dikkat çeken Gelecek Partisi Bartın İl Başkanı Yasemin Dora Kurtkaya 'Her geçen gün artan kadına şiddet olayları hükümet tarafından yapılan bazı çalışmaların bu yaraya merhem olmadığını göstermektedir. Bir an önce doğru adımların atılarak toplumun her alanına yansıyan şiddet vakalarının önüne geçilmesi gerekmektedir' dedi.

Gelecek Partisi Bartın İl Başkanı Yasemin Dora Kurtkaya 25 Kasım Uluslararası Kadına Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla açıklamada bulundu. Kadınların her gün daha güvenli bir dünyada insan onuruna yakışır, şiddetten uzak ve eşit bir hayatı hak ettiğini ifade eden Başkan Kurtkaya “Toplumda paylaşma ve dayanışma duygusu aile içerisinde temellenmiştir. Türkiye'de aile içi şiddet sorunu, bu ve benzeri sorunların çözümü, aileye değer veren görüşlerin gelişmesiyle sağlanabilir. Aile, şiddeti değil, merhamet ve barışı temsil etmelidir. Basına yansıyan kadına şiddet görüntülerinin toplumun içini acıttığı, bu görüntülerin son bulabilmesi için herkesin elinden gelen gayreti sergilemesi gerekir. Kadınlarımız, bugün ve her gün daha güvenli bir dünyada insan onuruna yakışır, şiddetten uzak ve eşit bir hayat hak ediyor” dedi.

“Şiddet vakalarının önüne geçilmeli”

Hükümet tarafından yapılan bazı çalışmaların bu yaraya merhem olmadığını belirten Yasemin Dora Kurtkaya şöyle devam etti:

“Ülkemizin genelinde kadına yönelik şiddet olaylarının her geçen gün artış göstermesi
kadına yönelik şiddetle mücadele de hükümet tarafından yapılan bazı çalışmaların bu yaraya merhem olmadığı göstermektedir. Bir an önce doğru adımların atılarak toplumun her alanına yansıyan şiddet vakalarının önüne geçilmesi gerekmektedir. Bu konuda alınabilecek en önemli tedbir, toplumun bilinçlendirilmesi ve öz değerlerine sahip çıkması noktasında aşılabilir. Türkiye`de de kadınlar bu yıl 25 Kasım`ı daha zorlu koşullarda karşılıyor; çünkü uzun süredir derinleşen ekonomik kriz ile birlikte Kadınların çalışma hayatındaki en önemli üç sorunu olan düşük ücret, işsizlik, sigortasız çalıştırılma daha da arttı. Kadınların yüzde 23,2`si işe alım sürecinde ayrımcılık yaşıyor! Yüzde 92`si sendikasız çalışıyor, yüzde 17,8 ise erkeklerden daha düşük ücret alıyor.

“Kadınlarımız vatan için mücadele ediyor”

Üretimin gücünden alıkonulmak istenen kadınlarımız her gün işyerlerinde sadece kadın oldukları için psikolojik Şiddete mobbing hatta çoğu zaman fiziksel şiddete ve ölüm ile sonuçlanan şiddetin en üst boyutuna maruz kalabiliyor. Oysa biz kadınlar çok iyi biliyoruz ki; dünyanın her yerinde kadınlar olarak, ulusal, sınıfsal ve cinsel sömürü ve saldırılara maruz kalmaktayız. Bartın'ımız da kadınlarımızın hiçbiri kenara çekilip kıyısından köşesinden etrafa bakan kadınlar değil. Bir nebzede olsa kendi çapında Bartın'ı geliştirmek için vatanımıza hizmet etmek için mücadele eden kadınlar. Bu yüzden Bartınlı hemşerilerimi ayrı ayrı tebrik etmek istiyorum.

“Kadına yönelik şiddetin önlenmeli”

Kadına şiddetle mücadele sadece sosyal medyadan beğeni atarak olmaz. Şiddetin her türlüsü ile samimi olarak mücadele edenlerin yanında olmak destek vermek gerekir, yani bir duruş sergilemek gerekir. Bartın'ın gururu belirli bir zümreye hizmet etmekle ya da parayla pulla olmuyor. Çalışmakla Bartınlıya Bartınlı hemşerilerimize vatanımıza milletimize hizmet etme gayret içerisinde olanlarla oluyor. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nün dünyada ve ülkemizde kadına yönelik şiddetin önlenmesi, kadın haklarının korunması ve geliştirilmesine katkı sağlayacak çalışmalara ışık tutması temennisi ile tüm kadınlarımızın mutlu, sağlıklı ve sevgi dolu bir dünyada yaşamalarını diliyorum."

Bakmadan Geçme